woensdag 25 september 2019

Vintage Beauty: Chanel N 19

Naast make up, hou ik ook van parfum. En dat heb ik niet van een vreemde! Mijn moeder is ook dol op parfum. Een van haar eerste parfums was gelijk al een klassieker: Chanel N 19!






De ontwikkeling van Chanel N19  begin in 1970 door Henri Robert en Gabrielle 'Coco' Chanel. Dit zou het laatste parfum zijn wat Coco lanceert en gedragen zou hebben. De inspiratie voor de naam komt van haar geboorte datum: 19 augustus 1883. Een jaar later is het parfum te koop. Jarenlang zei Coco dat er maar éen parfum is en dat is N 5. Maar uiteindelijk, koppig als ze is, geeft ze aan Henry Robert de opdracht om een nieuwe parfum te maken die even krachtig moet zijn als N 5. En dat is gelukt! Chanel N19 is een niet alleen een gedurfd parfum, maar heeft ook een uitgesproken karakter. 

De topnoten van Chanel N 19 bestaan uit Rose de Mai de Grasse, Iris de Florence, narcisse. Het hart van het parfum bestaat uit Néroli de Grasse en galbanum. De basisnoten ten slotte zijn Mousse de chene en Cédre de Virginie. Sommige 

Of zoals Coco zelf zegt: "Om onvervangbaar te zijn, moet je anders zijn...": N°19 staat voor de laatste triomf van deze buitengewone, krachtige en stralende vrouw.


Heb jij ook een Chanel parfum in jouw collectie?

16 opmerkingen:

 1. chanel blijft een van mijn favoriete parfums! ik heb er 3 en nr 5 en coco chanel blijven toch toppers

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben best benieuwd naar de geur van deze. Zijn er echt geuren van 1 t/m 19?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor zo ver ik weet niet. Nr 19 verwijst naar haar geboorte datum.

   Verwijderen
 3. Benieuwd naar deze geur, ken alleen de geur van de bekende Chanel no. 5.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee,ik heb geen Chanel geuren, ben eerder fan van Hermès

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken de geurtjes niet, maar ik citeer Coco Chanel vaak. Ik vind dit zo'n mooie quote: "Don’t spend time beating on a wall, hoping to transform it into a door."

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee ik heb geen Chanel in mijn collectie. Ik ben wel benieuwd naar de geur

  BeantwoordenVerwijderen
 7. k ken inderdaad alleen chanel no5 maar ga als ik bij douglas ben eens ruiken hoe deze is, groet Corrina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja ik heb er wel een paar ja! Altijd een klassieker.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...