vrijdag 12 augustus 2022

Review: MAC Primer, Concealer en Foundation

Ik vind het altijd fijn als mijn primer, foundation en concealer van hetzelfde merk zijn. Dan weet je namelijk zeker dat alles goed op elkaar afgestemd is. Recentelijk heb ik bij MAC een primer, foundation en concealer gekocht. Vandaag vertel ik jullie hoe mij deze bevallen. Lees je gezellig mee?

Ik heb de volgende MAC producten gekocht: Natural Radiance Base Lumiere Primer, de Studio Radiance foundation in de kleur C0 en Studio Fix concealer in de kleur NW22.


Natural Radiance Base Lumiere Primer

Wat is de  Natural Radiance Base Lumiere Primer nu precies voor primer? Dit is te lezen op de website van MAC: Een zijdezachte gelprimer voor alle huidtypen, die de huid hydrateert en verfijnt en tegelijkertijd een stralende gloed geeft.

Review MAC Primer

De primer komt in een grote zwarte pomp flacon waarmee je gemakkelijk de primer kan doseren. De primer zelf is geel van kleur, maar daar zie je niets van als je de primer uitgesmeerd hebt. Als ik deze primer gebruik, heb ik het gevoel dat mijn huid gehydrateerd aan voelt en geeft mijn huid een mooie glow. En niet geheel onbelangrijk: mijn foundation blijft de hele dag netjes zitten.


Studio Radiance foundation

Review MAC Studio Radiance foundation

MAC heeft diverse soorten foundation in de collectie. Persoonlijk hou ik van een lichte tot medium dekking waarbij de roodheid in mijn gezicht niet meer zichtbaar is, maar dat je nog wel mijn huid textuur zichtbaar is. De Studio Radiance foundation is voor mij dan ook de perfecte match: Geliefd op rode lopers en catwalks wereldwijd, onze Artists’ favoriete foundation belooft jouw echte huid te onthullen – en nooit te verbergen – met een transparante, stralende, 'mijn-huid-maar-beter'-finish. Deze formule creëert een transparante, opbouwbare dekking met een natuurlijke, stralende gloed. Het zorgt voor een verfrissende, onmiddellijke hydratatie in een ultralichte, waterproof formule die de hele dag comfortabel voelt en blijft. Veroorzaakt geen acne.


Review MAC Studio Radiance foundation
Er zijn maar liefst 30 verschillende tinten te koop, dus er zal altijd wel een tint bij zitten die een perfecte match is met jouw huid. Mijn kleur match is C0. Dit is een helder beige tint met gouden ondertoon geschikt voor de lichte huid. De foundation zit in een doorzichtig flesjes met een draaidop. Voordat je de foundation gebruikt, moet je goed schudden. Want de Studio Radiance foundation is vloeibaar, heel vloeibaar zelfs! Goed oppassen dus als je de foundation wil gaan doseren. Dit gaar door middel van een tuutje. De foundation is gemakkelijke aan te brengen met zowel een blender of een kwast en blend netjes met de huid. De dekking van de Studio Radiance foundation is licht, dus als je opzoek bent naar een goede dekkende foundation die onzuiverheden verdoezeld, is deze foundation niet geschikt. Omdat je de textuur van jouw huid nog duidelijk ziet.


Studio Fix concealer

Review MAC Studio Fix concealer

Een concealer is echt een must voor mij, aangezien ik regelmatig donkere kringen onder mijn ogen heb. Cadeautje van de onregelmatige diensten die ik draai. Wat ik belangrijk vind in een primer is dat hij een goede dekking heeft en niet de gevoelige huid onder mijn ogen uitdroogt. De Studio Fix concealer is voor mij de perfect match: Onze nieuwe, lichte vloeibare concealer met een applicator die je huid de perfecte dekking geeft, imperfecties verdoezelt en de hele dag blijft zitten. De formule houdt 24 uur lang en biedt een medium-tot-volledig opbouwbare dekking. De huid ziet er zachter, egaler en selfie-ready uit. Dankzij de kleine sponzen applicator is het aanbrengen eenvoudig. De huid ziet er fris en egaal uit met een natuurlijke matte finish die niet uitdroogt of klontert.


Review MAC Studio Fix concealer

Er zijn maar liefst 34 tinten van deze concealer. Dit vind dit een goede kleur range, omdat er altijd wel een passende concelaer voor iedereen te vinden is. Ik heb de tint NW 22. Dit is een beige concealer met een neutrale ondertoon voor een lichte huid. De concealer is gemakkelijk aan te brengen met de deer toe  applicator en kan daarna makkelijk uitgeblend worden met een concealer kwast. De dekking van de Studio Fix is goed: de donkere plekken onder mijn ogen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook niet geheel onbelangrijk: de concealer creased niet.


Wat is jouw favoriete primer en foundation combinatie?

Verkrijgbaarheid

De Natural Radiance Base Lumiere Primer, de Studio Radiance foundation en de Studio Fix concealer zijn ondermeer te koop bij de MAC winkels en online bij MAC. Maar ook online bij Douglas en de Bijenkorf en in geselecteerde filialen van beide genoemde winkels. De Natrual Radiance Base Lumiere Primer kost €40, de Studio Radiance foundation kost €36 en de Studio Fix concealer is €18

8 opmerkingen:

  1. Ik vind het ook altijd handig om producten van 1 merk te hebben. Dan past het beter bij elkaar denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me erg fijn als de foundation de hele dag blijft zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het altijd lastig om de juiste teint te kiezen vooral als er zoveel keuze is. Heb je daar misschien ook tips voor?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fijne producten! Inderdaad fijn als je meerdere producten van hetzelfde merk kunt gebruiken. Die foundation klinkt in ieder geval goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoewel ik zelf weinig make-up gebruikt, koop ik het meestal wel van dezelfde merk, dan heb ik toch het gevoel dat het op elkaar is afgestemd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gebruik amper make up maar een concealer heb ik altijd voor de zekerheid in huis. Wel erg goed die 34 tinten want ik merk vaak dat de tint net niet klopt, dan zou ik hier misschien meer kans maken op de juiste!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 30 verschillende tinten dan moet er altijd wel een goede kleur tussenzitten

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik kan me voorstellen dat je het fijn als producten van hetzelfde merk zijn. Dat zorgt volgens mij toch vaak voor een meer gelijk/ uniform effect.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Geshopt: Le Pliage tas van Longchamp

Al geruime tijd zat ik er aan te denken om de iconische Le Pliage tas van Longchamp aan te schaffen. Toen ik de tas bij een collega zag, was...