dinsdag 20 juli 2021

Review: Urban Decay Naked Honey oogschaduw palette

Review Urban Decay Naked Honey oogschaduw palette
Al vanaf het moment dat Urban Decay in het najaar van 2019 met Naked Honey kwam, stond dit oogschaduw palette op mijn wenslijst. Nu, ruim 1,5 jaar later heb ik hem eindelijk gekocht. Maar nu rest de grote vraag: valt het palette mij tegen of wordt het een van mijn go-to oogschaduw palettes? Lees verder om daar achter te komen!

Urban Decay Naked Honey
Review Urban Decay Naked Honey oogschaduw palette
Voordat ik vertel wat ik van het oogschaduw palette vind, vertel ik eerst wat Urban Decay zelf te zeggen heeft over het Naked Honey oogschaduw paletteA buzzed-about eyeshadow palette with 12 golden neutrals perfect for creating a swarm of looks, from bright and sunny to dangerously seductive after dark. A versatile eyeshadow palette with 12 golden neutrals made for creating indulgent looks that feature richly pigmented mattes, metallics, and shimmers. As our version of liquid ‘gold’, we're adding the decadent golden neutrals of Naked Honey to every eye look. With classic golds, warm ambers, and rich chocolate browns, create smoked-out eyes with Sting (warm brown matte) or get hooked on Honey (intense gold metallic) for the ’70s statement eye. The eyeshadow palette also includes a double-ended eyeshadow brush so it's extra-easy to spoil yourself on the go and play with infinite eyeshadow looks.

Als ik dit zo lees, word ik enthousiast: neutralen tinten, maar dan net wat anders. Ik ben benieuwd!

Review Urban Decay Naked Honey oogschaduw palette
De verpakking van Naked Honey is zoals alle andere Naked paletten: langwerpig met spiegel én dubbelzijdige kwast. Een spiegel vind ik altijd handig, maar zo'n kwast is voor mij niet noodzakelijk. Ik gebruik liever mijn eigen kwasten. Maar voor in noodgevallen is zo'n kwast natuurlijk wel handig. De verpakking van Naked Honey is prachtig om te zien: glanzend, goudkleurig en met een reliëf. Het lijkt net alsof er honing van de deksel druppelt. Daarboven op, ook weer in reliëf, Urban Decay Naked Honey. Echt prachtig als je het mij vraagt! Het palette heeft twaalf prachtige neutrale tinten, maar
dan net iets anders, met een twist:
Flyby (matte parel met een subtiele glans)
Sweet (matte warme amandel)
Swarm (mat toffee met koel karakter)
Amber (metallic koper met warme tinten)
Keeper (ultra-mat warm geelbruin)
Golden (metallic gold met bronstinten)
Honey (metallic honingkleurig met gele tinten)
Queen (metallic brons met brunette tinten)
Hive (glanzende ciderkleur)
Drip (matte kleikleur en kleur van mahoniehout)
HBIC (metallic koper met koele perziktinten)
Sting (matte kleur van mahoniehout met rode tinten)

Review Urban Decay Naked Honey oogschaduw palette
Voor mij springt de tint Honey er direct uit: een prachtige metallic honing kleur met geel. Deze kleur lijkt net goud. De oogschaduw is boterzacht en een klein beetje poederig. Het is dus aan te raden om eerst jouw kwast goed af te tikken voordat je de oogschaduw op jouw oogleden aan brengt. De poederigheid neemt niets weg van de kwaliteit van de pigmenten. Jeetje, wat zijn deze kleuren oogschaduw gepigmenteerd! Je hebt maar een klein beetje nodig om een mooie intensieve look te krijgen. Dit geldt voor zowel de metallic, glanzende én matte tinten. Het blenden van de verschillende kleuren gaat ook erg gemakkelijk: de tinten zijn gemakkelijk in elkaar over te blenden zonder een nieuwe kleur te
Swatch Urban Decay Naked Honey oogschaduw palette
creëren. Ook over de houdbaarheid niets dan goed. Waar sommige oogschaduws in de loop van de dag vervagen, is dat bij Naked Honey niet aan de orde!

Mijn mening
Ik vind het Naked Honey palette van Urban Decay een echte aanwinst in mijn collectie: de vormgeving is van te watertanden en de kwaliteit is top. Ondanks dat het een neutraal palette is, is het zeker een aanrader doordat de tinten net iets anders, feller/opvallender zijn als de tinten in mening ander neutraal palette.

Wat is jouw favoriete Urban Decay palette?

Verkrijgbaarheid: ik heb het Urban Decay Naked Honey oogschaduw palette gekocht bij Ici Paris voor nog geen €28. Normaal (en bij diverse webshops) kost het oogschaduw palette €55. En dat is dit palette zeker waard!

16 opmerkingen:

  1. Het palette ziet er chique uit, met mooie bijpassende kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. o wat een mooie doosjes, daar wil zelfs ik mee aan de slag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het doet me denken aan zo'n pianospel voor kinderen waar je dan met een hamertje op moet slaan. Ziet er goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie kleuren zitten er in dit palette van Urban Decay!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige kleuren in dit pallette! En dat is geen geld..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind vooral de verpakking al prachtig om te zien, ziet erg honigachtig uit door die kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh prachtig! Het doosje alleen al wil je hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw dat is echt een mooi palette. Ik dacht dat Urban Decay altijd erg duur was maar 28,- vind ik best meevallen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel mooi! Wow. Zelf heb ik geen (Urban Decay) palette eerlijk gezegd. Sinds kort heb ik wel een doosje met 4 mooie kleuren van UNG cosmetica. Twee doosjes eigenlijk. Dus eigenlijk heb ik wel palettes, hahaha. Dit klinken als hele mooie kleuren trouwens. Die kleur honey is prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel mooi! Wow. Zelf heb ik geen (Urban Decay) palette eerlijk gezegd. Sinds kort heb ik wel een doosje met 4 mooie kleuren van UNG cosmetica. Twee doosjes eigenlijk. Dus eigenlijk heb ik wel palettes, hahaha. Dit klinken als hele mooie kleuren trouwens. Die kleur honey is prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Neutrale tinten, maar dan net wat anders. Dat klinkt al veelbelovend. En, uhm, anders. De naam vind ik ook zo goed gekozen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw wat een prachtige kleuren zeg, vooral de warmere tinten spreken me erg aan. Voor de 'normale' prijs vind ik het wel aan de prijzige kant, maar de prijs die jij ervoor betaald hebt kan prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie kleuren ingepakt in een mooi doosje.
    Moeilijk om te weerstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Je hebt er echt een prachtige look mee gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuk palet, schitterende kleuren en een chique verpakking

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh wat een prachtig palette! Ik hou sowieso van de Urban Decay palettes!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...