dinsdag 13 september 2022

Review: Foamie Cleanising Face Bar

Foamie Review
Veel producten die in de badkamer staan, zijn niet heel duurzaam. Hoeveel plastiek flessen heb jij in jouw badkamer staan? Ik heb er aardig wat, denk maar aan dag- en nachtcrème, diverse gezicht reinigersshampoo en douchschuim. Dus dat zijn al snel een stuk of 7 flessen. Tegenwoordig komen er steeds meer alternatieven om de badkamer te verduurzamen. Een merk die die zich daar sinds 20218 mee bezig houdt is het Duitse merk Foamie. Ik was al een hele tijd nieuwsgierig naar producten om mijn badkamer duurzamer te maken. Ik was daarom ook erg blij dat ik een viertal producten van Foamie toegezonden kreeg om content mee te maken. Een van de producten die ik kreeg was de I Rose Up Like This Face Bar. Benieuwd hoe ik deze face bar ervaren heb? Dat lees je in deze review!


Foamie I Rose Up Like This Face Bar

Review Foamie Cleanising Face Bar
Hoe ik mijn gezicht reinig, hangt af van mijn make up routine van die dag. Heb ik geen of alleen oog make up op, dan gebruik ik alleen micellaire water. Op dagen dat ik ook foundation draag, reinig ik mijn gezicht ook nog eens met reinig melk. Recentelijk heb ik van Foamie een face bar gekregen om mijn gezicht te reinigen. Grootste voordeel hiervan is, is dat hij plastic vrij is.  Bovendien kan je met deze bar jouw gezicht ruim 80 keer reiniging en vervangt hij maar liefst 2 tubes à 100 ml reiniging melk! Klinkt allemaal goed, maar hoe is de bar in gebruik?

Een face bar gebruik je natuurlijk anders als een vloeibare reiniger. Je maakt zowel jouw gezicht als de face bar nat met lauw warm water. Daarna kan je met de bar zachtjes jouw huid masseren met ronddraaiende bewegingen. Dit kan je ook doen met het schuim dat op jouw handen zit. Vervolgens spoel je alles af en leg je de bar op een droge plek om op te drogen.

Review Foamie Cleanising Face Bar
Dit zegt Foamie over de face bar (die geschikt is voor alle huidtypen): Voor een rooskleurig uitziende, stralende huid en een fris gevoel. Zachte reiniging met rozenolie verwent de zintuigen en laat de huid fluweelzacht aanvoelen. Geformuleerd met niacinamide (vitamine B3), sheaboter en jojoba - die de huid hydrateren voor een glowy en frisse look. Onze zeepvrije formule is pH geoptimaliseerd voor een zachte reiniging. Wat ook fijn is: de face bar is dierproef vrij en bevat geen dierlijke producten waardoor deze bar geschikt is voor vegans.


Review Foamie Cleanising Face Bar
De bar is roze van kleur en ruikt subtiel naar rozen. Wat ik erg fijn vind aan deze face bar is de vorm. Hij is licht gebogen waardoor je de face bar gemakkelijk jouw gezicht contouren volgt. De face bar schuimt behoorlijk als je hem nat maakt en voelt aangenaam aan op het gezicht. Als ik eerlijk ben, heb ik niet direct het gevoel dat mijn huid schoon is. Wellicht komt dat omdat ik dit type gezicht reiniger nog niet gewent ben? Of dat ik niet kan zien dat mijn gezicht echt schoon is, want met het schoonmaken met wattenschuifjes zie je het vuil dat van je gezicht is gekomen. Ik gebruik deze bar daarom als twee reiniger naast mijn gebruikelijke reiniger.


Heb jij wel eens een face bar gebruikt?


Verkrijgbaarheid

De Foamie I Rose Up Like This Face Bar is te koop online bij Foamie en onder meer bij Etos voor €5,95

3 opmerkingen:

  1. Ik vind deze heel fijn in gebruik!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet de bar er leuk uit!! Ik ben erg benieuwd naar de geur. Ik ben normaal niet zo van de rozen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had er zelfs nooit over gehoord. Ik houd zelf wel erg van rozengeur.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Olcay Gulsen Beauty Holiday Gift Shop

De komende tweeënhalve week zal ik mijn favoriete cadeau ideeën en sets voor make up liefhebbers delen (al deze sets en producten heb ik zel...