zondag 23 oktober 2022

Merk in de spotlight: Kiehl's Playground

Vriendin en mede beautyblogger Sonja was uitgenodigd voor Kiehl's Playground, een event voor beauty bloggers, en vroeg of ik zin had om haar te vergezellen. Ik kende Kiehl's alleen van naam en het skelet met een labjas, maar daar hielt het ook wel bij op. Ik zei dus enthousiast ja op haar uitnodiging. Benieuwd hoe ik mijn eerste beauty event heb ervaren? Dat lees je in dit artikel!

Het thema van het event is New York. Het event was opgedeeld in allerlei New Yorkse wijken, al dan niet met een knipoog naar Kiehl's. Zo kon je in Hell's Kitchen typische Amerikaanse dingen eten en drinken zoals donuts, hamburgers en vruchtenwaters uit rode plastic bekers.

Het event begon in de East Village met een interessante introductie over Kiehl's. Een aantal leuke weetjes:
 
  • Het merk is in 1851 opgericht in New York door John Kiehls. Deze eerste winkel is te vinden op de hoek van 13th Street en Third Avenue in New York. Tot op de dag vandaag zit daar de flagship store van Kiehl's.
  • In 1922 introduceert het merk proefmonsters. 'Try Before You Buy' is het onofficiële motto van de apotheek. Dit principe van persoonlijke klantenservice, samen met vrijgevige sampling, is al meer dan 100 jaar een traditie van Kiehl's.
  • Kiehl's is sinds 1979 terug te vinden in het museum. Als erkenning voor onze historische bijdragen als apotheek, worden meer dan 103 producten van Kiehl's opgenomen in de permanente collectie van de afdeling Geneeskunde en Wetenschap van het Smithsonian National Museum in Washington, D.C.
  • In Amerika verkoopt Kiehl's niet alleen huidverzorging voor ons, maar ook voor de trouwe viervoeter. Je kunt daar namelijk Kiehl's hondenshampo kopen!
  • De naam van het skelet met de labjas is Mister Bones

Daarna bezochten we Retinolita, een knipoog naar de wijk Nolita, waar we vanalles leerden over retionol en het Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Anti-Rimpel Serum. Ik kende dit ingrediënt alleen van naam, maar ik heb het nooit durven gebruiken omdat ik gehoord had dat het een best heftig ingrediënt is. En aangezien ik een gevoelige huid heb, durf ik dat soort producten niet te gebruiken. Nu is het dus zo dat retinol inderdaad een heftig ingrediënt is, maar dan alleen in een hoge concentratie. In het geval van het Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Anti-Rimpel Serum is dat niet het geval.

De volgende stop was Central Park waar er meer werd verteld over het hergebruik programma (één refill gebruikt tot 82% minder plastic en vervangt vier traditionele flessen om het verbruik van wegwerpplastic te verminderen) en het recycle programma. Zo krijg je bij 5 ingeleverde lege verpakkingen 5% korting op jouw volgende aankoop of bij 10 ingeleverde lege verpakkingen maar liefst 10% korting op jouw volgende aankoop! Ook maakten we kennis met de gezichtsbars. Wist je dat deze bars maar liefst 5 x minder water dan traditionele gezichtsreinigers. Ik vind dit allemaal goede
initiatieven en ontwikkelen, omdat de beauty industrie een van de meest vervuilende industrieën is. In Central Park kon je ook de planthood workshop volgen. Hier leerde je van alles over plantjes stekken en het verzorgen van planten. Na geleerd te hebben hoe en waar je een plantje moet afknippen om te gaan stekken, was het tijd om de opgedane kennis in praktijk te brengen. Echt super leuk om te doen.

In Sohot (vernoemd naar de wijk Soho) kon je binnen een minuut jouw huid analyseren. De rij was erg lang, dus dat heb ik niet gedaan. Je kunt in de winkel ook een huidanalyse laten doen. Deze huidanalyse duurt een halfuur. Dit wil ik zeker nog een keer gaan doen.

Rond Union Square Market kon je van alles te weten komen over de natuurlijke ingrediënten die Kiehl's gebruikt, zoals lavendel, cafeïne, vitamine c, diverse oliën waaronder kokosolie en nog veel meer.

Nadat we alle wijken van New York hadden bezocht, was het tijd voor een speech waarbij ook de nieuwe brand slogan werd gelanceerd: We skincare about you since 1851.

Aan het einde van het even kregen we nog een goodiebag mee met een aantal producten. In mijn goodiebag zaten het retinol serum, de Creamy Eye Treatment en de Super Multi- Corrective Eye Zone Treatment. Ik ben erg benieuwd naar deze drie producten, aangezien ik nog nooit een product van Kiehl's heb gebruikt. Momenteel ben ik nog andere huidverzorging aan het testen, dus je moet nog even wachten op deze reviews.

Sonja en Kiehl's dank je voor het super leuke en leerzame event!

Ben jij al bekend met Kiehl's?


15 opmerkingen:

  1. Ik ken het ook alleen van naam, heb nog nooit hun producten gebruikt. Wat fijn dat je mee naar het event mocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken het merk niet, maar het lijkt me als beautyblogger een leerzame en vooral leuke dag met weer veel nieuwe producten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, Kiehl's is een fijn merk! Leuk dat je mee mocht met Sonja.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind dat skelet in de doktersjas heel leuk! Op die manier onthoud je een merk veel makkelijker denk ik : )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben nog niet bekend met Kiehl's. wat een leuk verslag van jullie dag en tof dat je door je collega blogger bent uitgenodigd om mee te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn dat je naar dit evenement kon gaan. Echt iets voor jou. Ik ken het merk nog niet maar zal het zeker eens opzoeken want nu ben ik wel nieuwsgierig.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk dat je bij dit evenement aanwezig kon zijn! Mij zegt het merk niks, maar dat is ook niet zo raar, aangezien ik niet zo thuis ben in dat wereldje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke review! Ik ken het merk wederom niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, wat een gaaf event! Daar had ik ook wel bij willen zijn. Wat lief dat ze een blog artikel voor je geschreven heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een schitterende apothekerskast hebben ze daar trouwens staan! Die zou ik ook graag hebben bij mij thuis : )

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ah wat tof wat je mee mocht en dat dit je eerste beauty event was. Ik ben benieuwd wat je van de producten vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat grappig dat ze in Amerika van het merk ook hondenshampoo verkopen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Kiehls is een topmerk. Ik ken ze al jaren lang. Hun eerste event maakte ik mee toen ik 20 was. Laatst was dit er weer mijn zusjes en collega’s gingen er ook heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Kiehls is een topmerk. Ik ken ze al jaren lang. Hun eerste event maakte ik mee toen ik 20 was. Laatst was dit er weer mijn zusjes en collega’s gingen er ook heen.
    Xxx
    Sherry

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ah wat leuk zo'n eerste beauty event. Kiehls ken ik wel, is een goed merk.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Masterclass: Nude look met By Dash Beauty

Een tijdje geleden ging By Dash Beauty live op Instagram. MUA Julia ging met verschillende By Dash Beauty producten een nude make up look ma...