vrijdag 6 maart 2020

Review: essence my SKIN PERFECTOR TINTED PRIMER

Review my SKIN PERFECTOR TINTED PRIMER van essenceVanaf maart ligt de lente/zomer 2020 collectie update van essence in de winkels. Enige tijd geleden heb ik een pakket gekregen met een aantal nieuwe producten. Met veel plezier heb ik deze voor jullie getest. Vanaf vandaag komen er elke maandag en vrijdag reviews online van deze nieuwe collectie. Ik trap af met een product waar ik heel benieuwd naar ben én het is een product dat voor mij echt niet mag ontbreken als ik foundation gebruik: de my SKIN PERFECTOR TINTED PRIMER.

essence my SKIN PERFECTOR TINTED PRIMER
De prettige lichtgewicht, mousse-achtige textuur van de my SKIN PERFECTOR TINTED PRIMER smelt onweerstaanbaar zacht in de huid. Alleen gedragen creëert de velvet primer een natuurlijke dekking voor een gladde huid. Aangebracht als een basis en in combinatie met foundation tovert het een vlekkeloos gezicht tevoorschijn.

De my SKIN PERFECTOR TINTED PRIMER is verkrijgbaar in drie tinten: light beige, nude beige en medium beige. Ik heb zelf de kleur nude beige gekregen. Deze primer belooft een natuurlijke dekking en een gladde huid. Ik ben benieuwd of dat ook echt zo is!

Review my SKIN PERFECTOR TINTED PRIMER van essencemy SKIN PERFECTOR TINTED PRIMER heeft een beige kleur en de structuur lijkt een beetje op koekjesdeeg. Toen ik een beetje van de primer op mijn hand deed, moest ik gelijk aan de
POREfessional primer van Benefit denken. Dit vanwege de kleur en de structuur. De primer is gemakkelijk uit te smeren over de huid en trekt redelijk snel in. Ik heb van mezelf vrij rode wangen en gebruik ik daarom ook altijd een groene primer om de roodheid te verdoezelen. Maar dat is bij deze primer niet nodig! De roodheid is na het gebruik van deze primer stukken minder! Voor mij is dat een groot pluspunt. Maar waar pluspunten zijn, zijn ook van minpunten. Zo ook bij de my SKIN PERFECTOR TINTED PRIMER. Voor de droge huid is deze primer niet de beste keuze.  Mijn huid is vrij droog, vooral rondom mijn neus. Ik merkte dat de primer in dat gebied niet netjes zat, dat het er een beetje schilferig uitzag. Nu draag ik een bril, dus het valt niet heel erg op. Maar toch iets wat ik het vermelden waard vind.

Mijn mening
Het concept van een gekleurde primer spreekt mij erg aan, zeker omdat dan de roodheid in mijn gezicht gelijk een minder wordt. Dat is bij deze primer ook zeker het geval. Er is voor mij een groot nadeel bij deze primer: hij is op de droge delen van mijn huid wat schilferig. Dit vind ik niet erg netjes staan. Ik zal daarom deze primer denk ik vaker in de zomer gebruiken dan nu.

Verkrijgbaarheid: de my SKIN PERFECTOR TINTED PRIMER is vanaf maart verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat voor €3,99

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet* 

4 opmerkingen:

 1. Deze primer is voor mij ook wat te droog, hoe dekt inderdaad heel mooi de oneffenheden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik baal wel want nu gebruik ik een vocht inbrengende primer en een groene primer voor de roodheid

   Verwijderen
 2. De primer voelt heel zacht aan op mijn huid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen, bij mij werkt deze helaas niet zo goed

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...