vrijdag 19 augustus 2022

Review: MAC Losse Oogschaduw

Een hele tijd geleden kocht ik bij TKMaxx een MAC travel kit met daarin een oogschaduw palette met twee tinten. Deze tinten oogschaduw kan je ook los kopen bij MAC, dus het leek me leuk om jullie mijn ervaringen met deze oogschaduw te delen. Zouden ze net zo fijn zijn als The Nude palette? Let's find out!


In het palette zitten twee bruine tinten: Honey Lust (een bronze-dipped peach tint) en  Omega (een soft muted beige-taupe tint).

Op de website van MAC wordt het volgende geschreven over de losse oogschaduw pans: De kracht van pigment. Accentueer je ogen met een streepje sterk gepigmenteerd poeder. Deze verzadigde oogschaduwformule blijft de hele dag zitten, tot 8 uur lang. Het resultaat: een krachtige kleur die gelijkmatig aan te brengen is, goed blendt en zowel nat als droog gebruikt kan worden. Beschikbaar in een waaier van kleuren, texturen en afwerkingen.

De twee oogschaduws zitten in een klein palette van plastik met een doorzichtige deksel waarop in witte letters MAC staat. Ik vind dit erg handig, omdat je gelijk kunt zien welke kleuren je hebt. Dat het palette geen spiegel heeft, is voor mij geen gemis gezien het kleine en compacte formaat van dit oogschaduw palette.

Ik ben erg tevreden over de pigmentatie van de oogschaduw. Vooral van de tint Honey Lust waar een mooie subtiele shimmer in zit. Maar ook de pigmentatie van de matte oogschaduw Omega is goed. Wat ik altijd belangrijk vind bij oogschaduw is dat de tinten gemakkelijk met elkaar te blenden zijn zonder dat je een nieuwe kleur creëert. Dat je een mooie kleur overgang creëert met het blenden. En dat doen deze oogschaduws absoluut! 


Mijn mening

Ik vind dit reissetje oogschaduw erg mooi en erg compact. De kleuren zijn perfect voor een simpele look en zijn erg goed gepigmenteerd. 


Verkrijgbaarheid

De losse oogschaduw pans kosten €20 per stuk. Dan zitten ze in een doosje. Je kunt ze ook los kopen en zelf in een oogschaduw palette doen. Dan kosten ze €15 per stuk. Je kunt de losse oogschaduw online kopen bij MAC en natuurlijk bij de MAC winkels.

6 opmerkingen:

  1. Wat handig een kleine verpakking van twee oogschaduwkleuren, ideaal voor op reis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een prachtige kleuren! Ik ben dol op bruine oogschaduw, het laat je ogen altijd zo mooi uitkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie kleuren, ze passen heel goed bij jou. Compact model, makkelijk om in je handtas te steken en mee te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het staat je heel mooi! De foto waarin je de oogschaduw hebt gebruikt vind ik een heel goed beeld geven. Als nitwit op make-up gebied snap ik zo het effect beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi hoor, dit zou ik ook kunnen dragen. En fijn handzaam formaat ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goede tip voor mijn vriendin

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Masterclass: Nude look met By Dash Beauty

Een tijdje geleden ging By Dash Beauty live op Instagram. MUA Julia ging met verschillende By Dash Beauty producten een nude make up look ma...