dinsdag 30 april 2024

Review: Tarte oogschaduw palette

Tarte oogschaduw palette

Vorig jaar april ben ik naar Parijs geweest. Natuurlijk ben ik als beauty liefhebber naar Sephora geweest en heb ik een oogschaduw palette van het populaire Amerikaanse merk Tarte gekocht. Een paar jaar geleden dat ik in Aken al een oogschaduw palette gekocht van Tarte en daar was ik erg blij mee. Zal dat deze keer ook zo zijn? Dat lees je allemaal in dit artikel!


Tarte

Tarte staat bekend om hun grote mooie oogschaduw palettes. Maar ze hebben ook kleine zusjes van deze grote palettes: tartelettes. De zes populairste kleuren zitten dan in een lief klein palette.


tartelette Spark Amazonian clay

Review  Tarte oogschaduw palette

In Parijs heb ik een leuk setje gekocht waar het tartelette spark Amazonian clay palette in zat. Het palette heeft neutrale mauve en bruine tinten. De helft van het palette bestaat uit matte tinten en de andre helft bestaat uit shimmers. Hierdoor kan je veelzijdige looks creeren. De oogschaduw tinten hebben positieve en energieke namen:

postive (metallic light rose gold)
energized (metallic golden amber)
dynamic (matte warm tan)
magnetic (matte rosy mauve)
creativity (metallic raspberry)
power (matte maroon)


De verpakking van het palette is ook super cute: het heeft marmeren print bestaande uit roze, wit en goud. Erg fancy. Verder heeft het palette een fijne grote spiegel (over vrijwel de gehele lente en breedte van het palette). Het formaat van dit oogschaduw palette is compact, iets groter dan een credit card. 


Review  Tarte oogschaduw palette

De pigmentatie van het tartelette palette is goed, zoals op de swatches te zien is. Alleen de lichtste kleur moet goed opgebouwd worden. Maar dat is eigenlijk altijd wel zo bij een hele lichte tint. Er is wel wat fall out, maar als je dat weet, dan valt er goed te werken met het oogschaduwpalette. De shimmers zijn soms wat korrelig. De kleuren blenden erg mooi in elkaar over zonder een nieuwe kleur te creëren. Je kan met dit palette mooi alledaagse ooglooks mee maken, maar ook wat meer glam ooglooks. En dankzij het klein compacte formaat én de spiegel, maakt dit het Tartelette Flirt palette tot de perfecte reisgenoot.


Ben jij bekend met het merkt tarte?


Verkrijgbaarheid

Ik heb het tartelette spark Amazonian clay palette gekocht in een set met een mini mascara en mini lipbalm voor €28 in de Sephora in Parijs. Online is het set ook te koop.

9 opmerkingen:

  1. Oooh wauw het tweede en 5 de kleurtje vind ik echt prachtig. Dat zijn zeker kleuren die ik snel zou gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie, warme tinten! Ik gebruik zelden oogschaduw, maar deze kleuren zou ik nog wel kunnen hebben, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ahhhh die naam alleen al! Wat een cutie! Mooi die glittertjes ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een pracht! Ik vind het hele mooie kleuren en ik vind de naam ook echt fantastisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie kleuren, ik houd van aardetinten, een goede tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ken het merk, maar heb er niets van. Ik vind de kleuren in dit palette wel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie tinten. Ik koop nooit een volledig palette maar altijd één kleur. Nochtans vind ik zulke paletten altijd geweldig mooi, maar ik heb ondervonden dat ik er maar 1 of 2 kleurtjes van gebruik

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit zijn wel de kleuren die mij het meest aanspreken!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De pigmentatie is echt stunning Tessa! Ik heb nog nooit iets van Tarte gekocht, maar het stond toen ik helemaal into makeup was altijd hoog op mijn wishlist, samen met Too Faced. Azonian Clay is echt een mooie naam voor dit palette met die mooie aarde tinten!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Olcay Gulsen Beauty Cappuchino en Baked lipproducten

Het is geen geheim dat ik een grote liefhebber ben van de producten van Olcay Gulsen Beauty. Recentelijk heb ik een viertal (nieuwe) product...