vrijdag 3 juni 2022

Review: NYX Control Freak Brow Gel

Ik ben gezegend met volle wenkbrauwen waar ik maar weinig aan hoef te doen. Een product wat ik daarom graag gebruik is een wenkbrauw gel. Op dagen dat ik een full face make up look draag, kies ik voor een gekleurde wenkbrauw gel, op andere dagen kies ik voor een transparante wenkbrauw gel. De laatste tijd gebruik ik de transparante Control Freak Brow Gel van NYX Professional Makeup. Maar of dat nu zo goed idee is?


NYX Professional Makeup Control Freak Brow Gel

Wat is de Control Freak Brow Gel precies voor een product? Dit zegt NYX Professional Makeup er zelf over: De Control Freak Brow Gel van NYX Professional Makeup is een wenkbrauwgel en is bedoeld om de wenkbrauwharen te temmen en op hun plek te houden. Wenkbrauwen zijn enorm bepalend voor de uitstraling van het gezicht. We gebruiken een wenkbrauwgel om snel en eenvoudig een stralende blik te creëren. Een doorzichtige gel brengt de wenkbrauwen in model en houdt de haartjes de hele dag op hun plek. De doorzichtige formule van de Control Freak Brow Gel werkt zowel over wenkbrauwpoeder als over wenkbrauwpotlood. De unieke gel plakt niet en voelt comfortabel aan.

Daarbij is de Control Freak Brow Gel geschikt voor vegan beauty lovers, omdat er geen ingrediënten of bijproducten van dierlijke oorsprong in zitten én NYX Professional Makeup is ook cruelty free!

Op het eerste gezicht lijkt de Control Freak Brow Gel een mascara (al kan je hem ook als mascara gebruiken volgens NYX Professional Makeup). Niet alleen qua vormgeving, maar ook qua borstel. Het grootte verschil met een mascara tube is, dat die vak zwart zijn en de tube van de wenkbrauw gel wit. NYX claimt dat de gel jouw wenkbrauwen in model houdt en er voor zorgt dat jouw wenkbrauw haren de hele dag netjes op hun plek blijven zitten. En dat doen ze op zich wel, maar dan heb je wel meer dan één laagje nodig. En daar zit het probleem: zou gauw je een extra laag aanbrengt, dan droogt de gel niet netjes op. Het lijkt dan net alsof er huidschilfertjes in jouw wenkbrauwen zitten. En dat ziet er niet netjes en verzorgd uit.


Mijn mening

In theorie is de NYX Professional Makeup Control Freak Brow Gel het perfecte product om jouw wenkbrauwen in model te brengen én te houden. De praktijk is anders: met één laagje blijven jouw wenkbrauwen niet in model zitten. Je hebt een extra laag nodig, maar daardoor wordt de gel schilferig en ziet het er niet mooi uit. Ik zou deze wenkbrauw gel daarom ook niet aanraden.

Welke wenkbrauw producten gebruik jij?


Verkrijgbaarheid

De NYX Professional Makeup Control Freak Brow Gel is te koop bij geselecteerde filialen van Douglas en Etos en kost rond de €7,75 Je kunt de wenkbrauw gel ook online kopen bij Douglas, Etos, Boozyshop, Zalando en Wehkamp.

6 opmerkingen:

  1. Vroeger zou ik dit echt gebruiken! Inmiddels heb ik mijn wenkbrauwen laten tatoeëren dmv poeder effect.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb volle wenkbrauwen, maar mijn dochter gebruikt het wel eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ook volle wenkbrauwen van mezelf. Om ze onder controle te houden ga ik zo af en toe naar de schoonheidsspecialiste.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik gebruik eigenlijk helemaal niks voor mijn wenkbrauwen, heb gelukkig volle wenkbrauwen die ook nog eens van zichzelf netjes gestyled zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmmm daar houd ik niet van. Ik heb het ook met bepaalde serums. Dat als je een ander laagje huidverzorging er bovenop doet dat het dan gaat 'rullen'. Heel irritant vind ik dat. Ik gebruik af en toe wenkbrauwgel maar wel het liefste transparant. Ik heb even een black-out welk merk het is. Maar het is het merk dat ook wimpergroei-gel in zijn assortiment heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik teken mijn wenkbrauwen weleens met een potlood maar zo'n gel is ook handig.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Tarte oogschaduw palette

Vorig jaar april ben ik naar Parijs geweest. Natuurlijk ben ik als beauty liefhebber naar Sephora geweest en heb ik een oogschaduw palette ...