vrijdag 19 april 2024

Geshopt: Le Pliage tas van Longchamp

Le Pliage tas van Longchamp
Al geruime tijd zat ik er aan te denken om de iconische Le Pliage tas van Longchamp aan te schaffen. Toen ik de tas bij een collega zag, was ik om. Het is zo'n ruime tas die gemakkelijk in onderhoud is. Een perfecte reisgenoot. En zo gebeurde het dat ik bij de Bijenkorf  'even bij de Longchamp tassen ging kijken' en er gelijk maar eentje kocht! Benieuwd welke kleur en welk formaat ik heb gekocht? Dat lees je in dit artikel!


Longchamp

Le Pliage Longchamp
Voordat ik meer vertel over mijn tas, vertel ik je eerst wat meer over dit mooie Franse merk. Ik heb namelijk gemerkt dat veel mensen dit merk niet kennen, terwijl je deze tassen toch vaak op staat tegen komt! Zo zag ik, op de dag dat ik de tas kocht, twee mensen met deze tas.

Longchamp is op 1 februari 1948 in Parijs opgericht door Jean Cassegrain. Het merk verkocht als eerste ter wereld pijpen met luxe leren etuis. Daarna werd het assortiment al snel uitgebreid met andere kleine lederwaren zoals paspoorthoesjes en portemonnees. In 1971 lanceerde het merk hun eerste dames tas. Anno 2024 is Longchamp nog steeds een echt familiebedrijf. Inmiddels werkt de derde generatie Cassegrain in het bedrijf.


Le Pliage

Le Pliage Longchamp
Longchamp heeft diverse mooie tassen. De meest bekende is de Le Pliage. Deze tas is in 1993 ontworpen en is sindsdien een geliefde tas bij het Britse koningshuis (Kate Middelton) en diverse beroemdheden zoals Katie Holmes en Amy Adams. De tas is gemaakt van leer en canvas. Sinds 2023 wordt er gerecyclede vezels gebruikt. Hierdoor is de koolstofvoetafdruk met maar liefst 20% verminderd!

Philippe Cassegrain merkte dat er nog geen praktische én stijlvolle opvouwbare tas bestond. En zo werd de Le Pliage geboren. Het meest herkenbare aan de tas dat je hem kan opvouwen tot de karakteristieke trapeziumvorm. Philippe haalde zijn inspiratie uit het Japanse origami.


Le Pliage Longchamp
De tas komt in 8 basis kleuren: (diverse) bruin, zwart, blauw, groen en oranje. Ook worden er elk jaar speciale edities uitgebracht. Daarnaast komt de tas in verschillende formaten. Zo is het handtas model er in de maten S (23 cm x 22 cm x 14cm ) en M (30 cm x 28 cm x 20 cm). En komt het schoudertas model in de maten M (28 cm x 26,5 cm x 15,5 cm) en L (31 cm x 30 cm x 19 cm).

De tas heeft één groot binnen vak met aan de zijkanten twee platte binnenvlakken. Je kunt de tas dichtmaken met behulp van een ritssluiting en een drukknoop.


Le Pliage Longchamp
Ik heb de kozen voor het formaat L, omdat ik de tas ook wil meenemen op mijn reisjes naar Parijs en Londen. Er kan dan lekker veel in én de tas is van zichzelf erg licht: nog geen 300 gram! Daarbij is het handvat lang genoeg (25 cm) om de tas ook om mijn schouder te hangen. De kleur uitkiezen was erg makkelijk. Ik wilde een bruine tas, omdat bruin bij alles past. Er zijn verschillende tinten bruin, maar het ebbenhout bruin sprong er gelijk voor mij uit! Het canvas is donker bruin en de leren details zijn van van een lichtere tint bruin. Echt prachtig, helemaal in combinatie met de gouden details.



Le Pliage Longchamp
De details zijn ook echt geweldig. Zo staat het Longchamp logo (een mannetje op een paard) op het drukknoopje met daaromheen de naam Longchamp en het jaar van oprichting. Boven het drukknoopje is het mannetje ook gestanst in het leer. Ik heb er een foto van gemaakt, maar het is lastig op de foto te zien. Dezelfde afbeelding van het mannetje op het paard, de naam Longchamp en het oprichtingsjaar, zijn ook terug te vinden op de ritssluiting. Ook op de achterkant van de tas, is in het leer de naam Longchamp gestanst, alsmede de naam van de tas. De tas komt in een plastic dustbag waarop in een modern lettertype de naam Longchamp te lezen is.


De tas is, dankzij het materiaal, gemakkelijk schoon te maken. Het leer moet je onderhouden met een speciale leer crème en de voering kan je met een beetje water en neutrale zeep schoon maken.


Kende jij de Le Pliage tas van Longchamp?



Verkrijgbaarheid

Le Pliage Longchamp
De Le Pliage tas van Longchamp in maat L kost €125 en is (online) te koop bij onder meer de Bijenkorf, Van Os, Zalando. En in de Longchamp winkel op de PC Hoofdstraat in Amsterdam. Ik heb mijn tas gekocht bij de Bijenkorf in Utrecht.

13 opmerkingen:

  1. Ik heb ooit twee Longchamp tassen gekregen. Nou moet ik ze zeggen dat ik ze zelden draag, maar de kwaliteit is na al die jaren nog steeds super. Ze zien er als nieuw uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Longchamp is echt mijn favoriete tassenmerk. Zulke geweldige kwaliteit! Kost wat maar dan heb je ook wat... Deze opvouwvariant is ook een topper, zeker voor op reis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vind hem echt heel erg mooi. Ook zo'n tijdloze klassieker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! Leuk dat je een nieuw exemplaar hebt kunnen toevoegen aan je collectie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie klassieke tas, ik ken het Franse merk niet, maar ik het het een mooie handtas.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi is die hè! Ik heb m nu ook in beige. Echt zo’n musthave die jaren meegaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik vind deze tas er echt super mooi uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk tasje is dat zeg! Ik snap wel dat je die hebt gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige tas, tijdloos en staat bij elke outfit

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb er al verschillende gehad van klein tot groot. Als handtas heb ik het er even met gehad, maar mijn hele grote vind ik superhandig voor als ik op trip ga

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb nog nooit van dit merk gehoord, maar het lijkt me erg handig. Mooie aankoop heb je dus gedaan lijkt me!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Corrina ; ik had van het merk niet gehoord
    Maar wat een mooie tassen
    Ik zou gaan voor maat m niet te klein en zeker niet te groot

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik denk dat ik onder een steen heb geleefd, want zowel het merk als de iconische tas zeggen mij helemaal niets. Je hebt een mooie aankoop gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Tarte oogschaduw palette

Vorig jaar april ben ik naar Parijs geweest. Natuurlijk ben ik als beauty liefhebber naar Sephora geweest en heb ik een oogschaduw palette ...