woensdag 16 oktober 2019

Make Up Zuster: parfum verstuiver

Vincent van Gogh ZonnebloemenWat is nu heerlijker om een parfum te dragen en onderweg wat extra parfum bij te spuiten?! Wat ik altijd een groot nadeel hier van vind, is dat veel parfumflessen zo groot zijn. Veel te zwaar voor in de tas én erg kwetsbaar. Zo bevatten vaak de kleinste flesjes al snel 30 ml. En parfumfles mee nemen op vakantie is ook niet ideaal. Zeer niet als je gaat vliegen. Je wilt je parfum niet in het ruimbagage doen, maar mee nemen in je handbagage kan ook niet altijd vanwege de strenge regels op het vliegveld. Een parfum tas verstuiver biedt dan de uitkomst! Je hebt ze in vele soorten, maten en prijzen. Zelf was ik al een tijdje opzoek naar parfum tas verstuiver en in het Van Gogh Museum kwam ik er eentje tegen.


De Zonnebloemen van Vincent van Gogh

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, ben ik ook dol op kunst. Dus toen ik dit kleine parfumflesje zag, moest ik deze hebben. Het is een glazen flesjes van 8 cm hoog en met een diameter van 1,7 cm. Op het flesjes is een van Vincent's zijn bekendste werken afgebeeld: De Zonnebloemen. Van Gogh schilderde dit schilderij in 1889 toen hij in het zuid Franse Arles woonde. Hij heeft niet één, maar liefst vijf vergelijkbare zonnebloem schilderijen gemaakt in het geel. Al heeft Vincent van Gogh veel meer schilderijen gemaakt met zonnebloemen als hoofdonderwerp. Hij koos er voor om alleen maar geel tinten te gebruiken. Dit was een bewuste keuze van hem. Hij wilde laten zien hoeveel zeggingskracht een schilderij kan hebben, ondanks dat er maar één kleur in verschillende tinten gebruikt wordt. En dat is hem zeker gelukt als je het mij vraagt! Maar waarom zonnebloemen? Omdat ze vrijwel overal in zuid Frankrijk te vinden zijn? Nee, zonnebloemen hebben voor Vincent een symbolische betekenis (iets dat vaak voorkomt in de schilderkunst). Voor Vincent van Gogh stonden zonnebloemen voor dankbaarheid. Dit heeft hij ooit in een van zijn vele brieven geschreven.

Parfum verstuiver
Door het compacte formaat is deze parfum verstuiver de ideale reisgenoot voor iedere parfum liefhebber. Door de zonnebloem die er opstaan, is de verstuiver makkelijk terug te vinden jouw (toilet) tas. De grote vraag is nu: welk parfum zal ik er in doen?

15 opmerkingen:

 1. Dit is inderdaad echt een flesje voor jou! Ik neem ook graag een parfum verstuiver mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is echt een leuk flesje! Mooi, al die schilderijen van van Gogh! Ik had op school een werkstuk gemaakt over van Gogh en ben dol op zijn schilderijen. Wat kan je erin doen..Een parfum met floral geur, iets wat bij de zomer past!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Dan ben je zeker al regelmatig in het Van Gogh museum geweest? Dat is een goed idee, een florale parfum!

   Verwijderen
 3. Wat een tof flesje, zo wordt de beleving van parfum aanbrengen nog plezieriger.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker handig voor in je tas ook

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw wat een mooi flesje zonde om te gebruiken ik zou het voor de sier laten staan erg he
  Corrina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat de verstuiver in de stijl van een schilderij van Van Gogh is. Ik gebruik zelf nooit een verstuiver die je moet vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk flesje ik ben ook dol op Van Gogh. Super leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die flesjes zijn ideaal, vind het altijd alleen zo'n gedoe om er parfum IN te krijgen. Daarom neem ik altijd proefjes mee op vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier zullen een hoop mensen vast heel blij van worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie parfum verstuiver met kunst print, zonde om te gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke! Ik houd van kunst en van Van Gogh dus helemaal mijn ding. Ik heb dus nooit een verstuiver gehad en baal vaak dat ik mijn parfum niet mee heb. Zal erover nadenken om er toch eentje aan te schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk dit! Haast zonde om te gebruiken, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Make Up Zuster: basic look

Op sommige dagen heb ik geen zin om uitgebreid mijn make up te doen met foundation en allerlei poeders. Dan kies ik meestal voor een simpel...