woensdag 5 augustus 2020

Review: NYX Off Tropic Oogschaduw palette

Review NYX Off Tropic Oogschaduw paletteZoals jullie weten,  draag ik vooral nude,  bruine niet al te opvallende kleuren oogschaduw. Toen ik op Instagram een wedstrijd gewonnen had en daar een zeer kleurrijk oogschaduw palette (Off Tropic Shadow Palette van NYX) bij zat was ik blij. Ik wilde namelijk al een tijdje experimenteren met meer kleurrijke looks,  maar op een of andere manier durfde ik het toch niet aan. Het winnen van de wedstrijd was het duwtje in de rug die ik nodig had om een uitbundige out of my comfort zone look te maken.  Benieuwd hoe mij dat bevallen is? Daar kom je achter als je verder leest!


NYX Hasta La Vista Off Tropic Shadow Palette 
Voor de kleurrijke looks die ik ging maken, gebruikte ik het Hasta La Vista uit de Off Tropic collectie van mijn favoriete merk NYX. Dit is wat ze zelf zeggen over de oogschaduw paletten uit de Off Tropic collectie:  Verbreed uw horizon met de Off Tropic Shadow Palette van NYX Professional Makeup. Geïnspireerd door de warmte en kleuren van verre eilanden zijn er twee gepigmenteerde en kleurrijke oogschaduwpaletten gemaakt: Hasta La Vista en Shifting Sand. Elk palette bestaat uit 10 makkelijk te blenden oogschaduws. Van metallic en matte tot satin finishes. Go Off Tropic door een speelse kleur toe te voegen aan uw dagelijkse make-uproutine of ga voor een warme nude look.

Review NYX Off Tropic Oogschaduw paletteHet palette is erg kleurrijk: blauw/groene palmbladen tegen een roze/paarse achtergrond. In een zwart vlak staat er in roze neon letters Off Tropic. Op de achterkant staat de naam van het palette. Wanneer je het palette open maakt, valt er één ding gelijk op. Het palette heeft geen spiegel. Is dat erg? Niet perse. Een spiegel is handig wanneer je het palette mee wilt nemen, maar niet per se een must als je het mij vraagt. Doordat er geen spiegel in het palette is, is het palette ook minder zwaar. Nu ik er over na denk, de meeste NYX oogschaduw paletten hebben geen spiegel. Alleen de twee face palettes die ik van ze heb, hebben een spiegel. Maar goed, ik dwaal af. Terug naar het Hasta La Vista oogschaduw palette. Op de plek waar vaak een spiegel zit, is in dit palette dezelfde print te vinden als op de voorkant. Het palette bevat 10 felle kleuren oogschaduw: 8 mat en 2 metallic (goud en blauw). De pigmentatie van alle kleuren zijn goed. Er is een beetje fall out. Maar als je eerst jouw kwast af tikt voordat je de oogschaduw op jouw ooglid aanbrengt, heb je er geen last van. De Hasta La Vista oogschaduws blenden perfect. Je kan ze prachtig in elkaar over laten blenden.

Review NYX Off Tropic Oogschaduw palette Ik heb twee looks gemaakt, maar die heb ik niet gefotografeerd. Dit om de simpele reden dat het er niet uit zag. Omdat dit de eerste keer was dat ik zulke kleuren ging gebruiken, had ik op internet naar inspiratie gezocht. Ik had twee, niet al te moeilijke, voorbeelden gevonden. Na de grondig te hebben bestudeerd, ben ik begonnen met het namaken. Look 1 was wel aardig (paars op het bewegende ooglid en daar boven oranje en roze en er tussen goud, natuurlijk alles in elkaar laten overbleden), maar niet mooi genoeg om te plaatsen. Voor de tweede look heb ik geel en roze op het bewegende ooglid aangebracht, er boven de blauwe tint en tot slot de paars/blauwe tint daar boven. En natuurlijk alles geblend. Het resultaat: het leek net alsof iemand mij een blauw oog had geslagen. Dat lijkt mij nu niet de bedoeling. 

Mijn mening
Ik ben vol lof over de kwaliteit van het Hasta La Vista oogschaduw palette uit de Off Tropic collectie van NYX. Ik zal dit palette echter niet zo heel snel pakken, omdat de kleuren toch net iets te fel zijn voor mij. Een paar kleuren wil ik wel vaker gebruiken, door ze op mijn bewegende ooglid aan te brengen en verder geen andere kleuren. Ik hou het gewoon bij mijn geliefde nude tinten. Maar ik moet zeggen, het was een leuk experiment! 

Maak jij wel eens een look die uit jouw comfortzone ligt?


Verkrijgbaarheid: De Off Tropic oogschaduw paletten kosten €20,40 en zijn nog online te bestellen bij Douglas

18 opmerkingen:

 1. het merk heeft altijd mooie producten net zoals deze alleen is deze wel te heftig voor mij en ga niet zo snel uit mijn comfort zone ':)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het leuk om juist af en toe is totaal uit mijn comfort zone te stappen en te experimenteren met make up. Als het niets is, dan is het ook zo weer van mijn gezicht

   Verwijderen
 2. Wat een felle kleuren! Bij mezelf staat dat niet maar bij anderen kan ik het wel mooi vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een felle kleuren! Super gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik houd van vrolijke en felle kleuren, dus ik vind dit echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fel pallet! Persoonlijk zou ik het niet dragen, misschien als uitzondering met een feestje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het leuk om juist af en toe is totaal uit mijn comfort zone te stappen en te experimenteren met make up. Als het niets is, dan is het ook zo weer van mijn gezicht

   Verwijderen
 6. Ik ben niet van de oogschaduw, maar heel soms wel maar dan ga ik voor pastel kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleuren. Ik krijg meteen zin om deze te gaan kopen en te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb echt een standaard ooglook al jaren. Op een feestje of speciale avond komt er een glittertje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wissel dagelijks af, maar ik gebruik altijd wel dezelfde tinten

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...