vrijdag 17 december 2021

Review: Molton Brown London

Review: Molton Brown London
Toen ik eerder dit jaar bij Babassu in Den Haag was om een Pixi by Petra lipstick te kopen, kreeg ik er verschillende luxe samples bij. Een van die luxe samples die ik kreeg was de Orange & Bergamot Bath & Showergel van het Britse merk Molton Brown. Ik had wel eens van dit merk gehoord, maar nog nooit iets van ze geprobeerd. Ik was daarom ook erg blij met dit sample en kon ook niet wachten om hem te gaan gebruiken!

Molton Brown
Molton Brown is een Brits merk opgericht in 1971 dat zich richt op 
iconische, award-winning geuren, bad- en douchegels, luxe huisparfums en handverzorgingsproducten. Het is ook door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II benoemd als Hofleverancier van het Britse Koningshuis.  Iets waar Molton Brown geheel terecht erg trots op is. Een van hun meest geliefde en populaire geuren is Orange & Bergamot. Dit is ook de geur die ik gekregen heb.

Molton Brown Orange & Bergamot Bath & Showergel
Online wordt de Molton Brown Orange & Bergamot Bath & Showergel als volgt omschreven: Een pittige bad- en douchegel doordrenkt met Sevilliaanse sinaasappelolie, bergamot en Neroli-bloem. Schuim op tot een rijke schuimlaag of voeg toe aan een bad voor pure verwennerij. Vitaminerijke sinaasappelolie met aromatische bergamot reinigen de huid op luxueuze wijze en zorgen voor een stralende look.

De bath & showergel is opgebouwd uit de volgende geuren:  sinaasappel, bergamot en mandarijn (topnoten), neroli, kardemom en galbanum als hartnoten en tot slot zijn de .muskus, ylang-ylang en cederhout basisnoten.

De bath & showergel zit in een transparante fles met een zilverkleurig dop waarin de naam Molton Brown staat. Op het flesje zelf staat in het wit Molton Brown London Orange & Bergamot Bath & Showergel en het logo van het Britse koninklijke huis. Op de achterkant staan de ingrediënten.

Als je de dop los draait, dan ruik je al de heerlijke geur van de bath & showergel. Je hebt maar een klein beetje nodig. Na het douchen blijft de geur subtiel achter op de huid. Ik heb zelf een droge en gevoelige huid. Na gebruik voelt mijn huid verzorgd en aangenaam aan. Maar waar ik bang voor was, is helaas uit gekomen. Mijn gevoelige huid kan niet tegen deze showergel. Na het derde keer gebruiken, kreeg ik jeuk over mijn hele huid (ik heb een erg gevoelige huid). Erg jammer, want de geur is zo fijn. 

Mijn mening
Ik vind de Molton Brown Orange & Bergamot Bath & Showergel een erg fijn douch product. De geur is aangenaam en na het douchen voelt mijn huid zacht en verzorgd aan. Het is alleen jammer dat mijn huid na een paar keer gebruiken heel erg gaat jeuken. 

Heb jij wel eens een product van Molton Brown gebruikt?

Vekrijgbaarheid: de Molton Brown bath and showergel is te koop bij Babassu filialen en online. Voor een flacon van 300 ml betaal je €25 en voor een flacon van 500 ml betaal je €35.

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet* 

17 opmerkingen:

  1. Wel van gehoord maar nog nooit gebruikt. Ik ben gek op douchegel dus kan er geen genoeg van hebben hahahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb dit product nog nooit gebruikt. Ik ken het niet. Wat vervelend dat het zo gaat jeuken. Heb je hier meer last van?
    Ik hou van heerlijke geuren en ben ook altijd blij als ik ergens een proefmonstertje van krijg (net een klein kind)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat jammer dat je het product nu niet meer kan gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Molton Brown kende ik niet! Fijn dat het product aan te raden is, vooral omdat het lekker ruikt, je huid zacht en verzorgd aan. Weetje al door wat het komt dat je huid is gaat jeuken?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Valt wel even tegen dat je huid begon te jeuken na een tijdje.
    Persoonlijk heb ik nog nooit een reactie gehad op verzorgingsproducten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijke geurencombinatie! Ik vind hem persoonlijk wel wat duur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammer joh dat je huid er niet tegen kan, want het is inderdaad een heel fijn product. Ik heb het twee jaar geleden een keertje ergens bij cadeau gekregen, maar zelf niet daarna gekocht omdat ik het toch wel aan de prijs vind/

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat jammer dat je niet tegen dit product kon terwijl de geur je juist zo bevalt. Ik zelf heb nog nooit van dit merk gehoord. Ik vind de fles wel erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jammer dat je er jeuk van krijgt. Mag en kan de bedoeling niet zijn, hé. Misschien allergisch voor een bestanddeel die erin zit?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ken zowel Babassu als Molton Brown niet maar ik houd wel van die vintage geïnspireerde Britse producten altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Pixi is fijn he!! De douchegel kende ik nog niet maar ben ik wel benieuwd naar geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zeker van gehoord (ook via buitenlandse bloggers) maar zelf nog nooit gebruikt moet ik eerlijk bekennen. Wat naar dat je er jeuk van krijgt. Ligt dat aan bepaalde ingrediënten of aan het parfum?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zeker van gehoord (ook via buitenlandse bloggers) maar zelf nog nooit gebruikt moet ik eerlijk bekennen. Wat naar dat je er jeuk van krijgt. Ligt dat aan bepaalde ingrediënten of aan het parfum?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh, wat erg dat je huid er van gaat jeuken! Maar dat vind ik wel enorm goede informatie! Dit product is dan denk ik niets voor mij. Dankjewel voor de waarschuwing.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Echt nog nooit van gehoord maar zo te lezen is het niet de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb heel soms dat mijn huid gaat kriebelen na gebruik van een product

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nog nooit van gehoord! Maar de verpakking ziet er wel heel mooi en ontzettend luxe uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...