woensdag 16 september 2020

Review: Zeeman Parfum Lucht

Printscreen van de Zeeman website
Eind augustus kwam Zeeman met twee unisex parfums genaamd Lucht. Binnen een paar uur waren alle flacons verkocht.  De enige manier om er nog aan te komen was op Marktplaats.  Maar daar vroegen mensen veel,  heel veel geld voor één flesje Lucht. Waar je bij Zeeman slechts €4,99 per flacon betaalde, vroegen sommige verkopers maar liefst €135 voor één flesje. Dat is 27 keer zo veel. Zeeman vond dat dit het hele doel en de gedachte achter het parfum voorbij schoot.  En ze beloofde dat er snel een nieuwe lading zou komen.  Afgelopen zaterdag was het zo ver: ik kon beide Lucht parfums kopen.  Met veel plezier vertel ik wat ik van deze parfums vind. Benieuwd naar mening? Lees dan vooral verder! 

Voordat ik vertel wat ik van de parfums vind, laat ik eerst Zeeman aan het woord over Lucht.


Textielsuper Zeeman maakt echte eau de parfum voor 4.99 
Waar betaal je voor bij een goede parfum? Om daar achter te komen heeft de Nederlandse winkelketen Zeeman zelf een eau de parfum gemaakt. Samen met bekende parfumeurs. Op basis van 20% parfumolie, net als bij dure merken. En met exclusieve ingrediënten. Alles gemaakt op de eenvoudige Zeeman manier. 


Zeeman opent de ogen. 
Bij Zeeman vinden ze dat er goed uitzien niet duur hoeft te zijn. En ze merken dat veel van de klanten daar hetzelfde over denken. Steeds meer mensen wegen bewust af waar ze hun geld aan uitgeven. In Nederland is Zeeman als textielsuper vooral bekend vanwege de spraakmakende campagnes die iedere keer laten zien dat het wél mogelijk is om verantwoorde kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs te maken, als je alles eenvoudig houdt. Met bijvoorbeeld een campagne voor een echte trouwjurk voor maar 29,99 en een campagne waarin ze zich openlijk afvragen waarom veel sneakers zo duur zijn. Dit keer willen ze mensen de ogen openen met een echt eau de parfum voor 4.99. 

Een kwalitatief eau de parfum. 

Bij Zeeman verbaasden ze zich al langer over de hoge prijzen die voor een flesje parfum worden betaald. Is dat nou nodig? En waar betaal je dan precies voor? Om daar achter te komen ontwikkelde Zeeman een eigen eau de parfum. De uitdaging: hoe maak je een echte topgeur voor de laagst mogelijke prijs. 

In samenwerking met bekende parfumeurs. 
Zeeman heeft de eau de parfum direct bij de bron laten maken. Net zoals ze dat doen met hun kleding, want zo houd je de prijzen laag. En omdat Zeeman zelf nog nooit een eau de parfum heeft gemaakt, werden bekende parfumeurs gevraagd om te helpen. Samen met deze echte ‘neuzen’ zijn er twee echte unisex eau de parfums ontwikkeld op basis van 20% parfumolie en verschillende exclusieve ingrediënten. Twee topgeuren die vrijkomen in drie verschillende lagen. Wanneer je de eau parfum net op je huid draagt, is de geur anders dan een paar uur later. 

Dure geuren gebruiken dure verleiding. 

Bij de geuren van bekende merken wordt het grootste deel van de verkoopprijs bepaald door de kosten van verleiding. De ontwikkeling van een uniek flesje en de kosten van beroemde filmsterren of fotomodellen, dure foto- en filmproducties. Maar ook de verkoop via meerdere tussenschakels zorgt voor een hogere prijs. Dat is nu door Zeeman allemaal weggelaten. 

Eenvoudige marketing, eenvoudige verpakking. 

Lucht is zo goedkoop omdat Zeeman de marketing en de verpakking zo eenvoudig mogelijk heeft gehouden, er geen tussenschakels zijn en er maar weinig marge wordt berekend. De kosten zitten in de ontwikkeling van het parfum samen met parfumeurs, de 20% parfumolie, het gebruik van exclusieve ingrediënten, het vullen van de flesjes en de logistiek. Daarom kost Lucht (zonder verleiding) maar 4.99 en zijn luchtjes van bekende merken vaak 90 euro of meer. Lucht is er in twee verschillende unisex varianten en is verkrijgbaar vanaf zaterdag 29 augustus in de winkels en de webshop. In alle winkels zijn geurtesters beschikbaar, zodat iedereen zelf kan ruiken. 

Vorige week vrijdag was ik in de stad en liep ik langs de Zeeman. Vol goede moed ging ik naar binnen in de hoop nu wel Lucht te kunnen bemachtigen. De eerdere keren greep ik er naast. Er werd mij verteld dat de volgende morgen de allerlaatste Lucht parfums in de winkel komen. En er werd mij aangeraden om er al om 9 uur te zijn, omdat ze alle vorige keren de deur uit vlogen. De volgende dag was ik rond 09:45 uur in de Zeeman en er stonden toen nog maar 3 flacons van de gele Lucht en een stuk of 15 van de blauwe Lucht. De verkoopster vertelde mij dat er om 9 uur een flinke rij voor de winkel stond. Ik heb dus erg veel geluk gehad, want een kwartier later waren alle gele parfums uitverkocht en een uurtje later ook alle blauwe parfums!

Ik heb zelf niet Lucht. Ik heb Luft en Air. De eerste genoemde komt uit Duitsland en de tweede uit Frankrijk. Om aan de vraag te voldoen, heeft Zeeman de parfums uit omringende landen terug naar Nederland gehaald. En daar ben ik erg blij mee. 

Maar genoeg gepraat over hoe ik aan het parfum ben gekomen. Jullie zijn ongetwijfeld benieuwd naar hoe ik de parfums vind. Laat ik beginnen met kort te beschrijven hoe de flacons er uit zien.


Zeeman Eau De Parfum Lucht

De flacon van Lucht is minimalistisch: transparant en vierkant met een ronde zilverkleurige dop. Op de flacon staat de naam van het parfum: Lucht. Eau de parfum. Of in mijn geval: Luft. Eau de parfum en Air. Eau de parfum.

De gele Lucht is een frisse geur. De eerste laag, de topnoten zijn ozonic, sinaasappel en neroli. Vervolgens bestaat de tweede laag, de hartnoten uit Jasmijn en zwarte peper. Tot slot bestaat de derde laag, de basisnoten uit vanille, amber, sandelhout en witte muskus. Ondanks dat het een unisex parfum is, vind ik deze toch wat vrouwelijker ruiken. Ze omschrijven zelf deze parfum als bloemerig, maar dat merk ik bij mezelf niet. Het is namelijk zo dat parfum bij iedereen net iets anders ruikt. Dit heeft te maken met de ph waarde van jouw huid en jouw hormoonbalans. Of het komt dat de bloemerige parfums die ik draag erg zoet zijn.


De blauwe Lucht is een wat meer waterige geur. En bestaat uit de volgende ingrediënten: bergamot, citroen en kardemom (topnoten), jasmijn, rozemarijn, roos en maguet (hartnoten) en leer, tonka, witte muskus en vetiver (basisnoten). Deze geur vind ik wat stoerder, wat mannelijker ruiken.


Mijn mening

Als ik eerlijk ben, had ik verwacht dat de parfums snel zouden vervliegen. Iets wat ik vaker heb gehad met budget vriendelijke parfums. Maar dat is bij Lucht absoluut niet het geval! De hele dag blijft de geur aanwezig en ontwikkeld deze zich naarmate de dag vordert. Zelfs na het douchen was de geur nog subtiel aanwezig. Ik ben zeer aangenaam verrast door Lucht en het is de hype meer dan waard!

Heb jij Lucht kunnen bemachtiging? 

32 opmerkingen:

 1. Bizar dat ze voor zo duur werden verkocht op Marktplaats! Ik vond het er wel grappig uitzien maar kende het verhaal erachter nog niet. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he?! Ik snap ook niet dat mensen dat er voor betalen.

   Verwijderen
 2. Wat slim dat ze de prijzen zo laag houden door zuinig met de verpakking te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he?! Zo wordt een echt parfum bereikbaar voor iedereen

   Verwijderen
 3. Stiekem ben ik wel benieuwd naar het luchtje, vooral omdat ze voor een meerprijs op marktplaats verkocht worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat ze bij jouw zeeman nog staan, want bij veel filialen waren ze binnen no time uitverkocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben wel nieuwsgierig naar de luchtjes en zou best wel een keerde geur willen ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar wat ik begrepen heb zijn ze in de winkels uitverkocht

   Verwijderen
 6. Ik heb er geen bemachtigd want ik had er ook nooit van gehoord! Ik vind het wel bizar dat er mensen zijn die express dan veel van die luchtjes kopen om ze duur op marktplaats te verkopen. Dat was toen met die trouwjurken ook zo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jee, dat een flesje parfum van 5 euro zo'n succes kan zijn en het zo gewild is dat mensen er meer dan 100 euro voor betalen. :) Ik gebruik zelf geen parfum, maar super om te zien dat een goed parfum helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben hier dus heel benieuwd naar, maar heb hem nog niet kunnen bemachtigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zou zelf ook denken dat de geur snel vervliegt ja, top dat dit niet zo is! Zelf totaal geen interesse gehad om deze aan te schaffen tho.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als beauty blogger en parfum liefhebber was ik heel erg nieuwsgierig...

   Verwijderen
 10. Hoor heel veel goede verhalen over deze geuren.
  Maar echt bizar wat voor prijzen er gevraagd werden/worden op marktplaats!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het vooral erg triest, vooral voor de mensen die het parfum graag hadden willen hebben

   Verwijderen
 11. Ik ben er best benieuwd naar omdat ik al meerdere bloggers hier enthousiast over heb zien schrijven. Bedankt voor je uitgebreide review, leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lucht lijkt mij ook de lekkerste van de twee. Ik ben nog niet eens in de buurt van Zeeman geweest maar ik denk dat als ze ze hebben ik een flesje meeneem. Fijne review, trekt mij over de streep!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop voor je dat je ze nog kunt vinden, hier zijn ze uitverkocht

   Verwijderen
 13. Verbazingwekkend dat ze voor deze prijs zo'n parfum kunnen maken. Ik ben erg benieuwd naar de geur. Jammer dat je dit niet via de pc kunt ruiken. En weet je... Ik vind hun reclame hierover echt geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wordt deze parfum inmiddels eigenlijk alweer verkocht?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Make Up Zuster: basic look

Op sommige dagen heb ik geen zin om uitgebreid mijn make up te doen met foundation en allerlei poeders. Dan kies ik meestal voor een simpel...