vrijdag 5 juni 2020

NO MORE PLASTIC WASTE met Catrice en essence

Op 5 juni is het Wereldmilieudag en daar willen we graag even bij stilstaan. Sinds 1974 (!) wordt deze dag gehouden om iedereen bewuster te maken van onze milieuproblemen en het feit dat we soms wat liever moeten zijn voor onze mooie aarde. Het moederbedrijf van essence en CATRICE, cosnova, zet zich samen met Plastics For Change in voor mens en milieu door het recyclen van plastic afval aan te moedigen en te realiseren.
Plastics For Change 
cosnova heeft 35.000 US-dollars gedoneerd aan Plastics For Change. Het doel van deze organisatie is om weggegooid plastic te recyclen, zodat het hergebruikt kan worden en tegelijkertijd een duurzame leefomgeving te creëren voor Indiase werknemers. De recyclebare producten worden gesorteerd, de labels worden verwijderd en bewerkt tot hoogwaardige materialen. Plastics For Change levert hiermee een waardevolle bijdrage aan een recycling management, de bescherming van het milieu en fairtrade. 

Op naar een betere wereld 
Met de donatie en de support van cosnova heeft Plastics For Change begin 2020 twee verzamelpunten voor plastic afval in de oceanen van India kunnen uitbreiden. Daarnaast heeft cosnova er met haar donatie voor gezorgd dat de veiligheid op het werk is verhoogd en de dagelijkse werktijd verlaagd is naar acht uur. De productiviteit is hierdoor verdrievoudigd. De volgende stappen van het gezamenlijke project bestaan uit de uitbreiding van de fabriek in Bangalore en verdere training op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk. 

Reduce, reuse, recycle
cosnova is zeer toegewijd aan haar duurzame strategie en steunt niet alleen Plastics For Change, maar heeft ook zelf veranderingen aangebracht in haar werkwijze. Het cosmeticabedrijf gebruikt sinds dit jaar gerecycled materiaal voor haar beauty-schappen. In de eerste helft van 2020 hebben de CATRICE-schappen hierdoor al 13 ton aan nieuw plastic bespaard! En voor 2025 wil cosnova dat ten minste 50% van haar verpakkingen van gerecycled materiaal of hernieuwbare grondstoffen zijn gemaakt. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat voor 80% aan energie en voor 60% aan broeikasgassen wordt bespaard. 

Ik vind het een goede ontwikkeling dat beauty merken zich steeds meer bewust worden en bezighouden met welke invloed zij hebben op het milieu. Ik vind het een fijne gedachte dat mijn twee favoriete budget merken, Catrice en essence zich hier mee bezig houden.

7 opmerkingen:

 1. Precies, ik gebruik ook meestal CATRICE en essence en het is goed te lezen dat ook zij ( toch een budget merk, maar o zo fijn) zich hier mee bezig houden. Een onderwerp waar ik me ook hard voor maak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he?! Ik probeer ook alleen merken te gebruiken die dierproefvrij zijn. Helaas zijn een aantal merken die ik heel fijn vind en waar ik goed op reageer, niet 100% dierproefvrij

   Verwijderen
 2. Dat is echt onwijs belangrijk!! Ik gebruik veel van deze merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat ze dit doen. Ik heb vaak nbagellak van Essence. Daar ben ik erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd goed vind ik als een make-up merk haar steentje bijdraagt aan het milieu!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: P.Louise Base

Een primer voor onder mijn oogschaduw is voor mij echt een must . Dankzij een primer blijft oogschaduw beter zitten en komen de kleuren bet...