dinsdag 20 september 2022

Review: Foamie Droogshampoo

Review Foamie Droogshampoo

De laatste jaren winnen droogshampoo's aan populariteit. Het is de perfecte manier om jouw haren wassen een dagje uit te stellen. Recentelijk ontving ik van Foamie een pakket met diverse plastic vrije producten. In dat pakket zat ook een bus droogshampoo. Daar was ik erg blij mee, want ik wilde dit al een hele tijd proberen. Benieuwd hoe ik de droogshampoo heb ervaren? Dat lees je in deze review!

Foamie  Berry Brunette droogshampoo

Foamie heeft twee soorten droogshampoo: Berry Brunette voor mensen met  bruin haar en Berry Blonde voor mensen met blond haar. Ik heb de Berry Brunette ontvangen. Deze past qua haartint het beste bij mij. Mijn haren zijn deels blond en deels bruin dankzij mijn uitgroei.

Review Foamie Droogshampoo

Maar wat is een droogshampoo precies? Dit is wat er op de website van Foamie staat over hun droogshampoo: De snelle opfrisser tussen de wasbeurten door met de geur van frambozenbloesem. Marokkaanse klei en rijstpoeder absorberen overtollig talg en geven het haar een lichte en veerkrachtig gevoel. Natuurlijk gekleurd om residu en witte waas te vermijden.

Ik had nog nooit eerder een droogshampoo gebruikt, dus ik was blij dat Foamie op hun website uitleg geven over hoe je de shampoo het beste kunt gebruiken: Goed schudden voor het gebruik. Verdeel over de handen of direct op de haarlijn. Inmasseren met de vingertoppen. Goed door borstelen en je haar zoals gewoonlijk stylen of in model brengen. Droog bewaren.


Review Foamie Droogshampoo
Ik moet bekennen: ik was bang voor een knoeiboel, maar dat werd het gelukkig niet. Na de kartonnen bus goed geschud te hebben, bracht ik wat droogshampoo aan op mijn handen om het vervolgens op mijn haarlijn in te masseren. Daarna kamde ik mijn haar en maakte ik een staart (ik gebruikte de droogshampoo op een werkdag: ik had geen zin om mijn wekker nog eerder dan half 6 te zetten). De geur van de shampoo is niet echt aanwezig, wat ik erg prettig vind. De droogshampoo laat inderdaad geen witte was achter op mijn haren. Maar of het ook echt de overtollige talk goed geabsorbeerd heeft, daar ben ik niet 100% zeker van. Ik vond mijn haar er nog wel iets vettig uit zien. Mogelijk had ik te hoge verwachtingen van een droogshampoo?


Wat zijn jouw ervaringen met droogshampoo?


Verkrijgbaarheid

De Berry Brunette droogshampoo van Foamie kost €5,95 en is te koop bij Foamie zelf of bij Etos.

18 opmerkingen:

 1. Dat zou een uitkomst zijn voor mijn snel vettig wordende haar. En wat fijn dat het geen spray is maar een soort poeder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn dochter nam wel eens droogshampoo mee op schoolkamp, zij vond het goed werken. Ik gebruik liever echte shampoo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik zelf vaak een spuitbus droogshampoo, maar dit is natuurlijk wel een stuk duurzamer! Fijne tip, dankjewel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben absoluut geen fan van droogshampoo, heb het idee dat het nooit echt goed werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelf nog nooit droogshampoo gebruikt, maar ben er wel benieuwd naar. Lijkt me handig om tussen de wasbeurten door te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Droogshampoo lijkt me ook handige voor als je op vakantie gaat, voor bijvoorbeeld op een lange reis of de camping

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog nooit droogshampoo gebruikt maar het is zeker iets om te onthouden mocht het eens nodig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om zoveel over Foamie te lezen op je website. Ik ben zelf geen fan van droogshampoo's..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb jaren geleden eens droogshampoo gebruikt, maar had toen niet het gevoel dat mijn haar er gezonder van werd, dus ik ben wat huiverig om het weer te gaan testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt goed! Ik gebruikte altijd droogshampoo’s, nu al een poos niet meer in huis

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow! Ik gebruik inderdaad wel eens een droogshampoo, maar van dit merk wist ik niet dat ze het hadden. Het klinkt wel goed zeg. Liefs Glamview.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat het nog wat vettig was. Droogshampoo doet me eerlijk gezegd altijd aan mijn oma denken. Vroeger gebruikten volgens mij alleen oude mensen dat. Tegenwoordig zie ik het steeds vaker maar ik zou het zelf niet zo snel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik weet dat ze heel handig zijn, maar ik heb toch altijd het gevoel dat het een beetje vies is.... Dat kan ik moeilijk loslaten merk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het wel goed dat men nu meer diversiteit biedt wat droogshampoo betreft. Moest ik nog lange haren hebben dan zou ik het misschien wel gebruiken maar met korte haren is het al even snel gewassen. Ook was ik mijn haar om beter in model te brengen. Geen idee of een droogshampoo hier kan bij helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer dat je haar nog wat vettig was. Klinkt anders wel goed, zo plasticvrij! Ik heb eigenlijk altijd wel droogshampoo in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jammer dat het resultaat tegenviel! Mijn haar wordt best snel vet en zo'n droogshampoo leek me wel een uitkomst, maar dat valt in de realiteit dus toch tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb een haat/liefde verhouding met droogshampoos. Ik spuit teveel, te dichtbij en soms heb ik dan zo'n klont in mijn haar 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik gebruik altijd droog shampoo als ik mijn haar net gewassen heb want dan hoef ik het niet te fohnen en zit het gelijk goed

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...