maandag 21 september 2020

Review: Seaweed masker van de Action

Review Seaweed masker van de ActionIk heb een vrij droge huid. Daarom neem ik graag een hydraterend masker. Mijn favoriete hydraterende masker is van de DM. Maar die winkel ligt helaas niet om de hoek. Wat wel om de hoek ligt, is de Action. Ik heb daar eerder maskers gekocht, al waren die niet echt een succes. Toen ik recentelijk bij de Action was, viel mijn oog op een Moisturising Seaweed Mask. Omdat mijn huid wel wat extra hydratatie kan gebruiken, nam ik het masker mee. Benieuwd of dat een goed idee is geweest? Daarom kom je achter als je verder leest!


Moisturising Seaweed Mask
Review Seaweed masker van de ActionHet Moisturising Seaweed Mask is van het merk The Mask Dr. Ik had hier nog nooit van gehoord als ik eerlijk ben. Op de verpakking staat dat het masker gemaakt is in Zuid-Korea. Hierdoor heb ik hoge verwachtingen van dit masker, aangezien veel huidverzorging uit Zuid Korea erg goed is. Het hoofdingrediënt van dit masker is seaweed of te wel zeewier. Zeewier is een geliefd ingrediënt voor huidverzorging, omdat het anti-oxidanten bevat. Maar ook wordt de huid verzorgd en gehydrateerd. Bovendien zou het de bloedcirculatie en de elasticiteit van de huid verbeteren. Dat klinkt goed niet waar?

Het Moisturising Seaweed Mask is een sheet mask. Dat soort maskers heeft mijn voorkeur, ondanks dat ze niet altijd passend zijn. Zo ook dit masker: de verhoudingen kloppen niet helemaal. Het was dus daarom ook een uitdaging om het masker netjes aan te brengen zonder dat het steeds van mijn gezicht gleed! Ik had verwacht dat het masker zwart zou zijn (aangezien zeewier altijd donker van kleur is), maar niets is minder waar. Het is een standaard doorzichtig masker. Het masker bevat veel, heel veel serum. Je zou er denk ik wel twee maskers van kunnen maken.


Je brengt het masker aan op een schoon gezicht en laat het masker 10 tot 15 minuten zitten. Ik heb het masker 10 minuten laten zitten.  Hoofdzakelijk omdat het masker niet comfortabel meer zat. Nadat ik het masker van mijn gezicht had gehaald, heb ik het overgebleven serum in gemasseerd. Het duurde nog vrij lang eer dat al het overgebleven serum ingetrokken was. Nadat het serum was ingetrokken, voelde mijn huid prettig aan. En dat gevoel was er ook nog de volgende dag. Ik heb het idee dat dit masker mijn huid goed gehydrateerd heeft. 


Mijn mening

Ik had een beetje gemengde gevoelens over dit masker: 'zo goedkoop, dat kan niet veel zijn' en 'het komt uit Zuid Korea, dan moet het wel goed zijn'. Ik moet eerlijk zeggen: dit masker doet wat het beloofd. De huid hydrateren. Ik vind het een prettig masker, die ik vaker zal kopen. Ondanks dat de vorm van het masker niet helemaal passend is.

Verkrijgbaarheid: het Moisturising Seaweed Mask is te koop bij de Action voor €0,67. 

38 opmerkingen:

 1. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Ik gebruik echt veel te weinig maskertjes en helemaal nooit die sheets, dat is er gewoon nooit van gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan dit type masker echt aanraden, al zijn ze niet altijd goed op maat HaHaHa

   Verwijderen
 2. Deze heb ik ook gebruikt Action heeft soms best goede maskers

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn review, klinkt goed! En dat voor dat geld!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, ik dacht hetzelfde al jou. Zo goedkoop kan bijna niet goed zijn. Maar wel dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goed om te horen dat het je goed bevallen is. heb het masker ook nog liggen op uit te proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor de prijs kan je het zeker eens uitproberen Corrina Wassenaar

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit soort maskers heb ik nog nooit gebruikt, wel andere gezichtsmasker die je er zo af kan wassen, dat bevalt me altijd erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb nog maar 2 x geprobeerd, eentje van de Kruidvat en eentje van essence

   Verwijderen
 8. Een goedkoop masker zal ik zelf ook niet snel pakken, maar zo zie je

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat het nog goed werkt ook! Als iets zo goedkoop is, twijfel ik ook wel eens aan de kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was zelf ook aangenaam verast!

   Verwijderen
  2. Dat het voordelig is en van de Action wil dus zeker niet zeggen dat het product niet goed is. Dat blijkt wel weer.

   Verwijderen
 10. Fijn om te weten dat je weer een lekker maskertje gevonden hebt. Bedankt voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hoe vaak in de week, zou je een masker moeten nemen wil het helpen? Want je hydrateert van buiten naar binnen, als ik het goed begrijp. Terwijl je huid van binnen uit eigenlijk genoegvocht zou moeten krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe vaak is afhankelijk van jouw huid type en het soort masker. Zelf heb ik een droge en gevoelige huid. Daarom doe ik hooguit 1 x per week een vocht inbrengend masker.

   Verwijderen
 12. Klinkt goed! Ik houd van alles wat uit de zee komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oeps, ik heb echt een hekel aan producten in Nederland die dan 'uit Korea komen' hahha. Maar fijn dat die goed werkt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zou elke dag een maskertje leggen! Ik vind het zalig als de huid zo zacht is achteraf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik heel goed, maar te vaak een masker is ook weer niet heel goed voor de huid :(

   Verwijderen
 15. Mooie ontdekking en zeker voor die spotprijs! Ik ben ook dol op Korean Skincare en mijn huid mag ook wel wat vocht hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat fijn dat de masker doet wat het beloofd. Deze zal ik bij een volgende bezoek aan de action zeker meenemen, een goede masker is hier altijd wel welkom :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dit het beste action masker dat ik tot nu toe getest heb

   Verwijderen
 17. Zo'n vorm is volgens mij altijd een beetje raar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een goede review mijn dochter koopt er nog wel eens gezichtsproducten, en is erg tevreden

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat is echt spotgoedkoop! En hoe leuk dat het nog doet wat het beloofd ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...