dinsdag 6 september 2022

Review: Foamie Shampoo Bar

Review Foamie Shampoo Bar
Veel producten die in de badkamer staan, zijn niet heel duurzaam. Hoeveel plastiek flessen heb jij in jouw badkamer staan? Ik heb er aardig wat, denk maar aan dag- en nachtcrème, diverse gezicht reinigers, shampoo en douchschuim. Dus dat zijn al snel een stuk of 7 flessen. Tegenwoordig komen er steeds meer alternatieven om de badkamer te verduurzamen. Een merk die die zich daar sinds 20218 mee bezig houdt is het Duitse merk Foamie. Ik was al een hele tijd nieuwsgierig naar producten om mijn badkamer duurzamer te maken. Ik was daarom ook erg blij dat ik een viertal producten van Foamie toegezonden kreeg om content mee te maken. Een van de producten die ik kreeg was de Aloe You Vera Much Shampoo Bar. Benieuwd hoe ik deze shampoo bar ervaren heb? Dat lees je in deze review!


Foamie Aloe You Vera Much

Review Foamie Shampoo Bar
Net zoals de shower body bar is deze shampoo bar geschikt voor vegans (de shampoo bar bevat geen dierlijke producten), is dierproefvrij en vrij van vervelende ingrediënten zoals vrij van parabenen, siliconen, kleurstoffen, sulfaten, nanodeeltjes en andere icky dingen die je haar en huid niet nodig hebben.

De shampoo bar van Foamie kun je op twee manieren gebruiken. Je maakt de bar eerst nat onder stromend water. Daarna ka je de bar wrijven tussen jouw handen om schuim te creëren of je wrijft de bar direct op jouw haar. Zorg er voor dat je het schuim gelijkmatig verdeelt over je haar om het daar goed en grondig uit te spoelen. Klaar met haren wassen? Hang je shampoo bar op om te drogen.


Review Foamie Shampoo Bar
De shampoo bar die ik ontvangen heb is Aloe You Vera Much en is geschikt voor droog haar. Aloe vera staat bekent om hydratie (iets wat droog haar hard nodig heeft) en zorgt voor een gezonde hoofdhuid. 

Het is even wennen, een shampoo bar moet ik bekennen. De eerste keer wist ik niet goed wat nu een makkelijke manier is om jouw haren er mee te wassen. Ik ging eerst de bar nat maken en daarna tussen mijn handen wrijven en die schuim gebruiken om mijn haren te wassen. Ik had het idee dat mijn haren niet echt schoon waren geworden (mijn haren waren die dag erg vet). Ik heb daarom ook de tweede methode (natte schuimende shampoo bar op mijn haren wrijven) gebruikt om mijn haren te wassen. Voor mijn gevoel is dat beter: de bar schuimt dan meer en ik heb het idee dat mij haren schoner zijn. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Na gebruik zien mijn haren er weer fris en fruitig uit. 

Review Foamie Shampoo Bar
Wat fijn is aan deze shampoo bar, is dat deze shampoo bar maar liefst 2 reguliere shampoo flessen a 250 ml vervangt! Je kunt de shampoo bar ongeveer 30 keer gebruiken. Wat ik ook handig vind aan deze bar, is dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen als je op (vlieg) vakantie gaat. Hij neemt niet veel ruimte in en (ook niet geheel onbelangrijk) er is geen kans op lekkage!


Heb jij wel eens een shampoo bar gebruikt?


Verkrijgbaarheid

De Foamie Shampoo Bar is online te koop bij onder meer Foamie zelf. Je kunt de producten van Foamie ook kopen bij Douglas en Etos voor €4,95

7 opmerkingen:

  1. Ik lees er zoveel over maar zelf heb ik er nog nooit een gebruikt. Misschien wordt het toch eens tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke vorm heeft deze! En dat touwtje lijkt me ook heel handig. Zelf ken ik alleen simpele vierkante versie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja ik gebruik steeds vaker eigenlijk. Handig dat deze zo'n touw heeft om op te hangen. Ik kende Foamie niet maar de prijs klinkt ook wel fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik mocht ook eens een shampoo bar proberen. Ik herken inderdaad het uitproberen wat het beste werkt, hihi. Goede zaak dat er steeds meer varianten van komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik was nog even benieuwd: wat heb je met het leuke papieren doosje gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben tot nu toe nog geen Shampoo bar tegengekomen waar ik echt blij van wordt. Maar deze ziet er heel fijn uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Masterclass: Nude look met By Dash Beauty

Een tijdje geleden ging By Dash Beauty live op Instagram. MUA Julia ging met verschillende By Dash Beauty producten een nude make up look ma...