woensdag 27 mei 2020

Make Up Zuster: make up problemen van brildragers

make up problemen van brildragersAls brildragster loop ik soms tegen wat uitdagingen aan als het gaat om make up aanbrengen.  In dit artikel vertel ik waar ik tegen aanloop en welke oplossingen er voor zijn.

Sinds de middelbare school draag ik een bril. Ik merkte dat ik steeds meer moeite had met het zien van veraf. Kortom: ik ben bijziend.  Er zat niets anders op dan een bril. Lenzen is ook een optie natuurlijk,  maar een bril vind ik leuker.  

Wat ik het leuke van een bril vind,  is dat je gezicht zonder make up gelijk een stuk sprekender is.  Op dagen dat ik geen zin heb in een full face look, doe ik wat lipstick op en mijn gezicht ziet er gelijk een stuk sprekender uit. Als je een bril kiest, zijn er een paar dingen waar je wel op moet letten: de vorm van jouw gezicht, de vorm en de kleur van het montuur.  Ik kies altijd bewust voor een donker bruin of zwart montuur, zodat ik nog alle kanten op kan qua oogschaduw en lipstick. 

Als ik mijn bril af doe,  dan zie ik weinig.  Ik heb daarom een vergrotende spiegel met verlichting zodat ik goed zie wat ik doe. Ideaal. In dit artikel vertel ik meer over deze spiegel.  Iets wat mij, ondanks de vergrotende spiegel,  niet lukt is een mooie,  recht en vooral strakke wing zetten.  Na veel,  heel veel oefenen heb ik het maar opgeven. make up problemen van brildragersWat ook ik ook erg lastig vind om te doen door mijn slechte zicht, is een wimper krultang te gebruiken. Ik zie niet wat ik doe. Om diezelfde reden draag ik geen nep wimpers, het aanbrengen lukt simpelweg niet. Ik blijf even bij de wimpers. Verlengende mascara en een bril zijn geen goede match heb ik gemerkt. Mijn wimpers kwamen tegen mijn glazen aan waardoor de glazen van mijn bril snel vies worden.

Zoals ik al eerder schreef, ik ben bijziend. Dat houdt in dat ik in mijn bril min glazen heb zitten. Min glazen verkleinen jouw ogen.  Wanneer je verziend bent, dan heb je plus glazen. Deze glazen vergroten juist jouw ogen. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden.

make up problemen van brildragers
Omdat ik alleen ervaring heb met min glazen, deel ik een aantal tips voor oog looks bij min glazen. Om te beginnen is het belangrijk dat jouw wenkbrauwen goed in model zitten. Weet je niet goed wat voor model wenkbrauw mooi bij jouw staat? Bij een schoonheidssalon of bij de BrowBar van Benefit kunnen ze jou daar bij helpen. 

make up problemen van brildragers
Wanneer je een bril draagt, veroorzaakt het montuur een schaduw in je gezicht. Met een concealer kan je deze plekken oplichten. Ik blijf even bij het montuur. Het montuur en de glazen absorberen kleur. Je kan dus wat uitbundiger zijn met je oogschaduw. Kleine tip: match nooit de oogschaduw tinten met jouw montuur, dit staat niet mooi. En kies niet een kleur die donkerder is dan de kleur van jouw montuur. Als je oogschaduw opbrengt, kan je het beste kiezen voor glanzende oogschaduw. Dit reflexteert namelijk licht waardoor je ogen er optisch groter lijken. Qua kleuren kan je het beste kiezen voor lichte en neutrale kleuren en juist op jouw lippen een opvallende kleur. Dit zijn natuurlijk alleen maar tips, het zijn geen Heilige Regels die je op moet volgen als ze een bril draagt. Voor mij draait make up en beauty om jezelf zijn, om te experimenteren.


make up problemen van brildragers
Ook foundation heeft zo zijn uitdagingen.  Mijn foundation blijft nooit netjes zitten waar de neusvleugels van mijn bril mijn huid raakt. Het maakt niet uit welke primer of foundation ik gebruik. Ook afpoederen en bakken helpt niet. 

Tegen welke make up uitdagingen loop jij aan als brildrager of heb je tips? Let me know!

16 opmerkingen:

 1. Ik heb zelf geen bril, maar een vriendin wel en van haar hoor ik weleens dat het inderdaad lastig is om je make up bij te werken zonder bril, want ja, dan zie je toch minder goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook een bril en sta altijd met mn neus op de spiegel haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik draag een bril, en nooit make-up. Maar ik herinner me van vroeger dat het inderdaad wel eens lastig was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij blijft foundation ook niet altijd zitten.. vooral met t warme weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O ja, verlengende mascara en een bril is echt niet fijn. Ik draag geen bril, maar met een zonnebril heb ik daar dan ook weer last van. Heb je al eens een wing proberen te zetten met de bril op het puntje van je neus? Of scheef? Zodat je toch stiekem kan loeren?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik draag meestal lenzen. Vind een bril helemaal niet fijn zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handige tips! Ik heb zelf ook een bril, maar ik draag ook regelmatig lenzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zijn lenzen een optie? Ik ben zelf (nog) niet brildragend.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...