vrijdag 1 februari 2019

Schoonheid in het verpleeghuis: oogschaduw

Wie denkt dat dames op leeftijd niet meer om hun uiterlijk geven, heeft het mis. Zo heb ik  al geschreven over een dame die ik elke opmaakte met nude oogschaduw en gezichtpoeder en over een mevrouw die onzeker was over haar bijgetekende wenkbrauwen. Vandaag wil ik jullie nog een schoonheid in het verpleeghuis ervaring delen. 

Wederom een mevrouw Jansen  van 75 plus.  Deze dame staat standaard rond half 8 op om zich zelf te verzorgen.  Meestal is iemand dan zo rond 8 uur, uiterlijk kwart over acht wel in de huiskamer.  Zo niet mevrouw Jansen. Meestal is ze pas rond half negen, negen uur in de huiskamer.  Ze neemt namelijk altijd alle tijd om zich  op te maken en komt niet eerder haar kamer uit voor ze zich heeft opgemaakt . De meeste tijd en aandacht besteed mevrouw aan haar oog make up. Mevrouw is dol op oogschaduw. En dan niet bruine of een ander lichte onopvallende kleur. Nee, mevrouw heeft altijd opvallende oogschaduw gedragen: kobalt blauw van Essence.  En waarom zou ze daar, op 75 jarige leeftijd mee moeten stoppen? ! Ik vind het geweldig en stimuleer mevrouw dit gewoon te blijven doen!

10 opmerkingen:

 1. Geweldig! Ik vraag mij af of ik dat nog zou doen op die leeftijd... Ik denk het niet, maar zeker goed van die dame dat ze zichzelf nog zo heerlijk verzorgd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook geweldig. Op de afdeling waar ik momenteel werk, dragen sommige dames zelfs nog foundation. Ik weet ook niet of ik op haar leeftijd nog oogschaduw draag. Ik denk dat ik dan nog wel lipstick draag.

   Verwijderen
 2. Wat leuk om te lezen. Mijn moeder is 75 en gebruikt ook nog altijd make up en nagellak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastisch! Helemaal leuk dat ze dit doet en ze heeft helemaal gelijk, waarom zou je er mee stoppen! Top

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahaha geweldig! En Essence is ook een heerlijk merk. Ik denk dat mevrouw CATRICE dan ook wel kan waarderen. Groetjes aan mevrouw J!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig,die dame heeft groot gelijk. Als ze vindt dat ze er goed uitziet, zal ze zich bovendien ook veel beter voelen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. doet mij denken aan mijn buurvrouw toen ik kind was± die had altijd 2 lippenstift vegen op haar wangen, als rouge

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig dat ze dit nog steeds doet en leuk dat je haar daarin stimuleert!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat ze dit doet. Ik vind wel echt dat iedereen zich dient te verzorgen. Een make up je kn geen kwaad. Iets wat we vergeten soms.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed van haar. Waarom zou je stoppen met de leeftijd? Als ze zich goed erbij voelt, top!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...