vrijdag 5 november 2021

Review: Nivea 3in1 Care Cushion Foundation

Review Nivea 3in1 Care Cushion Foundation
Enige tijd geleden ontving ik van Nivea in het kader van de Nivea Test Club de 3 in 1 Care Cushion Foundation uit de Hyaluron Celluar Filler lijn. Al langere tijd was in benieuwd naar cushion foundations, dus deze 
3 in 1 Care Cushion Foundation komt als geroepen! Benieuwd hoe ik dit type foundation ervaren heb? Lees dan vooral verder!

Voordat ik mijn ervaringen met de Nivea 3 in 1 Care Cushion Foundation deel, vertel ik eerst kort wat een cushion foundation precies is. Cushion foundation komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea en is de laatste jaren bezig met een opmars op de Europese markt. Waar foundation normaal gesproken in een tube of flacon zit, zit de foundation bij de cushion foundation in een kussentje. Met een sponsje (deze zit vaak bij de foundation) druk je voorzichtig in het kussentje en op deze manier komt de foundation op je sponsje. Vervolgens tap je met het sponsje voorzichtig op jouw gezicht. Vaak hebben cushion foundations een lage dekking, maar egaliseert en hydrateerd jouw huid.

Nivea 3 in 1 Care Cushion Foundation
Nivea 3 in 1 Care Cushion Foundation
Op de website van Nivea is het volgende te lezen over de 3 in 1 Care Cushion Foundation: De innovatieve 3 in 1 Care Cushion met SPF15 voor een jong uitziende en stralende huid: 
1. Met Hyaluronzuur. De huidcellen worden geactiveerd om huideigen hyaluronzuur te produceren. 
2. Geeft de huid met elke applicatie 24u hydradatie, voor een fris uitziende huid. 
3. Werkt pigmentvlekjes subtiel weg en benadrukt je jonge en stralend uitziende zelf. Direct effect: De huid ziet er egaal en jeugdig uit. Lange termijn effect: De huid ziet er gladder, stralender uit en ook lijntjes en rimpels zijn zichtbaar verminderd.

Dat klinkt goed: een foundation die de een verzorgende werking heeft, jouw huid hydrateert (perfect voor beauty liefhebbers met een droge huid zoals ik) en ook nog eens SPF 15 heeft!

Nivea 3 in 1 Care Cushion Foundation
De Nivea 3in1 Care Cushion zit in een rond wit doosje. In blauwe letters staat op de deksel Nivea Hyaluron Cellular Filler. Op de onderkant van het doosje staat de kleurnaam. Wanneer je het doosje open maakt, komt er een spiegeltje te voorschijn en een sponsje. Als je het sponsje er uit haalt, dan komt er een dekseltje te voorschijn. Wanneer je deze (voorzichtig) open maakt, komt er een kussentje te voorschijn waarin de foundation zit. Je moet jouw sponsje voorzichtig in het kussentje drukken om zo foundation op jouw sponsje te krijgen. Om de foundation op jouw gezicht te krijgen, dep je het sponsje op jouw gezicht. Met één keer deppen krijg je een lichte dekking. Bij twee of meer laagjes wordt de dekking wat dikker, maar lang niet full coverage. Het blijft een subtiele dekking. Mijn huid word mooi egaal qua kleur, maar de roodheid op mijn wangen en de textuur van mijn huid blijft zichtbaar. De foundation is gemakkelijk met jouw huid te blenden (mist je de goede kleur hebt: ik heb namelijk kleur 3 ontvangen. Deze kleur is echt veel te donker voor mijn bleke huidje. Ter vergelijking: ik heb meestal de kleur fair of heel soms de kleur light als foundation shade). De Nivea 3in1 Care Cushion heeft een lichte, typische Nivea geur die verdwijnt als je de foundation eenmaal hebt aangebracht. Persoonlijk vind ik deze geur niet storend.

Mijn mening
Nivea 3 in 1 Care Cushion Foundation
Ik vind de Nivea 3 in 1 Care Cushion erg prettig in gebruik: de foundation is makkelijk aan te brengen, heeft een lichte dekking en ruikt heerlijk naar Nivea. Het is een product dat ik regelmatig zou gebruiken op dagen dat ik wil dat mijn huid een wat meer egalere tint heeft, zonder gelijk echt veel make up op te doen. Deze foundation heeft één groot nadeel: en dat is de prijs en de inhoud. Je betaalt bijna €30 voor 15 gram product. Ter vergelijking: een vloeibare foundation  zit vaak in een flacon van 30 ml.


Verkrijgbaarheid: de Nivea 3 in 1 Care Cushion is verkrijgbaar in 
drie kleuren: 01 Light, 02 Medium Light en 03 Medium Dark en is ondermeer te koop bij Kruidvat voor €29,99. Regelmatig zijn de producten van Nivea in de aanbieding bij de Kruidvat. 

18 opmerkingen:

  1. Wat goed om te weten dat het werkt, ik heb meerdere gezichtsproducten van Nivea.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt mij erg handig in de oren! Op die manier zou ik zelfs wel eens foundation durven proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruik altijd foundation van Vichy
    Ook wel prijzig maar ben er erg tevreden over en gebruik hem al 10 jaar. Jammer dat deze ook zo duur is anders had ik hem graag eens geprobeerd

    BeantwoordenVerwijderen
  4. o wat schattig !! dat doosje lijkt heel erg op mijn moeders poederdoos toen ik een klein meisje was

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oeh ik ben heel benieuwd! Ik gebruik wel eens foundation van Nivea omdat ie op mijn huid goed matcht met de dagcreme eronder.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed om te lezen, ik houd 'm in gedachte voor als ik nieuwe foundation nodig heb!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De foundation ziet er compact en makkelijk uit, ik denk dat ik er toch eentje koop voor feesten en partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er uit als een heel handig product! En ik ben dol op het Nivea luchtje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben wel heel benieuwd geworden maar schrik wel van de prijs-hoeveelheid. Maar als het goed werkt, dan is het het geld waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De geur van Nivea is herkenbaar voor zoveel mensen. Daarom vind ik het leuk dat je het uitlicht in je artikel.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vroeger ook een aantal keer geprobeerd, maar voor mij was het geen succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik besloot tijdens het lezen van je artikel dat ik deze binnenkort eens wilde kopen om te testen en toen zag ik de prijs haha. Dat wordt hem dus toch niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb zojuist nog met dit product in handen gestaan, maar twijfelde toch nog vanwege de prijs inderdaad en of het wel gemakkelijk in gebruik zou zijn voor iemand die normaal dit niet zo snel gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Bedankt voor het artikel. Ik was van plan om dit aan te schaffen vanaf het moment dat mijn huidige pederdoos leeg is. Blij om te horen dat het fijn in gebruik is. Wel wat prijzig toch 🙃

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Klinkt als goede foundation, maar wel een flinke prijs idd!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het klinkt als een handig en goed product, met een lekker geurtje. Wel jammer dat het redelijk duur is.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik denk dat ik het ook maar eens ga uitproberen .ben dol op niveau

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik wist helemaal niet dat Nivea ook make-up heeft! Benieuwd of het ook zo lekker ruikt.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...