maandag 1 mei 2023

Review: Soap& Glory One Heck Of A Blot Translucent Face Powder

Review Soap& Glory One Heck Of A Blot Translucent Face Powder
Ik heb een droge huid dus weinig last van een glimmende huid. Maar afgelopen zomer, toen het zo warm was, had ik toch last van een glimmende huid. Dit vind ik niet zo heel mooi. Gelukkig zijn er make up producten die een glimmende huid wat kunnen verminderen. Er zijn vele producten hiervoor, maar aangezien ik op vakantie was in Engeland, wilde ik graag een echt Brits merk. Gelukkig verkoopt Boots een van mijn favoriete merken: Soap & Glory. En lucky me: ze hebben een een matterende poeder. En die poeder heeft, zoals alle Soap & Glory producten, een vintage uitziende verpakking en een leuke naam met een grappige woordspelling: One Heck Of A Blot Translucent Face Powder. Benieuwd hoe deze gezicht poeder mij bevallen is? Dat lees je in deze review!


Soap& Glory One Heck Of A Blot Translucent Face Powder

Leuke naam heeft deze poeder, maar wat doet het precies? Dit staat er op de site van Soap & Glory: 

The secret to perfect, shine-free skin is… Soap & Glory’s super-translucent mattifying powder. It offers world-class shine control and oil-absorption, is ultra-light, and gives skin a traceless, smooth, velvety finish. One shade. For all skin types. Trust us. You want this. Sweep an ultra-light dusting of powder across your nose, forehead and chin – or anywhere you want to SHINE NO MORE.


Review Soap& Glory One Heck Of A Blot Translucent Face Powder
De poeder zit in een ronde, zwarte verpakking. Op de deksel staat een vintage foto van een dame die haar gezicht aan het poederen is. Natuurlijk staat ook de merknaam en de product naam op de deksel. Als de de deksel open maakt, dan vallen er drie dingen op. Het doosje heeft een grote spiegel, er zit een sponsje bij (waarop ook Soap & Glory staat) en de imprint in het poeder. De imprint laat het woord Powder zien en twee sterren. Deze vormgeving doet mij heel erg denken aan de kunststroming PopArt. Dankzij de spiegel en het sponsje kan je deze poeder gemakkelijk mee nemen om onderweg de glans van jouw gezicht weg te poederen. Maar nu moet ik bekennen: ik ben geen fan van dit soort sponsjes. Ik gebruik liever een grote fluffy kwast.

Review Soap& Glory One Heck Of A Blot Translucent Face Powder

De poeder brengt gemakkelijk aan en heeft maar weinig fall out. Het geeft de huid een mooie fluweelachtige afwerking. Erg mooi als je het mij vraagt. Ik vind dat de poeder zijn werk goed doet: het grootste gedeelte van de dag zag mijn huid er glans vrij uit. Bijwerken hoefde ik niet. Ik denk dat als je een olieachtige huid hebt, dat je dan wel een aantal keer per dag zou moeten bij poederen afhankelijk van hoe olieachtig jouw huid is.


Helaas is de cosmeticalijn van Soap & Glory niet te koop in Nederland. In Engeland kan je in vrijwel elk filiaal van Boots wel de cosmetica vinden van Soap & Glory.

8 opmerkingen:

  1. De verpakking is echt geweldig! En wat fijn dat je zo tevreden bent over de poeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat een prachtig doosje! Ik houd enorm van die vintage look : )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit lijkt me een erg fijne poeder, ik heb vooral een glimmende t-zone.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is dat ik geen poeder gebruik want wat ziet deze er leuk uit zeg, zowel de verplakking als de imprint!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er origineel uit,jammer dat de lijn niet in Nederland te koop is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind de vormgeving best gaaf.. alsof het een product van vroeger is. Ik heb geen last van een glimmende huid, dus het product is niet echt iets voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik gebruik ook altijd zo'n soort poeder, ideaal! Jammer dat deze lijn niet in Nederland verkrijgbaar is lijkt mij een heel fijn product.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jammer dat het hier niet te koop is, want dit product zou ik best eens willen uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Masterclass: Nude look met By Dash Beauty

Een tijdje geleden ging By Dash Beauty live op Instagram. MUA Julia ging met verschillende By Dash Beauty producten een nude make up look ma...