maandag 13 april 2020

Review: Catrice Loves Peta Lipstick

Catrice Loves Peta lipstickSinds deze maand ligt er weer een limted edtion van Catrice bij Kruidvat in de schappen: de Catrice Loves Peta lipstick collectie. Ik schreef al eerder over deze collectie. En vandaag heb ik voor jullie een review over één van deze lipsticks: Have Compassion. Benieuwd wat ik van deze lipstick vind? Lees dan snel verder!

Charity Lipstick Edition – doe een dubbele goede daad!
Review Catrice Loves Peta LipstickWat is de Catrices Loves Peta collectie? Dit stond er in het persbericht over de samenwerking van Catrice met Peta:
Beloon niet alleen jezelf wanneer je aan het shoppen bent voor cosmetica – verricht ook een goede daad voor het welzijn van dieren! Snel zal iedereen dit gemakkelijk kunnen doen: CATRICE lanceert de Limited Edition “CATRICE loves PETA” samen met dierenrechtenorganisatie PETA*. De tien lipsticks zijn verkrijgbaar vanaf midden maart tot en met eind april, exclusief bij Kruidvat. Met deze samenwerking willen CATRICE en PETA ervoor zorgen dat cosmetica niet wordt geproduceerd ten koste van dieren. De Limited Edition laat ons er ten slotte beestachtig goed uitzien, zonder het  gebruik van dierlijke producten: de lipsticks zijn 100% vegan en, ondanks hun intensieve kleur, bevatten ze geen karmijn: pigmenten verkregen van schaaldieren. En de Charity Edition is natuurlijk – net zoals alle CATRICE producten – niet getest op dieren! Dus beauty lovers, een dierproefvrij alternatief zonder de kwaliteit en houdbaarheid van je favoriete producten op te geven. Daarnaast profiteert PETA van tien procent van de netto-opbrengst van de verkoop van de lipstick. 

Dat de twee partners erg close zijn en dezelfde waarden hanteren, wordt ook duidelijk gemaakt door het feit dat CATRICE al vele jaren gecertificeerd is door PETA. “De CATRICE loves PETA Lipstick Edition is een zaak die ons na aan het hart ligt. De Limited Edition demonstreert dat stralend rood gecreëerd kan worden zonder dierlijke kleurstoffen en op een manier die vegan en dierproefvrij is”, zegt Frank Schmidt, afdelingshoofd Corporate Affairs bij PETA Duitsland e.V. “We zijn verheugd de ondersteuning van CATRICE en al onze klanten te hebben, die bijdragen aan wereldwijde bekendheid en ons campagne werk met hun aankopen.”

Review Catrice Loves Peta Lipstick
De collectie bestaat uit twee soorten lipsticks: Plumping Lipcolour (Lip Colour heeft een gel textuur dat een plumping effect creëert, de lippen voorziet van een fijne glans en heerlijk fijn aanvoelt) en een matte lipstick. Het is denk ik geen verrassing dat ik voor een fel rode matte lipstick heb gekozen!

MATT LIP COLOUR
De nieuwe Matt Lip Colour Lipsticks van CATRICE, welke ook deel zijn van de PETA-samenwerking, voorzien een matte finish in zes bes-, rozenhout-, en rode tinten. Hetzelfde geldt hier ook: ze zijn 100% vegan en vrij van dierproeven – voor een bijzonder goed gevoel, en niet alleen op de lippen! De romige textuur streelt zachtjes de delicate huid van de lippen en de maximale dekking verzekert een betrouwbare en langdurige kleurervaring. Alle zes de lipsticks hebben een matte finish voor een perfecte look.


Catrice Loves Peta Have Compassion                         De kleur die ik koos heet Have Compassion en is een fel rode kleur. Dat is denk ik geen verassing als je mijn blog al langer volgt! De verpakking van de lipstick is van karton. Dit materiaal gebruikt Catrice  wel vaker. Ik moet zeggen: het is wel even wennen in het begin. Maar het is zo veel vriendelijke voor het milieu dan plastiek. De huls van de lipstick verraad al wat voor tint lipstick je in je handen hebt. Erg handig als je meerdere lipsticks uit deze collectie hebt.  Op de onderkant van de lipstick staat de kleurnaam en op de deksel staat het Peta konijntje en dat de lipstick cruelty-free  en vegan is. Ook op de huls zelf staat het welbekende konijntje van Peta. Op de lipstick zelf staat de naam Catrice als imprint. De lipstick brengt gemakkelijk aan en heeft een goede pigmentatie. Dat had ik ook niet anders verwacht van deze matte lipstick. De lipstick geeft een beetje af wanneer je wat drinkt, maar dat is echt minimaal. Na een uitgebreide maaltijd is het wel aan te raden om de lipstick bij te werken.


Mijn mening
Ik vind de Catrice Loves Peta Have Compassion lipstick een prachtige lipstick. Niet alleen qua kleur en gebruik, maar zeker ook de gedachte er achter! Mocht je nog opzoek zijn naar een nieuwe lipstick, dan raad ik je zeker aan om bij Kruidvat een van deze lipsticks te gaan halen!

Verkrijgbaarheid: de Catrice Loves Peta is een limited edtion lipstick en is dus maar korte tijd te koop exclusief bij Kruidvat. De lipsticks kosten €4,99

7 opmerkingen:

  1. Pigmentatie ziet er goed uit. Ikzelf wil ook nog een paar kleurtjes gaan uitproberen. Ben echt benieuwd naar de andere kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas staan er geen testers (ook logisch) dus het was nu een beetje op de gok kopen.

      Verwijderen
  2. Wat een geweldige samenwerking!! Ik ben benieuwd of ze nog verkocht worden?

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...