vrijdag 14 januari 2022

Review: Bobbi Brown Makeup Manual

Ik denk dat iedere beauty lover wel eens van Bobbi Brown heeft gehoord. Bobbi Brown is een van de
bekendste make up artiesten met jarenlange ervaring. Deze ervaring deelt ze in diverse boeken. Een van die boeken is Bobbi Brown Makeup Manual. Het leek mij leuk om jullie wat meer te vertellen over dit boek. Lees en kijk je mee?

Bobbi Brown Makeup Manual

Dit is online wat er te vinden is over: This is the book that Bobbi Brown's fans have been waiting for: her 25-plus years of makeup styling experience distilled into one complete, gorgeous book. 
Bobbi looks at everything from skincare basics to every aspect of facial makeup-from how to find the right color and type of foundation for any skin tone to how to apply every detail of eye makeup (Brows, Eye Liner, Eye Shadow, and Eye Lashes) no matter your eye color and shape. Plus, Bobbi looks beyond the face with informative chapters on ''Hands and Feet'' and ''Body Skin Care.''

Each chapter has thorough step-by-step basic directions for makeup application and easy-to-follow photographs and line drawings, along with Bobbi's expert, yet assuring, advice. Plus, there's a groundbreaking section of the book that will be of special interest to women who've wanted to know how makeup stylists do what they do: the top beauty secrets only these artists know, essential equipment to keep on hand, how to break into the business, and how to work with photographers and celebrities.

Breathtaking photos of the finished faces-from everyday looks to exotic runway style-along with advice on putting it all together for every woman, make this a book like no other.

Dat klinkt veelbelovend niet waar?! Dit boek stond erg lang op mijn wenslijstje, want ik had veel positieve verhalen over Bobbi Brown Makeup Manual gehoord. Veel mensen snappen niet dat ik dol op ben op boeken, want 'ja kan toch alles op internet vinden?!' Dat is ook wel zo, maar ik vind het fijn om mijn gemak en in mijn eigen tempo alles te lezen en gelijk te proberen. Met filmpjes gaat dat toch wat lastiger. En bovendien, staat het ook leuk in mijn make up kamer, een stapel beauty boeken.

Het boek van Bobbi Brown is opgedeeld in twee stukken: de basis en artistiek. In het eerste deel leer je de basisprincipes van make up zoals welke soorten producten zijn, welke kwasten zijn er, hoe verzorg je jouw huid het beste. Er wordt uitgebreid stil gestaan bij alle soorten make up producten: van foundation tot bronzers tot blush tot concealers tot lipstick. Ook wordt er aandacht besteed aan alles over oog make up. Verder staan er diverse looks in die stap voor stap met duidelijke foto's worden uitgelegd. Dit eerste deel is echt perfect voor beginners, omdat echt alles goed en helder wordt uitgelegd. Het tweede deel van het boek is meer geschikt voor de ervaren make up liefhebber. Hierin staan veel tips over hoe je aan de slag kunt aan als MUA. Maar er staat ook informatie in over wat voor soort klussen je als MUA kunt krijgen, zoals bij de televisie of voor magazines. Ook staan er tips in voor welke producten er echt niet mogen ontbreken in jouw make up koffer.

Het boek staat vol met mooie, gedetailleerde kleurenfoto's van alle producten waar Bobbi het over heeft. Maar er staan ook prachtige foto's van looks in.

Mijn mening

Ik vind Bobbi Brown Makeup Manual een heel fijn boek om te lezen en vooral om plaatjes te kijken. Het staat bomvol handige en bruikbare tips in voor beginners, maar dankzij het artistieke deel is het boek ook een aanrader voor de meer ervaren make up liefhebber.

Lees jij wel eens boeken over make up? 

19 opmerkingen:

  1. Ik word altijd blij van mooie boeken! Deze ziet er ook erg goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi boek. Ik heb ook een aantal boeken over make-up :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nu heb je het natuurlijk ook over een fantastisch merk! Blijft lang zitten en ze hebben echt een super collectie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik had nog niet van Bobbi Brown gehoord. Leuk dat ze haar ervaring in verschillende boeken heeft gedeeld. Duidelijk omschreven waar je informatie van haar kan vinden. Ik snap wel dat je dol bent op boeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit van een make-up boek had gehoord, maar zie je de tips niet sneller op Google?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een boek ter decoratie of om inspiratie uit te halen is altijd leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit ziet er heel compleet uit zeg. Voor iemand als ik die niets weet van make-up lijkt me dit een hele goede gids.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat dan weer niet. Wel heb ik veel boeken over styling (destijds Trinny & Suzanna) en ook over fotografie (van Nigel Barker. Ik heb hem ooit ontmoet in Amsterdam tijdens een booksigning. Briljant de foto van hem en mij). Maar ik kan mij heel goed voorstellen dat je juist bij make-up heel veel hebt aan boeken. Juist fijn om steeds terug te kunnen kijken. Ja, dat kan bij video's ook maar toch ben ik ook wel een fan van 'oldskool' boeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat dan weer niet. Wel heb ik veel boeken over styling (destijds Trinny & Suzanna) en ook over fotografie (van Nigel Barker. Ik heb hem ooit ontmoet in Amsterdam tijdens een booksigning. Briljant de foto van hem en mij). Maar ik kan mij heel goed voorstellen dat je juist bij make-up heel veel hebt aan boeken. Juist fijn om steeds terug te kunnen kijken. Ja, dat kan bij video's ook maar toch ben ik ook wel een fan van 'oldskool' boeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Uniek overnachten14 januari 2022 om 17:03

    Oeps! Ik had er nog niet van gehoord... maar ziet er wel handig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oeps, ik ben dus zo iemand die er nog nooit van heeft gehoord 😅

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oehh! Die ziet er wel mooi uit maar ik heb nog nooit een boek over makeup gelezsn

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het klinkt als een walhalla voor make-up liefhebbers. Zoals je het omschrijft, snap ik wel day je enthousiast bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik kan me voorstellen dat het voor beautyliefhebbers een aanwinst is om een soort naslagwerk te hebben waar je ook nog weer allerlei tips uithaalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lijkt me een heel interessant boek en wat fijn dat het zowel voor de beginner als de meer ervaren mensen is

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het is wel duidelijk dat ik geen echte beautylover ben, want ik heb nog nooit van haar gehoord haha. Het lijkt me overigens heel handig om zo'n praktisch boek in huis te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het ziet er inderdaad uit als een handig en helder boek. Ook leuk dat er info staat over het beroep van MUA.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat handig! Ik kende dit boek nog niet, maar dit is echt wat voor mij. Ben zo’n noob wat make-up betreft, maar zou er graag wat meer over willen leren. Vooral fijn met die plaatjes erbij lijkt me!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik vind zulke boeken altijd heel handig voor inspiratie of ter decoratie in de kast. Wat een leuk artikel heb je geschreven er ook over. Liefs Gea

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: dagje Parijs de voorbereidingen

Vorig jaar ben ik een midweek naar Parijs geweest. Dat was me zo goed bevallen, dat ik dit jaar terug wilde. Nu is het met de Olympische Sp...