maandag 25 februari 2019

Parfum

Naast make up, ben ik ook altijd dol geweest op parfum. In mijn studietijd had ik een collectie waar je U tegen zegt. Mijn favorite was toen toch wel FlowerBomb van Viktor & Rolf. Ik had alle edities die ze uitbrachten. Inclusief de gouden flacon die ze exclusief voor hun winkel in Milaan hadden ontwikkeld. Wat toen der tijd in opkomst was, waren de zogenoemde Celebrity parfums.  Vrijwel elke populaire zangers had wel een eigen luchtje. Zo ook Christina Aguilera. Haar eerste parfum draagt haar naam dateert uit 2007. De flacon zag er ook prachtig uit.


Dat was (en is nog steeds) iets waar ik van hou: mooi vormgegeven flacons. Ange ou Démon van Givenchy was een mijn van favoriet. Of de schattige fles van Lulu Guinness dat ik in New York kocht. Doordat ik in de zorg ging werken en de parfums niet meer lekker roken, heb ik ze bijna allemaal weg gedaan. De flacons van Viktor & Rolf heb ik wel bewaard, de rest heb ik weg gedaan. En daar heb ik nu een beetje spijt van.

Een paar maanden geleden vond ik het weer tijd worden om parfum te gaan gebruiken. Ik koos toen voor Touch of Seducion en Red Sin van Christina Aguilera. Ik koos voor deze parfums vanwege de mooie vormgeving (beide flessen hebben het kenmerkende kant print op de flacon) en omdat ik vroeger haar parfum lekker vond ruiken.
Touch of Seducion is een verleidelijke geur met witte fresia, lychee en'
 framboos als topnoten. Het hart van het parum bestaat uit gesuikerde roos,
 iris en kamperfoelie. De basis van dit parfum bestaat uit sandelhout,
 muskusnoten en vanille.

Red Sin is een zoete parfum waarvan de topnoten rode appeltjes en 
pittige kaneel zijn. Het hart van van Red Sin bestaat uit zoete rode 
cyclaam bloemen. De basis bestaat uit muskus, warme rode gember 
en exotisch sandelhout.


Door deze twee parfums is mijn liefde voor parfum weer aangewakkerd. Mijn wenslijstje ligt al klaar. Kenzo World staat hoog op mijn lijstje, net zoals de parfums van Ted Baker.

Wat is jouw favoriete parfum?


4 opmerkingen:

  1. Ik ben nu helemaal verslingerd aan een parfum van Killian. Eerst een niche geur en nu is er een lijn die ook bij Douglas te koop is. Ik vind hem echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ze opgezocht, wat een originele namen. Als ik weer bij Douglas ben, ga ik ze zeker eens proberen. Ben erg nieuwsgierig geworden

      Verwijderen
  2. Wat leuk om te lezen! Ik ben zelf gek op Juicy Couture Viva La Juicy en The Body Shop Red Musk. Ik heb enorm veel parfum maar probeer juist wat op te maken de laatste tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je voor je compliment. Beide geuren ken ik niet, maar ik zal ze in gedachten houden voor tijdens mijn volgende shop tripje!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...