vrijdag 27 mei 2022

Review: Rimmel London Kind & Free Vegan Pressed Powder

Review Rimmel London Kind & Free Vegan Pressed PowderNiets is zo vervelend als jouw zorgvuldig aangebrachte foundation gedurende dag vervaagd. Een oplossing hiervoor is een setting poeder gebruiken. En die zijn er in vele soorten. Recentelijk kwam Rimmel London met de Kind & Free Vegan Pressed Powder. Benieuwd of deze setting poeder een blijvertje is? Dat lees je in deze review!


Rimmel London Kind & Free Vegan Pressed Powder

Review Rimmel London Kind & Free Vegan Pressed Powder

Maar wat is deze poeder en wat maakt deze poeder zo bijzonder? Op de website van Rimmel London is het volgende te lezen over de Kind & Free Vegan Pressed Powder: Bij Rimmel London geloven we dat 'goed voor ons' moet betekenen 'goed voor onze gezondheid, ons welzijn, de samenleving en de planeet'. De KIND & FREE Pressed Powder van Rimmel London is verrijkt met tapioca en aloë-extract en geeft je make-up een onberispelijke finish waar je de hele dag van kunt genieten. De Pressed Powder is een lichte talkvrije gezichtspoeder die zorgt voor een frisse, natuurlijke finish en een glad huideffect. De milde formule is dermatologisch getest, 100% vegan en ideaal is voor de gevoelige huid. Alle verpakkingen zijn geproduceerd met gerecyclede materialen en zijn gemakkelijk te recyclen - dit maakt het milieuvriendelijker.


• Langdurige en matteert de huid onmiddellijk en vermindert glans. • Geformuleerd met aloë vera & tapioca. • Voor 94% gemaakt met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. • Zonder parfum. • Voelt niet cakeachtig aan. • Dermatologisch getest. Geschikt voor de gevoelige huid. • Verpakking gemaakt van gerecyclede materialen.


Review Rimmel London Kind & Free Vegan Pressed Powder

Het poeder is verkrijgbaar in zes tinten: Translucant (een soort 'doorschijnende' tint) , Fair, Light, Medium, Tan en Deep. Ik heb een zeer lichte huid, dus ben voor de kleur Fair gegaan. En dat was een goede match voor mij. De Kind & Free Vegan Pressed Powder zit in een licht blauw rond plastiek doosje gemaakt van gerecyclede materialen. Op de deksel staat er in witte letters Rimmel London Kind & Free en wat informatie over het product. Ik vind deze vormgeving van strak, somber en minimalistisch. Niet een vormgeving waar ik heel enthousiast van word. Maar goed, het gaat om de inhoud en niet om de verpakking. Al wil het oog ook wel wat!

Review Rimmel London Kind & Free Vegan Pressed Powder

Wanneer je de deksel van het doosje afhaalt, vallen er twee dingen gelijk op: er is geen spiegeltje in de deksel en er zit een soort sponsje bij. Doordat er geen spiegel in zit, is de verpakking niet zwaar. Maar toch is het een gemis, aangezien dit het soort product is dat je in jouw tas meeneemt om onderweg even jouw gezicht bij te poederen. Het sponsje zelf vind ik geen toegevoegde waarden hebben, behalve dat het de poeder beschermt. De spons voelt namelijk niet prettig aan. De ene kant voelt plastiek aan en de andere kant leerachtig. Twee texturen die ik niet prettig vind voor mijn huid. Bovendien breng ik dit soort poeders liever aan met een grote fluffy kwast.

Het poeder is gemakkelijk aan te brengen en zorgt er inderdaad voor dat mijn foundation netjes blijft zitten en dat ik mijn bronzer en blush kan blenden met mijn huid en foundation. Doordat de poeder een kleur heeft, is het erg belangrijk om de juiste kleur poeder te zien. De poeder is gemakkelijk aan te brengen en mengt netjes met de huid. Er is wat wat fall out, hierdoor is het aan te raden om jouw kwast eerst af te tikken voordat je de poeder op jouw huid aanbrengt. Als ik deze poeder van Rimmel London gebruik, merk ik dat mijn huid een matte uitstraling en blijft mijn foundation netjes zitten.


Gebruik jij ook een poeder om jouw foundation te setten?


Verkrijgbaarheid

De Rimmel London Kind & Free Vegan Pressed Powder is verkrijgbaar bij vrijwel alle drosigereijen, waaronder Kruidvat. De prijs ligt rond de €13,99 Met grote regelmaat heeft Kruidvat leuke aanbiedingen. Dus hou de folder in de gaten zou ik zeggen!

9 opmerkingen:

  1. Duidelijke review. Jammer dat het sponsje niet zo fijn aanvoelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi compact verpakking en handig dat het poeder in meerdere tinten verkrijgbaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha ja de verpakking is wel erg simpel en minimalistisch, al vind ik dat Kind and Free wel leuk. Ik gebruik zelf geen poeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie kleur! Inderdaad wel wat onhandig dat er geen spiegeltje bij zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik gebruik nauwelijks make up. Dat dit vegan is kan mij wel over de streep trekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie kleur en vegan make up met een gerecyclede verpakking, wat gaat de make- up industrie vooruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie kleur en vegan make up met een gerecyclede verpakking, wat gaat de make- up industrie vooruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat tof dat Rimmel een vegan product heeft gelanceerd en wat een mooie kleur!! Dankjewel voor de tip!! Deze ga ik binnenkort kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ik me nu afvraag: kun je deze poeder ook gebruiken in plaats van foundation? Gewoon om eventuele vlekjes een beetje te verdoezelen?

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Olcay Gulsen Beauty Cappuchino en Baked lipproducten

Het is geen geheim dat ik een grote liefhebber ben van de producten van Olcay Gulsen Beauty. Recentelijk heb ik een viertal (nieuwe) product...