maandag 4 februari 2019

Merk in de spotlight: Lumene

Vakanties in het buitenland zijn perfecte gelegenheden om nieuwe make up merken te ontdekken. Zo heb ik tijdens mijn tripjes naar Duitsland Sephora ontdekt en in London heb ik onder andere Barry M ontdekt.


Afgelopen zomer heb ik in Finland doorgebracht. Natuurlijk moest ik opzoek naar Finse make up. En die zoektocht was op dag 1 al geslaagd! Ik ben toen naar de warenhuizen Stockmann en Sokos geweest. Jeetje, hemel op aarde. Zo veel mooie make up hebben ze daar. Veel bekende merken, maar ook genoeg (voor mij) onbekende merken. Na een tijdje rond gekeken te hebben, ben ik uiteindelijk gegaan voor wat producten van Lumene en Nordic Girl by Lumene. Dat laatste merk is het kleine zusje van Lumene. Van beiden merken kan je alles vinden wat je op beauty gebied nodig hebt: lipsticks, oogschaduw, mascara, foundation en verschillende gezichtspoeders. Beiden merken zijn echt Fins. Het motte van Lumene is: Pohjoisen luonnon voima. Wat Kracht van de Noordelijke natuur betekend. Het merk is in 1948 opgericht als farmaceutisch bedrijf en in 1970 zijn ze begonnen met de cosmetica. Het merk is buiten Finland lastig te verkrijgen. In Amerika en Rusland is het merk ook erg geliefd.

Lumene en Nordic Girl by LumeneMaar wat heb ik van dit mooie natuur merk gekocht? Uiteindelijk koos ik een mooie rode lipstick van Lumene genaamd Nordic Chic, een mauve lipstick (Born to shine) van Nordic Girl en een oogschaduw palette van Noridic Girl: Eyes Eyes Baby. Het is een klein, maar multifunctioneel palette met 6 kleuren oogschaduw: 3 tinten nude/bruin en 3 blauwe/donkere kleuren waarmee je verschillende mooie looks mee kunt maken. De kwaliteit is erg goed van beiden merk. De prijzen van Lumene zijn een beetje vergelijkbaar met MAC en die van Noridic Girl liggen tussen de €6 en €13. En voor dat geld krijg je kwalitatief zeer goede producten! Ik weet nu al dat ik tijdens mijn volgende bezoek aan Finland zeker meer producten van beiden merken ga aanschaffen!

Kopen jullie ook make up van lokale/onbekende merken als je op vakantie bent?

5 opmerkingen:

 1. Prachtig palette en die rode lipstick is een plaatje! Weer een nieuw merk "ontdekt", altijd leuk natuurlijk. De laatste keer dat ik op vakantie was was lang geleden en toen was ik eigenlijk niet zo bezig met make-up en shoppen.. Gek is dat eigenlijk, maar mochten wij weer eens op vakantie gaan dan zal ik zeker wat leuke winkels aandoen op die locatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je. Het is bij mij een traditie geworden om in het buitenland altijd iets van make up te kopen. gelijk een leuke herinnering aan de vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat merk ken ik nog niet! Leuk om een ander merk te leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voordat ik naar Finland ging kende ik het ook niet. Dat vind ik altijd zo leuk aan make up kopen in het buitenland

   Verwijderen
 4. Finland lijkt mij prachtig! Daar willen wij ook echt een keer naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...