vrijdag 25 maart 2022

Vintage Beauty: vintage Moulinex haardroger

Vandaag een kort artikel over een vintage product. Zoals jullie wellicht weten ben ik een echte verzamelaar van beauty producten. Je zou me haast een hoarder kunnen noemen. Zo paar ik niet alleen make up producten van limited editions, maar ik spaar ook vintage beauty producten. Niet alleen make up en parfum, maar ook beauty accessoires. In deze laatste categorie wil ik jullie een van mijn pareltjes laten zien. Benieuwd wat mijn pareltje is? Lees dan vooral verder!


Moulinex haardroger

vintage  Moulinex haardroger

Als ik naar de kringloop winkel ga, dan hou ik mijn ogen altijd goed open. Zo heb ik er diverse (oude) parfum flacons gevonden, maar ook een huidverzorgingssetje (daar vertel ik binnenkort meer over), brillen en reis etuis (daar komt ook een keer een artikel van online). Tijdens een recent bezoekje aan de lokale kringloopwinkel viel mijn oog op een vintage lichtroze haardroger met een opzetstuk van het Franse merk Moulinex. Deze haardroger komt uit eind jaren '50 begin jaren '60. Het was niet zomaar een haardroger. Deze Moulinex haardroger van het Modeltype: 162.2.05 heeft niet alleen een aan- en uitschakelaar, hij heeft ook een warmteregelaar op het handvat zitten! Ik heb er zelf iets van €7,50 voor betaald. Een rondje internet leert mij dat dit type haardroger regelmatig te koop is op Marktplaats en andere webshops voor bedragen rond de €30. Vele zouden nog werken. Of de mijne het nog doet, dat weet ik niet. Ik durf hem namelijk niet in het stopcontact te steken! Het merk bestaat nog wel, maar verkoopt geen haardrogers meer. Ze focussen zich vooral op keukenapparatuur


Als jij naar de kringloop winkel gaat, ben je dan ook opzoek naar bepaalde producten?

12 opmerkingen:

  1. Het verbaasde me dat Moulinex haardrogers had. Ik kende het inderdaad alleen van keukenapparaten. Wat leuk dat jij dat verzamelt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat gaaf dat je dit verzameld!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gave vondst in de kringloopwinkel zeg! Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik wist niet dat ze haarddrogers hadden. Maar wat een mooie vondst is dit. Ik ga meestal voor boeken of unieke decoratie voor mijn boek foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat een toffe vondst! Ik ga eigenlijk alleen naar de kringloop voor boeken haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kom nooit in d3 Kringloop, maar ik kan me voorstellen dat als j wel iets mooi' s kan vinden als je goed zoekt

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat tof! Ik moet meteen denken aan het gifgroene exemplaar dat ik op mijn eerste vakantie met vriendinnen en zonder ouders meenam. Dat nu uitgerekend die vakantie mijn koffer op de terugreis niet meeging (later wel teruggevonden, maar dus zonder een groot deel van de inhoud). Ik weet niet meer van welk merk het was. Ik begrijp overigens heel goed dat je de stekker niet in het stopcontact durft te steken. Ik zoek altijd naar vintage kleding pareltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat tof! Ik moet meteen denken aan het gifgroene exemplaar dat ik op mijn eerste vakantie met vriendinnen en zonder ouders meenam. Dat nu uitgerekend die vakantie mijn koffer op de terugreis niet meeging (later wel teruggevonden, maar dus zonder een groot deel van de inhoud). Ik weet niet meer van welk merk het was. Ik begrijp overigens heel goed dat je de stekker niet in het stopcontact durft te steken. Ik zoek altijd naar vintage kleding pareltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bij deze pastelkleurige vintage haardroger krijg ik onmiddellijk happy sixties vibes, love it!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit model doet me zo denken aan het model dat we thuis gebruiken zo'n tientallen jaren geleden. Ik hou van vintage. Dat je iets dergelijks in een kringwinkel kan vinden, vind ik altijd geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuk model! Echt vintage inderdaad. Hij doet me aan de jaren vijftig denken.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Lumene Natural Glow Multi-Stick

Vorig jaar kreeg ik van vrienden uit Finland een prachtig pakket met verschillende producten van het mooie Finse merk Lumene . Een van die p...