dinsdag 2 maart 2021

Make Up Zuster: kwasten schoon maken

Tips om make up kwasten schoon maken
Het is een klusje waar vele beauty lovers een hekel aan hebben: kwasten schoon maken. Terwijl het juist zo ontzettend belangrijk is om jouw kwasten met grote regelmaat schoon te maken. Alle bacteriën en huidschilfers die op jouw gezicht zitten, komen op jouw kwasten en dan weer op jouw make up. De volgende keer als je jouw kwasten gebruikt, komen de bacteriën, huidschilders en ander naars uit de kwasten en van jouw make up op jouw gezicht terecht met alle vervelende gevolgen van dien. Er zijn vele manier om jouw kwasten schoon te maken. In dit artikel laat ik zien op welke manieren ik mijn kwasten schoon maak. Kijk je mee?

Laat ik beginnen met hoe vaak je jouw kwasten moet schoon maken. Dit is afhankelijk van hoe vaak je jouw kwasten gebruikt. Het is aan te raden om zeker elke maand jouw kwasten grondig schoon te maken.


Tips om make up kwasten schoon maken
Ik maak na elk gebruik mijn kwasten schoon. Ik gebruik daarvoor de On The Spot Brush Cleaner van NYX Professional MakeupDit is een speciale spray met alcohol er in die er voor zorgt dat jouw kwasten in mum van tijd schoon zijn. Ik spray een beetje op een special noppen matje van essence en ga daar dan met mijn kwast over tot dat ze schoon zijn. Daarna veeg ik mijn kwast af aan een stukje tissue om er zeker van te zijn dat mijn kwast echt goed schoon is. Binnen een mum van tijd zijn mijn kwasten schoon.

Tips om make up kwasten schoon maken
Eén keer per maand maak ik mijn kwasten echt grondig schoon. Ik doe dit één keer per maand, omdat ik niet dagelijks make up draag. In periodes dat ik vaak make up draag, maak ik mijn kwasten twee keer per maand grondig schoon. Dat doe ik met water en baby shampoo van de Kruidvat. Ik maak eerst mijn kwasten nat met lauw water waarna ik ze onderdompel (alleen de haren! Niet verder, omdat anders jouw kwasten kapot kunnen gaan) in een bakje met lauw water en baby shampoo. Daarna ga ik met mijn kwast over een speciaal noppenmatje (van Aliexpress) die in een bak met water ligt om zo het vuil en de shampoo uit mijn kwasten te krijgen. Dit herhaal ik totdat de kwast helemaal schoon is.

Tips om make up kwasten schoon maken
Het is belangrijk om jouw kwasten op zijn kop te laten drogen, dus met de haren naar beneden. Dit moet je doen, omdat anders het water dat nog in de haren zit, in de kwast kan lopen. Hierdoor kan de lijm los laten en vallen de haren uit de kwast. Iets dat je niet wilt! Ik hang mijn kwast op in een speciaal hang systeem dat ik op Aliexpress heb gekocht. Mijn kwasten zijn meestal binnen een paar uur droog. Als ik mijn kwasten laat drogen, doe ik altijd het beschermnetje om de haren. Dit doe ik zodat de haren van mijn kwasten in model blijven.

Meestal maak ik mijn kwasten op zondagochtend schoon, zodat ik ze de volgende dag weer kan gebruiken.

Er zijn ook speciale blokjes zeep om jouw kwasten schoon te maken. Ook heb ik vorig jaar van Catrice een speciale spons gekocht waarmee je jouw kwasten (oppervlakkig) schoon kunt maken. Dit deed ik meestal tijdens het opmaken. De kwasten werden wel schoon, maar lang niet zo goed als met de brush cleaner.

Hoe vaak maak jij jouw make up kwasten schoon?

9 opmerkingen:

 1. Ik maak ze dus duidelijk te weinig schoon. en als, dan met wat shampoo zoals jij....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kwasten schoonhouden schijnt heel belangrijk te zijn! Ik kan me daar ook best wat bij voorstellen wat betreft hygiëne en zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goede tip voor de make- up gebruiker. Ik vraag me af of iedereen het zo vaak schoonmaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na gebruik spoel ik ze altijd af met water, maar echt goed schoonmaken zoals jij hier aangeeft doe ik eigenlijk nooit, een hele goede tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kwasten en sponzen schoonmaken is inderdaad een werkje..vroeger grimeerde ik veel en dan kwam je er echt niet onderuit...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het voorbije jaar zo weinig make-up gebruikt dat mijn kwasten niet echt vuil zijn. maar heb het wel op mijn to do lijst je gezet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ehm veel te weinig als ik dit zo lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb op dat vlak wel een voordeel, ik breng mijn make up voornamelijk met mijn vingers aan, dat scheelt weer een hoop werk, merk ik bij dit artikel. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handig dat je uitlegt hoe je ze goed schoon moet maken. Dat zal vaak vergeten worden, denk ik

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Olcay Gulsen Beauty Eye Glam Set

Mijn favoriete Nederlandse beauty merk Olcay Gulsen Beauty heeft weer een nieuw product ontwikkeld! De Eye Glam set . Een set met een oogsc...