dinsdag 22 juni 2021

Review: NYX Total Control Pro Drop Foundation

Review NYX Total Drop Pro Foundation
Mijn allereerste foundation ooit was de Total Control Pro Drop Foundation van NYX Professional Makeup. Al heette die toen nog Total Control Drop Foundation. Toen deze op was, ben ik andere foundations gaan gebruiken en was ik deze eigenlijk al weer vergeten. Tot een paar maanden geleden. Ik ontving toen een pakketje van de NYX Professional Makeup Test Sqaud. Een van die producten die in het pakketje zat, was deze foundation. Zo leuk om deze foundation weer eens te gebruiken!

NYX Professional Makeup Total Control Pro Drop Foundation
Voordat ik mijn ervaringen deel, vertel ik eerst wat over de foundation zelf. Om te beginnen met wat NYX Professional Makeup zelf zegt over hun Total Control Pro Drop Foundation: Drop na Drop - u heeft de controle! Deze volledig op maat te maken foundation zorgt voor demi-matte, natuurlijke dekking die u zelf in de hand heeft door het gemakkelijk te gebruiken pipet.

Review NYX Total Drop Pro Foundation
De lichtgewicht formule heeft een natuurlijke dekking die gemakkelijk op te bouwen is. Voor een gezond uitziende, gehydrateerde huid met minimale imperfecties. Geen vale kleuren, Geen cake-effect, Geen vette glans. Meer druppels = Meer dekking! Bouw de dekking van licht tot full coverage met het pipet. De foundation kleur oxideert niet en houdt tot 12 uur zonder af te geven.


Dat klinkt goed, een foundation waarbij je heel gemakkelijk de dekking kan opbouwen! Maar werkt dat in de praktijk ook zo? 

Review NYX Total Drop Pro Foundation
De foundation zit in een klein glazen flesje met een pipet. Het glazen flesje is wel milieuvriendelijker als plastic, maar het is ook stukken breekbaarder. Dus oppassen geblazen: je wilt niet dat deze foundation op de grond komt! Het is namelijk een hele dunne foundation. Waterdun zelfs! Je moet daarom eerst het flesje foundation goed schudden voor gebruik. Doordat de foundation zou vloeibaar is, kan je de foundation gemakkelijk doseren met het pipetje. Het is aan te raden om de Total Control Pro Drop Foundation aan te brengen met een beauty blender voor het mooiste en meest natuurlijke resultaat.  Ik heb de foundation ook met een kwast aangebracht,  maar dat werd streperig en oogde erg onnatuurlijk.  Wat erg prettig is van deze foundation is, is dat je de dekking erg goed kunt opbouwen. Hoe meer druppels,  hoe hoger de dekking. De foundation blijft netjes op zijn plek gedurende dag, helemaal in combinatie met een primer en setting spray.

Mijn mening
Review NYX Total Drop Pro Foundation
Het is in het begin wel even wennen en zoeken hoe je de NYX Professional Makeup Total Control Pro Drop Foundation het beste kunt gebruiken, maar als je dat eenmaal door hebt is het een fijne foundation.  Wat het grote voordeel van deze foundation is,  is dat je de dekking goed kan opbouwen. Iets wat ik erg prettig vind, omdat ik geen fan ben van full coverage.


Heb jij de NYX Professional Makeup Total Control Pro Drop Foundation als eens gebruikt?

Verkrijgbaarheid: de NYX Professional Makeup Total Control Pro Drop Foundation is te koop in 30 verschillende tintenbij geselecteerde filialen van Douglas en Etos. Maar ook online bij Douglas, Etos en Wehkamp. De adviesprijs ligt rond de €17

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet*

15 opmerkingen:

  1. Nee ik ken dit nog niet, maar ben nu wel heel erg benieuwd wat het bij mij doet. Ga er eens naar kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij een foundation vind ik het zelf ook belangrijk dat die een natuurlijke dekking geeft. Ik gebruik het bijna nooit, behalve wanneer ik een feestje heb om een finishing touche te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goede tip! Ik ben wel heel benieuwd nu naar deze foundation.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn dat je zelf kunt bepalen wat voor dekking je wilt hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als ik make-up draag, gebruik ik altijd foundation voor het egale effect. Toch is het een van de moeilijkste producten. Moeilijk om net degene te vinden die bij je huid past. Om het me makkelijk te maken heb ik steeds 1 bleke en 1 donkere zodat ik zelf op de rug van mijn hand de kleur kan maken die ik wil. Ook heb ik last van zichtbare poriën op mijn neus. Zag ik dat deze geaccentueerd werden door een foundation dan kocht ik een nieuwe. Ook heb ik veel speciale producten hiervoor uitgetest, maar toch niet met het gewenst resultaat. Nu ben ik er wel 'eindelijk' achter gekomen dat het niet steeds aan de foundation ligt, maar aan de methode van aanbrengen. Ik had op youtube een methode gezien en deze toegepast en sindsdien: nooit meer zichtbare poriën!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hij klinkt erg prettig en natuurlijk. En de manier van aanbrengen met zo'n pipetje lijkt me erg handig.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoe vind je deze in vergelijking met andere die je gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou zo’n pipetje dus helemaal niet fijn vinden. Ik vind een beautyblender ook niet fijn, haha. Nee gewoon lekker met een goede kwast.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik gebruik al jaren geen foundation meer, maar heb het in mijn jongere jaren ook nooit gebruikt met pipet, dus ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat zou werken hahah.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik gebruik eigenlijk bijna nooit foundation, zo een pipetjes lijkt me trouwens ook niks..dan zijn die spuitflacons fijner

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja, die glazen flesjes hè. Mijn schoonmoeder had een flesje huidolie (daar zat geen pipetje bij), daar haalde ze wat substantie uit. Smeerde dat op haar gezicht en zonder haar handen te wassen pakte ze het flesje... Je voelt 'm al hè? In tienduizend stukjes op de badkamervloer (gelukkig tegels), maar de huidolie dus ook. Niet prettig.
    Ik gebruik amper foundation, maar ik breng het het liefst eigenlijk met mijn vingers aan. Die van Clinique (die ik nu gebruik) werkt heel fijn. De substantie is dus wel een stuk dikker dan deze die je beschrijft.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja, die glazen flesjes hè. Mijn schoonmoeder had een flesje huidolie (daar zat geen pipetje bij), daar haalde ze wat substantie uit. Smeerde dat op haar gezicht en zonder haar handen te wassen pakte ze het flesje... Je voelt 'm al hè? In tienduizend stukjes op de badkamervloer (gelukkig tegels), maar de huidolie dus ook. Niet prettig.
    Ik gebruik amper foundation, maar ik breng het het liefst eigenlijk met mijn vingers aan. Die van Clinique (die ik nu gebruik) werkt heel fijn. De substantie is dus wel een stuk dikker dan deze die je beschrijft.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja nee ben ook geen fan van full coverage dus dit klinkt inderdaad wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat goed dat je nu zelf de hoeveelheid kunt aanbrengen, dat komt er vast natuurlijker uit te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lijkt me inderdaad fijn als je goed kunt doseren, want zoals Linda al zegt, dan ziet je gezicht er natuurlijker uit. Dat is wel erg fijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...