maandag 5 december 2022

Review: MAC Kisses & Bows lipset

Jaren geleden in de trein naar Manchester zag ik een dame zitten met paarse lipstick. Dat vond ik zo mooi staan, dat ik ook een paarse lipstick wilde. Maar een mooie paarse lipstick vinden is lastig. Als je net de verkeerde ondertoon kiest, dan krijg je niet de krachtige look die een paarse lipstick uitstraalt. Dit jaar heeft MAC de sets Kisses & Bows uitgebracht in het rood en paars. De paarse set sprak mij gelijk aan, maar is het ook een goede match. Dat lees je in deze review.


MAC Kisses & Bows lipset

Elk jaar komt MAC met diverse mooie cadeausets voor de feestdagen. Dit jaar kocht ik het Kisses & Bows lipset met daarin een make up tasjes, de  Prep + Prime Lip, full-size Powder Kiss Liquid Lipcolour en Lustreglass Lipstick in twee nieuwe tinten rood en paars. Ondanks dat ik dol ben op rode lipstick, koos ik toch voor de paarse set, omdat ik al heel lang opzoek ben naar een mooie paarse lipstick die goed bij mijn huidtint past.


Zoals ik al eerder schreef, de set bestaat naast een primer, uit twee lipstick: een Powder Kiss Liquid Lipcolour in tint Not Your Sugar Plum (een paarse tint met een warme ondertoon) en een Lustreglass Lipstick in de tint Splash Of Cran (een orchidee paarste tint). Beide lipsticks staan bekend om hun lange houdbaarheid op de lippen. De Powder Kiss Liquid Lipcolour is een hydraterende vloeibare lipstick die tot maar liefst 10 uur op de lippen blijft zitten. Daarbij vervaagd de lipstick niet, gaat de lipstick niet creasen en droogt deze lipstick de lippen niet uit. De Lustreglass Lipstick heeft een aantal zelfde eigenschapen: hydraterend en blijft tot 8 uur zitten. Daarnaast is het een lichtgewicht lipstick die je qua kleur intensiteit goed kan opbouwen.


Beide lipsticks voelen erg prettig aan op de lippen (dankzij de hydraterende ingrediënten) en drogen de lippen niet uit (iets wat bij vloeibare lipsticks vaak wel het geval is). De pigmentatie van beide lipsticks is erg goed. De Powder Kiss Liquid Lipcolour  is wat matter dan de Lustreglass Lipstick. Deze laatste heeft een subtiele glans. De houdbaarheid van beide lipsticks erg goed. Al moet je de Lustreglass Lipstick wel wat bijwerken na een uitgebreide lunch. 


Wat zo leuk is aan dit set, is dat je de lipsticks afzonderlijk van elkaar kunt dragen,  maar gecombineerd.


Kleine tip: gebruik bij deze tinten een bijpassende lipliner (Vino is een goede match). Niets is zo lelijk als de lipstick in de lijntjes loopt of buiten jouw lippen komt.


Verkrijgbaarheid

De MAC Kisses & Bows lipset is online te koop bij MAC voor €45,50. Daar is echter alleen de rode set verkrijgbaar. Wil je graag de paarse set? Neem dan contact op met een van de MAC winkels om er zeker van te zijn dat ze die nog hebben.

14 opmerkingen:

  1. Vroeger droeg ik vaak paarse lipstick in combi met mijn paarse jas stond het heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewaagd! Ik zou het niet (meer) durven. Vooral omdat ik bang ben dat mijn tanden dan geel lijken. Dat vond ik vroeger altijd toen ik weleens experimenteerde met zwarte lipstick.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goede cadeau tip voor de feestdagen, daar zijn vast veel vrouwen blij mee

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er een leuke set uit. Fijn om cadeau te geven of te krijgen. Ik ben benieuwd naar de andere kleuren want deze is iets te donker voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed dat je zegt welke lipliner er goed bij past, het is vaak lastig om er eentje te vinden die goed matcht.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Paars lijkt mij ook best een 'moeilijke' kleur voor op je lippen. Ik krijg meteen beelden van een goth look.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het echt prachtig staan dat paars, maar als ik het opdoe lijk ik net gothic (en daar is niets mis mee, het is alleen niet mijn stijl). Net als wanneer ik mijn wenkbrauwen bijwerk trouwens. Ik heb vrij forse wenkbrauwen (waar ik heel blij mee ben), maar als ik ze bijteken lijk ik net op Gargamel van de Smurfen...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind het echt prachtig staan dat paars, maar als ik het opdoe lijk ik net gothic (en daar is niets mis mee, het is alleen niet mijn stijl). Net als wanneer ik mijn wenkbrauwen bijwerk trouwens. Ik heb vrij forse wenkbrauwen (waar ik heel blij mee ben), maar als ik ze bijteken lijk ik net op Gargamel van de Smurfen...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Van paarse lippen ben ik niet echt fan, van het merk daarentegen zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. oh mooie kleur van lipstick. Alleen zou ik het nooit durven dragen. Ik denk dat ik er ook te bleek voor ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een intense kleur, maar ik vind hem heel mooi voor de feestdagen/winter.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoewel ik paars echt een hele mooie warme kleur vindt, weet ik niet of ik paarse lippenstift nu zo mooi zou vinden. In ieder geval sws niet bij mijzelf, want ik draag amper lippenstift.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke set! Heel mooi voor de feestdagen

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het merk is super goed de kleur lijkt me ook erg goed. Ik gebruik zelf vaak nude, roze of rood.
    Xxx
    Sherry

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...