maandag 20 juli 2020

Review: Need It Nude E.L.F oogschaduw palette

Review Need It Nude E.L.F oogschaduw paletteBegin dit jaar kreeg ik van mijn zuster in crime een oogschaduw palette van het merk E.L.F. Ik had regelmatig wat over dit merk gelezen en was er ook erg benieuwd naar. Het oogschaduw palette dat ik kreeg draagt de naam Need it Nude. Ik denk dat het geen verassing is, welke kleuren er in dit palette zitten. * knipoog*

E.L.F Need it Nude oogschaduw palette
Voordat ik vertel over het oogschaduw palette, wil ik wat vertellen over het merk E.L.F zelf. E.L.F staat voor eyes lips face. Kortom een merk dat alles heeft voor de ogen, lippen en het gezicht. Jarenlang werd het in Nederland verkocht en toen was het op eens van de markt. Totdat Douglas het op eens weer verkocht!


Review Need It Nude E.L.F oogschaduw palette
De vormgeving van het E.L.F Need it Nude oogschaduw palette is zeer simpel: stevig ,zwart, langwerpig en van plastic. In witte letters staat er E.L.F Eyeshadow palette op de deksel en op de achterkant staat een hele kleine sticker met de naam van het oogschaduw palette. Vrij basic dus. Maar goed, het gaat om de inhoud.

Wanneer je de deksel open maakt, valt de grote spiegel gelijk op. Een spiegel in een palette vind ik altijd handig voor als ik het palette mee op vakantie neem. Het Need it Nude oogschaduw palette telt 10 oogschaduw  pans in verschillende nude en bruin tinten: van heel licht bruin tot donker bruin met een redelijke verhouding matte en shimmer tinten: meer shimmer dan matt tinten. Maar dat maakt niet uit, je kunt er genoeg kanten mee op om looks te maken!

Review Need It Nude E.L.F oogschaduw paletteBij het maken van de swatches op mijn arm ben ik nog enthousiast: dat ziet er goed én veel belovend uit. Helaas blijft er weinig van over van mijn enthousiasme als ik een ooglook wil gaan maken. De oogschaduws zijn vrij poederig, wat als gevolg heeft dat er redelijk veel fall out is. De pigmentatie van de matte tinten is matig, die van de shimmers is redelijk goed. De lichte matte kleuren moet je echt goed opbouwen. Het blenden van de verschillende tinten oogschaduw gaat goed. Ondanks het gebruik van een oogschaduw primer vervagen de lichte kleuren in de loop van de dag. Alleen de donkere kleuren blijven goed zitten.

Mijn mening
Ik vind het E.L.F Need it Nude oogschaduw palette een leuk palette met echte basiskleuren. Als je al een grote make up collectie heb, is dit palette (mede door de matige kwaliteit) geen must have. Als je nieuw bent in de beauty wereld en nog niet veel oogschaduw paletten hebt, is dit een leuk palette om te hebben.

Wat zijn jullie ervaringen met het merk E.L.F?

Verkrijgbaarheid: Het E.L.F Need it Nude oogschaduw palette kost €11 en is verkrijgbaar bij Douglas. Zowel in (geselecteerde) winkels als online. 

21 opmerkingen:

  1. grappig naam, als ik het vertaal krijg ik : ik heb naakt nodig...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er worden in de beauty wereld vaak zulke grapjes gemaakt. Ook als iemand on nude foto's vraagt en dan een nude oogschaduw palette sturen HaHaHa

      Verwijderen
  2. Ik ken dit merk niet, maar dit oogschaduw pallet is helemaal mijn smaak en kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is inderdaad een vrij 'oud' merk. Naar welk merk ben je over gestapt?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zelf heb ik niks met oogschaduw. Vind dit ook best duur of is dit normale priis wat je normaal zou betalen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Qua prijs/kwaliteit is het wel duur, er zijn goedkopere paletten die beter zijn qua kwaliteit.

      Verwijderen
  5. Reacties
    1. ik was dit merk helemaal vergeten joh...terwijl ik mijn eerste oogschaduw van dit merk had

      Verwijderen
    2. Wat leuk dat dit jouw eerste merk oogschaduw was

      Verwijderen
  6. ik heb af en toe is iets van elf fijn merk

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind de kleuren mooi maar de pigmentie valt wat tegen! Ik zoek dus eigenlijk zo'n pallet maar dan een die wat beter werkt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. BH Cosmetics is betaalbaar en super goed gepigmenteerd!

      Verwijderen
    2. Naked Reloaded van Urban Decay heeft iets donkerder kleuren en is erg goed. Een budget vriendelijk alternatief is het essence oogschaduw palette The Nude Edition een aanrader

      Verwijderen
  8. E.L.F. heeft over het algemeen erg fijne en betaalbare make-up. Mooie kleuren zitten er in dit palette, maar heb al 2 lades vol ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb die ook nog steeds liggen (ongebruikt...). Oeps!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben enorm fan van dit merk! Toen we in Californië waren hadden ze ook een prachtige ELF winkel.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: By Dash Beauty Mysterious Lip Gloss

Toen ik een klein meisje was, had mijn oma een groene lipstick maar als ze die op deed werden haar lippen niet groen, maar rood. Ik vond dat...