dinsdag 31 mei 2022

Schoonheid in het verpleeghuis: Gloria Vanderbilt

In mijn werk in de ouderen zorg kom ik regelmatig bij dames dezelfde producten tegen. Een van die prodcuten is het parfum Vanderbilt van Gloria Vanderbilt. Het leek mij daarom leuk me wat meer over dit veel gedragen parfum te weten. Lezen jullie gezellig mee?


Gloria Vanderbilt

Ik denk dat iedereen wel de iconische flacon van Gloria Vanderbilt kent: een ronde platte fles met een gouden dop en in het flacon het relief van een zwaan. Het parfum heeft een oker gele kleur, maar tegenwoordig zijn er verschillende versie van dit icoon die een andere kleur hebben. Maar over die ga ik het niet hebben. Ik focus me op het icoon dat ik regelmatig spuit bij mijn vrouwelijke cliënten.


De neus achter dit legendarische parfum is Sophie Grojsman. Zij ontwikkelde Vanderbilt in 1982. Daarmee viert het parfum haar veertigeste verjaardag dit jaar! Het parfum behoort tot de oriëntaals bloemig parfum familie. Vanderbilt wordt regelmatig omschreven asl vrouwelijk en klasiek met een bloemig hart en een lichte en frisse geurbeleving.


De basisnoten van Vanderbilt bestaan uit aldehyden, bergamot, groene akkoorden, sinaasappelbloesem en ananas. Het hart bestaat uit jasmijn, oranjebloesem, roos, tuberoos en ylang-ylang. De oriëntaalse geur krijgt het Vanderbilt dankzij de volgende noten: kaneelakkoorden, civet, muskus, opoponax, vetiver, sandelhout en vanille.

Het parfum is vernoemd naar de beroemde Amerikaanse schilder en schrijfster Gloria Laura Vanderbilt.


Ken jij dit parfum?

7 opmerkingen:

  1. Mijn moeder is weg van dit luchtje, dus ik herken het goed

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn oma heeft mij dit geurtje cadeau gegeven toen ik 10 jaar werd, omdat ik altijd haar geurtje opspoot als ik bij mijn grootouders was.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een interessante post! Ik had er al wel van gehoord, maar nu weet ik er wat meer van. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee, alleen van naam. Wat grappig dat het zo populair is in het verpleeghuis!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, die ken ik. Doet me aan vroeger denken en aan mijn oma.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi dat je dit deelt. Inderdaad een klassieker qua parfum.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En of ik dit geurtje ken! Ik kreeg altijd met kerst een klein flesje van mijn oma. Dit jaar zal ik er geen meer krijgen omdat ze helaas dit jaar overleden is, maar gelukkig heb ik nog een paar flesjes staan.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Olcay Gulsen Beauty Cappuchino en Baked lipproducten

Het is geen geheim dat ik een grote liefhebber ben van de producten van Olcay Gulsen Beauty. Recentelijk heb ik een viertal (nieuwe) product...