dinsdag 10 mei 2022

Review: Olcay Gulsen Beauty Duo Pots

Review Olcay Gulsen Beauty Duo Pots

Ruim 2 jaar geleden kwam Olcay Gulsen Beauty uit met de Glam Easy: een mooi boxje met daarin een blush en een highlighter. Ze waren toen der tijd in twee kleuren verkrijgbaar: Gold + Bronze en Champagne + Pink. Sinds enkele maanden ligt de opvolger van de Glam Easy in de webshop: Duo Pots! Niet alleen de verpakking is veranderd, maar er zijn nu maar liefst vier duos! Twee blush + highlighter duo's en twee oogschaduw+ lipstick duo's. Benieuwd naar mijn ervaringen met deze duo's? Dat lees je in deze review!


Olcay Gulsen Beauty Duo Pot Blush + Highlighter

Review Olcay Gulsen Beauty Duo PotsWat is nu precies een Duo Pot? Dit valt te lezen op de website van Olcay Gulsen: De Olcay Gulsen Beauty Duo Pot Blush + Highlight  geeft jouw een gezonde glow in een handomdraai. Niet alleen bevat dit duo een prachtige blush, maar ook een highlighter voor een stralende look. Aan de ene kant van het duo vind je een een blush die zorgt voor een gezonde blos. De formule is buildable en op crème-basis, waardoor deze super makkelijk in gebruik is . Dat zelfde geldt voor de highlighter die een gouden kleur met roze ondertoon heeft. Beide kleuren in dit 2-in-1 product zijn eenvoudig aan te brengen en zorgen samen voor een stralende glow.


Review Olcay Gulsen Beauty Duo Pots
Als je niet goed weet waar je precies de blush en highlighter kunt aanbrengen, is dat ook terug te vinden op de website van Olcay Gulsen: Breng eerst de blush aan op de appeltjes van de wangen voor een gezonde blos. Vervolg daarna met de highlighter op de plekken die van nature het licht weerkaatsen. Denk aan de jukbeenderen, de neusbrug, het wenkbrauwbot en de cupidoboog van de mond. Zo creëer jij gemakkelijk een gezonde glow.

Review Olcay Gulsen Beauty Duo Pots

Er zijn twee blush + highlighter duo's: Peach + Mystical (perzikkleurig blush met goudkleurig highlighter die een roze ondertoon heeft) en Flushed + Daydream (oranjeachtige blush met een champagne kleurige highlighter).


Olcay Gulsen Beauty Duo Pot Lip + Eye

Review Olcay Gulsen Beauty Duo Pots
Waarbij je bij de Easy Glam alleen een blush en highlighter had (die je ook gewoon als oogschaduw kon gebruiken) is er nu ook een duo voor je ogen en lippen: Make-up was nog nooit zó makkelijk als met de Olcay Gulsen Beauty Duo Pot Lip + Eyeshadow. Dit 2-in-1 product bevat een mooie lipkleur en een metallic oogschaduw waarmee je jezelf in no time van een glamorous look voorzietDit handige potje past in iedere (toilet-)tas en bevat twee producten op crème-basis. Aan de ene kant vind je een intens gepigmenteerde oogschaduw in een metallic kleur. De oogschaduw is gemakkelijk aan te brengen en buildable van een subtiele tint tot diepe kleur. Ook de liptint kun je opbouwen in kleur en heeft een zachte, comfortabele finish. De lichte kleur  bevat kleine sparkles voor een extra mooi effect.

Review Olcay Gulsen Beauty Duo Pots

Ook hier zijn weer twee duo's: Barely There + Rose Gold (koperkleurige oogschaduw met een neutrale lipstick die bruine ondertoon heeft en subtiele glitters) en Satin Knickers + Bronze (donker bruine oogschaduw met een lichte lipstick met een roze ondertoon en kleine sparkles).


De Duo Pot's, zijn zoals de naam al doet vermoeden, potjes die je aan twee kanten kunt open draaien. De potjes zijn van mat glas. Tussen de potjes zit een crèmekleurige plastiek scheidingswandje waar op staat de naam van de producten en de merknaam. Op de potjes zelf staat ook welk product het is.

Review Olcay Gulsen Beauty Duo Pots
Alle Duo Pot producten zijn op cream basis. Dat is voor mij wel even wennen, omdat ik altijd poederproducten gebruik. Je kunt de producten op meerdere manieren aanbrengen: met (schone!!!!!!) vingers of een kwastje. De oogschaduw en lipstick breng ik aan met schone vingers en de blush en highlighter breng ik eerst aan met schone vingers en blend ze daarna uit met een kwast. 

Kleine tip voor bij de oogschaduw: als je meerdere lagen aan wilt brengen, doe dat niet direct. Maar laat de eerste laag eerst even drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Dit voorkomt dat de oogschaduw gaat creasen en dus lelijk wordt. Dit is bij mij namelijk de eerste keer gebeurt. De keren erna bleef de oogschaduw netjes zitten. 

Review Olcay Gulsen Beauty Duo PotsDe kleur intensiteit van de oogschaduw, blush en highlighter is echt ongelofelijk goed: ze zijn zeer gepigmenteerd (vooral de oogschaduw bij één laagje) en je kunt ze zeer goed op bouwen (dit geldt voor zoals de oogschaduw als de blush als de highlighter). De lipsticks hebben een mooie subtiele kleur die wel vervaagd nadat je wat gegeten of gedronken hebt.  Ik vind alle combinatie van alle vier de duo's erg mooi. Ze passen perfect bij elkaar aan. 


Mijn mening

Ik vind de Duo Pot van Olcay Gulsen Beauty een zeer fijne aanvulling op haar huidige collectie. De kwaliteit van de Duo Pots is erg goed en de vormgeving prachtig. Bovendien passen de kleuren perfect bij elkaar en dankzij de compactheid van de potjes zijn ze de ideale reisgenoot van jouw komende vakantie.


Ben jij al bekend met de Duo Pots van Olcay Gulsen Beauty?


Verkrijgbaarheid

Je kunt de Duo Pots in verschillende sets verkrijgen of los. Zo kan je alle vier de Duo Pots kopen voor €70 of in een setje van twee. Er is dan keuze uit twee bundels Duo Pot Lip + Eyeshadow in Barely There + Rose Gold met Duo Pot Blush + Highlight in Flush + Daydream of de bundel met Duo Pot Lip + Eyeshadow in Satin Knickers + Bronz en Duo Pot Blush + Highlight in Peach + Mystical. De bundels kosten €35. Je kunt de Duo Pot Eye + Lips en Blush + Highlighter ook los kopen voor €18,95 per duo.

13 opmerkingen:

  1. De verpakking deed me direct denken aan kaarsjes. Echt wel mooi. Fijn dat je keuze hebt tussen de verschillende kleuren. De duo potjes Lip & Eye zien er geweldig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig dat ze op de site ook tips geeft hoe je het product het beste kan gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een prachtige make-up lijn heeft zij! Ik ben vooral benieued of de blush de hele dag blijft zitten?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat handig dat er twee producten in 1 potje zitten! Dat scheelt later ook weer afval.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk idee! Zijn het allemaal cream producten?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is een heel mooi setje! Fijn dat er 2 in 1 zitten, scheelt weer ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat fijn een duopak! Ik ben verliefd op de kleuren. Deze komen altijd van pas!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk en handig ook. Ik denk dat ik de duo pot lip & eye eerder zou gebruiken. Heel uitgebreide en zorgvuldige review waardoor je ook weet wat je kunt verwachten! Ik denk dat ik voor de Satin Knickers + Bronze zou gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk en handig ook. Ik denk dat ik de duo pot lip & eye eerder zou gebruiken. Heel uitgebreide en zorgvuldige review waardoor je ook weet wat je kunt verwachten! Ik denk dat ik voor de Satin Knickers + Bronze zou gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De kleur intensiteit ziet er inderdaad bovengemiddeld goed uit. Sowieso is de Olcay make up doorgaans erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De duo pots kende ik nog niet maar de kleuren spreken me wel aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik gebruik zelf heel weinig make-up maar hoor de laatste tijd wel vaak van collega's dat Olcay haar productlijn echt goed is, dus wie weet...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat geinig dat het een duo pot is, dat is echt een goede combi!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Geshopt: Le Pliage tas van Longchamp

Al geruime tijd zat ik er aan te denken om de iconische Le Pliage tas van Longchamp aan te schaffen. Toen ik de tas bij een collega zag, was...