vrijdag 27 november 2020

Review: herbruikbare wattenschijfjes van de Action

herbruikbare wattenschijfjes van de Action
Per week gaan er bij mij veel wattenschijfjes door heen: elke ochtend 2 en elke avond 3. Op de dagen dat ik ook foundation draag, zijn het er zelfs meer. Niet heel erg milieu vriendelijk. Gelukkig zijn er diverse alternatieven, zoals de 7 to 3 reiniger van Lush. Een ander alternatieve zijn herbruikbare wattenschijfjes. Deze kun je na gebruik wassen. Dat vond ik interessant klinken. Toen ik via de blog van Angela zag dat ook Action herbruikbare wattenschijfjes verkoopt, ben ik ze gelijk gaan halen. Benieuwd of ik net zo enthousiast ben als Angela? Lees vooral verder!

Wasbare wattenschijfjes
Al geruime tijd verkopen verschillende merken en webshops wattenschijfjes die je na gebruik niet hoeft weg te gooi, maar die je kunt wassen. Dit is beter voor het milieu én voor je portemonnee. 

Action verkoopt dus sinds kort herbruikbare wattenschijfjes die je kunt wassen. Als noemt Action ze Make-up Remover Pads. Er zitten tien groene wattenschijfjes in een speciaal waszakje. De wattenschijfjes zijn gemaakt van katoen en qua formaat zijn ze een stuk groter als traditionele wattenschijfjes. Voor gebruik moet je de wattenschijfjes eerst wassen en aan de lucht laten drogen.

herbruikbare wattenschijfjes van de Action
Je kunt de Make-up Remover Pads. op twee manieren gebruiken: met alleen water of met je gebruikelijke huidverzorging. Ik koos voor het laatste, omdat naar mijn gevoel, je gezicht niet goed schoon word met alleen water. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk! Zoals gezegd, ik gebruikte mijn gebruikelijke huidverzorging: micellair water en toner. Ik gebruik ook reinigingsmelk, maar dat leek mij geen goede combinatie met deze wattenschijfjes.

In eerste instantie voelde de herbruikbare wattenschijfjes van de Action lekker zacht aan, ook na het wassen. Maar tijdens het gebruiken vond ik ze niet prettig aanvoelen op mijn huid, een beetje ruw. Ook had ik het gevoel dat mijn gezicht niet echt schoon werd. Wat ik ook niet prettig vind, is dat ze groter zijn als de traditionele wattenschijfjes. 

Mijn mening
herbruikbare wattenschijfjes van de Action
Ik blijf het een prachtig idee vinden, wattenschijfjes die je kunt hergebruiken. Maar mijn eerste kennismaking met dit type wattenschijf is niet positief geweest. Misschien ligt het aan de stof of kwaliteit van de Action herbruikbare wattenschijfjes of mijn gevoelige huid. Ik blijf voorlopig de traditionele wattenschijfjes gebruiken.

Wat heeft jouw voorkeur: 
traditionele wattenschijfjes of herbruikbare?

Verkrijgbaarheid: de Make-up Remover Pads zijn te koop bij Action. In een netje zitten 10 herbruikbare wattenschijfjes. Een netje kost €1,99 

8 opmerkingen:

 1. Als je gezicht er niet echt schoon van wordt, dan zijn ze eigenlijk waardeloos dus. Maar het idee is inderdaad wel goed. Jammer dat de kwaliteit zo tegenvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist niet dat dat bestond. Ik gebruik make up doekjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf gebruik ik liever wegwerp wattenschijfjes, maar ik lees wel veel positieve verhalen op internet over duurzame en ecovriendelijke wattenschijfjes die je kunt herbruiken, maar daar zullen dan ook wel andere prijskaartjes aan hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De wattenschijftjes van shampoobar.nl vind ik wel echt fijn en goed werken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik altijd wasbare. Momenteel gebruik ik van die mini washandjes van de Hema. Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben me nog aan het oriënteren op herbruikbare wattenschijfjes. Maar die van de Action sla ik door jou review over. Ik houd er niet van als ze toch wat ruw aanvoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed dat je herbruikbare wattenschijfjes wil gebruiken. Wel jammer dat deze van de Action je niet zijn bevallen. Ga je het nog een keer proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ze onlangs ook gekocht maar nog niet gebruikt. ik ben heel benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Olcay Gulsen Beauty Kohl Duo Eyeshadow Liner

Vorig jaar kwam mijn favoriete Nederlandse merk Olcay Gulsen Beauty weer met een nieuw product:  Kohl Duo Eyeshadow Liner . Ik ben dol op o...