vrijdag 26 februari 2021

Review: Iconic London Day to Slay Eyeshadow Palette

Review Iconic London Day to Slay Eyeshadow Palette
Vorig jaar won ik op Instagram het Day to Slay Eyeshadow Palette van het Britse merk Iconic London. Ik had palette al vaak gezien en wilde hem graag hebben. Maar de prijs hielt me tegen. Toen ik hoorde dat ik het palette gewonnen had (plus een lipgloss en mascara) sprong ik een gat in de lucht. Maar werkt het palette ook fijn? Dat lees je in deze review!

Iconic London Day to Slay eyeshadow Palette 
Het eerste wat me opviel toen ik het palette binnen kreeg was het formaat. Jeetje wat groot! En wat een mooie kleuren! Stiekem vond ik het zonde om dit palette te gaan gebruiken. Maar het is natuurlijk meer zonde om het niet te gebruiken!

Dit is wat Iconic London op hun website schrijft over het Day to Slay eyeshadow palette: Create endless, beautiful looks with these 20 highly pigmented shades. These velvety soft powders include a mixture of mattes, shimmers and glitters for flawless day to night looks.  So many of our Baes got in touch wanting us to create an eye shadow palette - so squad, this one's for you! Made up of 20 of the most unbelievably beautiful shimmers, mattes and glitters you'll be spoilt for choice when picking which to use. Our Ultimate Day To Slay Palette can be used with a wet brush to create a super-metallic, next level finish. High quality, crease proof, buildable and blend-able... what more do you want!?

Dit vind ik veel belovend klinken, vinden jullie ook niet?! 

Review Iconic London Day to Slay Eyeshadow Palette
Het palette zit in een grote vierkante glimmende goudkleurige kartonnen verpakking waarop in reliëf de naam Iconic London staat.  Dit is de beschermhoes. Als je deze eraf haalt, komt het palette te voorschijn met precies dezelfde vormgeving. Ik vind het echt een prachtige en stijlvolle vormgeving. Twee kleine nadelen van de vormgeving: elke vingerafdruk zie je op het palette en het palette is erg groot en neemt dus ook veel ruimte in.


Review Iconic London Day to Slay Eyeshadow Palette
Wanneer je het palette open maakt, vallen de twintig prachtige oogschaduw pans op. Mooie bruine tinten, maar ook perzik en zelfs een paars/roze-achtige tint! En de verschillende finishes: mattes, shimmers en zelfs glitters! Je kunt echt alle kanten uit met dit palette! Van simpele dagelijkse looks tot glam looks voor avondjes stappen (wanneer dat weer mogelijk is natuurlijk!). Wat ook opvalt is de grote spiegel. Erg handig als je dit palette mee wilt nemen op vakantie.


Review Iconic London Day to Slay Eyeshadow Palette
Maar hoe zit het met de pigmentatie, kwaliteit, blendbaarheid en houdbaarheid? Ik kan je vertellen, dat zit wel goed! De kleuren zijn goed gepigmenteerd en zijn onderling goed met elkaar te blenden zonder een nieuwe kleur te creëren. Er is een klein beetje  fall out, maar dat hebben alle poeder producten. Gewoon jouw kwast even af tikken en dan heb je nergens last van! De oogschaduw houdt zich goed gedurende de dag.

Review Iconic London Day to Slay Eyeshadow Palette
Mijn mening
Ik vind het Iconic London Day to Slay Eyeshadow Palette echt een aanvulling op mijn collectie. De kleuren zijn prachtig en gevarieerd en de kwaliteit is ook top. Enige nadeel is het formaat: dit palette neemt behoorlijk wat ruimte in!

Ben jij al bekend met Iconic London?

Verkrijgbaarheid: het Iconic London Day to Slay eyeshadow Palette is online te koop op hun eigen website voor ongeveer €54 Houd er wel rekening mee dat, door de Brexit, er douane kosten boven op kunnen komen. Iconic London wordt ook bij LookFantastic en The Beauty Editor verkocht. Bij deze twee bedrijven heb ik geen ervaring.

12 opmerkingen:

  1. Een prachtig doosje, maar de tinten vind ik meer herfstig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie kleurtjes. Helemaal mijn ding. Het merk zelf kende ik nog niet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooie kleuren. Vind het echt meer herfst kleur dan zomerse kleuren heeft

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat moest vast een mooi cadeautje zijn. Ik vind de kleuren erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig! Niet alleen het doosje maar ook de inhoud.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind dit doosje alleen al prachtig maar zeker ook de pigment kleuring ziet er top uit

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De kleuren spreken me wel erg aan, maar de prijs weerhoudt me ervan om zoiets te kopen, vooral omdat ik weinig make up gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ken Iconic London van alle Love Island UK sterren die het aanprijzen, haha. Vooral de shimmer glow was hot een tijd geleden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De verpakking alleen al vind ik een plaatje. Mooi en glamoureus!! Vind hem inderdaad wel wat aan de grote kant. Maar goed, zolang je hem niet overal mee naar toe hoeft te slepen. Het is de prijs die mij tegen zou houden dit product te bestellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het is dat ik momenteel even genoeg neutrale oogschaduw heb, maar dit palette is ontzettend mooi! x

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw wat een mooie oogschaduw pallete die wil ik ook hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: dagje Parijs de voorbereidingen

Vorig jaar ben ik een midweek naar Parijs geweest. Dat was me zo goed bevallen, dat ik dit jaar terug wilde. Nu is het met de Olympische Sp...