vrijdag 17 september 2021

Review: MAC Botanic Panic lipstick

Review MAC Botanic Panic lipstick
Elke seizoen komt MAC met een tijdelijke collectie. Zo hadden ze afgelopen zomer de Botanic Panic collectie. De collectie bestond uit een oogschaduw palette, maar
liefst lipsticks (inclusief icoon Ruby Woo en een lila/paarse lipstick!) en twee highlighters. Het is denk ik geen verassing dat ik een lipstick uit deze collectie gekocht heb! Welk ik kleur ik gekozen heb, dat lees je in deze review!

MAC Botanic Panic Lipstick

MAC
omschrijft de zomerse limited edition als volgt:
 A limited-edition, labyrinthine garden of hyper-vibrant hues and on-trend topiary tones are freshly picked for your eyes, lips and skin this season.

Review MAC Botanic Panic lipstick
Zoals ik eerder schreef, kocht ik een lipstick uit deze collectie. De keuze was niet heel
makkelijk en na lang wikken en wegen, koos ik voor de lipstick met de oer-Hollandse naam Tulip Service! Dit is een peachy red tint. Een tint die ik niet in mijn collectie had! De lipstick behoort tot de matte lipstick lijn, maar heeft een creamy matte afwerken én is langhoudend tot wel 10 uur lang. Ook waaierend de lipstick niet uit (of te wel: hij vervaagt bijna niet).

Omdat deze lipstick uit een limited edition komt, heeft de lipstick een afwijkende vormgeving. Waar de lipstick hulzen bij MAC altijd zwart zijn, zijn ze nu lila met een florale print. Persoonlijk vind ik deze vormgeving echt prachtig: ik hou van lila en ik houd van een bloemenprint. Dus deze lipstick kan qua vormgeving niet meer stuk bij mij! Ook de lipstick zelf is prachtig. Het is niet roze, het is niet rood, het is niet oranje. Het is een combinatie van de drie tinten. Mac zelf noemt Tulip Service een peachy red.

Review MAC Botanic Panic lipstick
Bij een beauty review gaat het natuurlijk niet alleen om het uiterlijk van het product, maar ook om hoe het product werkt. Ondanks dat Tulip Service van MAC een matte lipstick is, is de lipstick gemakkelijk aan te brengen. Iets wat niet altijd van zelfsprekend is bij matte lipsticks!  De pigmentatie is ook erg goed. Hetzelfde kan je van de houdbaarheid zeggen. Na een kopje thee met wat lekkers erbij, is jouw lipstick nog netjes op zijn plek. Na een lunch is het wel aan te raden om bij te werken, omdat de lipstick in het midden van de lippen wat vervaagd is.

Mijn mening
Ik vind de Tulip Service uit de Botanic Panic collectie van MAC erg mooi. De kleur is prachtig, net de kleur van een tulp. Ook brengt de lipstick gemakkelijk aan en is de houdbaarheid goed. En dan wat te denken van de vormgeving?! Die is ook echt prachtig!

Heb jij iets uit de Botanic Panic collectie van MAC gekocht?

Verkrijgbaarheid: de Botanic Panic collectie is online nog te koop MAC zelf en bij Douglas. De lipsticks kosten €21,50 Wellicht zullen sommige winkels van MAC de collectie ook nog hebben, maar dat durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen aangezien de nieuwe herfst collectie nu te koop is. Daar komt waarschijnlijk binnenkort ook een review over. Dus stay tuned!

17 opmerkingen:

 1. Ja, alleen daarom zou ik hem al kopen. Ziet er prachtig uit! Ik ga meestal voor de oranje tinten. Heb er nog één van Mac ,maar ben benieuwd naar de rest van de herfstcollectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de naam al erg leuk. De verpakking had ik rood gedaan i.v.m de naam van de lipstick. Maar de kleur vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dit echt een prachtige verpakking, zo met die bloemen! Ik had hem niet gekocht, maar vanwege de looks zou ik het bijna doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb niets uit deze lijn, maar ziet er heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie verpakking hoor! Ik draag bijna nooit lipstick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie, zowel de verpakking met die kleur en de bloemen als de kleur. Erg mooi rood.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de verpakking alleen al een plaatje. Ik snap wel dat je enthousiast bent

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie lijn! Opwekkende kleuren, mijn dochter wil er nu ook 1 😅

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb wel eens de gedachte gehad om zoiets als kadootje voor mijn vrouw te kopen. T idee was erg leuk maar gezien het feit dat kleur wel iets persoonlijks is kijk ik, als ik zoiets zou doen, maar gewoon wat er al in huis is om zo zeker niet de verkeerde kleur te kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik draag zelf nooit lippenstift, maar deze zou ik eigenlijk gewoon al kopen vanwege de prachtige verpakking!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtige verpakking en lekker fel rood! Om de naam moet ik echt lachen, botanische paniek, hoe verzin-je-het :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige verpakking! Daar zijn ze wel goed in bij Mac. Ook de kleur spreekt me heel erg aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een goede review weer! Nee, ik heb nog niks van de Botanic Panic collectie van MAC gekocht, maar ik ga wel binnenkort make up kopen van Olcay door jouw positieve reviews. Maar ik ga eens even spieken op hun site, is altijd een feestje. En er staan ook altijd leuke MAC mua's in De Bijenkorf. Ik weet niet of dat al kan, maar is altijd gezellig met ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Diepe rode kleur van deze lipstick. Dat kan wel heel mooi zijn. En tijdelijk snap ik wel, want het staat uitstekend bij de herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Alleen die huls van die lipstick is al zo vrolijk. Knalkleurtje hoor. Mooi. Ik ben zelf alleen meer van de transparante glossy's.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk, vroeger volgde ik nog al die collecties die elke keer uitkwamen maar dat is een beetje verwaterd deze jaren. Ik mis alleen nog een mooie swatch van de kleur op je lippen of hand :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het blijft ontzettend jammer dat ik door de kinderen geen lippenstift kan dragen. Kusjes uitdelen met lippenstift op blijft een uitdaging, hoe goed je hem ook fixeert :')

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...