vrijdag 10 september 2021

Review: NYX Born To Glow

review NYX Born to Glow Naturally Radiant Foundation
Ik draag niet dagelijks foundation, maar als ik foundation draag is het negen van de tien keer een foundation van NYX Professional Makeup. Enige tijd geleden kreeg ik, als lid van de NYX Professional Makeup Test Squad, de Born To Glow Radiant Foundation en bijpassende concealer om te testen. Ik vind het altijd erg prettig als een foundation een bijpassende concealer heeft: dat geeft jouw look net dat beetje extra.

NYX Professional Makeup Born To Glow lijn
Online worden de Born to Glow! Naturally Radiant Foundation en bijpassende concealer als volgt omschreven: De Born to Glow! Naturally Radiant Foundation van NYX Professional Makeup is GLOWrious. Beschikbaar in een inclusieve range van flatterende kleuren. De dekkende formule levert opbouwende medium dekking en een natuurlijke, stralende en langdurige finish. Deze vloeibare foundation blend als een droom en creëert een gladde en egale look. Verhoog de lichtkracht met onze andere Born to Glow!-musthaves. Dit product heeft een vegan formule, wat wil zeggen dat het geen ingrediënten of bijproducten van dierlijke oorsprong bevat.

Met zorgvuldigheid ontworpen om naadloos aan te sluiten met de Born To Glow Radiant Foundation, de NYX Professional Makeup Born To Glow Radiant Concealer geeft u direct een heldere blik! Deze met microparels overgoten stralende concealer verdoezelt vlekken, vervaagt oneffenheden en zorgt voor een goede uitstraling. De ingebouwde puff blender is ook geweldig te gebruiken als contour concealer en zorgt direct voor een snelle, precieze en probleemloze applicatie. Dep, blend en verfraai terwijl u onderweg bent!

Deze romige concealer heeft een medium dekking en een stralende afwerking, en is verkrijgbaar in 24 tinten.


De concealer kan je op drie manier gebruiken: om oneffenheden weg te werken. Dan neem je de kleur die het dichtste bij jouw huidtint ligt. Je kunt de concealer ook als highlighter gebruiken. Dan moet je een kleur twee tinten lichter nemen als jouw huidtint. Tot slot kan je de concealer ook gebruiken om te contouren. Je moet dan een kleur twee tinten donkerder nemen dan jouw huidskleur. Zelf gebruik ik concealer altijd op de donkere kringen onder mijn ogen weg te werken. Ik hou van designer bags, maar niet onder mijn ogen!

review NYX Born to Glow Naturally Radiant Foundation
Beide producten komen in een zwarte tube met gouden accenten. Ook hebben beide een doorkijk raampje, zodat je ziet welke kleur je hebt. Natuurlijk staat de kleurnaam ook op de verpakking. De foundation geeft mijn huid een mooie, gezonde glow zonder onnatuurlijk te ogen. Qua coverage is de foundation medium. Twee dingen die ik fijn vind in foundation: een natuurlijk effect en medium coverage. Wat mij opvalt, is dat de Born to Glow! Naturally Radiant Foundation iets dunner qua textuur dan andere foundation (maar lang niet zo dun als de Total Drop foundation). De foundation laat zich goed blenden met mijn huid en blijft de hele dag netjes zitten. Als ik deze foundation op heb, dan heb ik nog wel een primer nodig om de roodheid op mijn wangen en kin te neutraliseren.

review NYX Born to Glow Naturally Radiant Foundation
De Born To Glow Radiant Concealer heeft een sponsachtige applicator. Je knijpt heel voorzichtig in de tube en dan komt er concealer op de applicator. Vervolgens dep ik een beetje concealer onder mijn ogen en blend ik deze uit mijn een concealer kwast. De concealer heeft een goede dekking en past perfect bij de foundation.

Mijn mening
Bovenste swatch is de
concealer. De onderste twee
zijn van de foundation. Links
harde swatch, rechts
uitgeblend
Ik vind beide producten uit de Born To Glow lijn erg prettig. Ze hebben een medium dekking, zijn gemakkelijk aan te brengen en de houdbaarheid is ook top.

Heb jij al iets geprobeerd uit deze collectie?

Verkrijgbaarheid: de NYX Professional Makeup Born To Glow Foundation kost rond de €12 en de concealer kost rond de €9,75 Beide zijn onder meer te koop bij Etos, Wehkamp, Douglas, Bol.com en Boozyshop

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet*

14 opmerkingen:

  1. Wat fijn om te lezen, dat je een goede ervaring hebt met de foundation.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ben ik erg benieuwd naar! Ik gebruik eigenlijk alleen maar cc cream omdat ik foundation vaak al te 'nep' vind. Maar dat lijkt mij deze niet het geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke naam ook! Ik heb nooit iets uit deze lijn geprobeerd, maar het klinkt in ieder geval goed en betaalbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is medium dekking precies? Betekent dit dat je huid er nog doorheen schemert?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog nooit geprobeerd maar ik weet wel dat dit een ontzettend fijne merk is! De dekking ziet er goed uit ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik de winter doe ik meestal een beetje foundation door mijn dagcreme. Voor de rest gebruik ik het eigenlijk niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat beschrijf je je ervaring duidelijk en prikkelend.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat fijn dat je zo tevreden bent over deze producten. Blijft het ook goed zitten?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk zeg! Altijd goed om iets te testen, juiste kleur foundation is meestal moeilijk zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nog niet eerlijk gezegd. Wel vind ik het altijd fijn om te lezen over andere merken en de ervaring van ervaringsdeskundigen zoals jij met foundation en concealer. Ik heb zelf een set uit de lijn 'even better' van Clinique. Helemaal afgestemd (en dat zelfs online!) met mijn huid en op elkaar. Binnenkort maar weer eens een complete 'look' maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nog niet eerlijk gezegd. Wel vind ik het altijd fijn om te lezen over andere merken en de ervaring van ervaringsdeskundigen zoals jij met foundation en concealer. Ik heb zelf een set uit de lijn 'even better' van Clinique. Helemaal afgestemd (en dat zelfs online!) met mijn huid en op elkaar. Binnenkort maar weer eens een complete 'look' maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lijkt me goed om een kleur te kiezen die het dichtste bij je eigen huidkleur licht, zodat het zo min mogelijk opvalt dat je make-up draagt.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zelf ben ik ook spaarzaam met foundation. Meestal breng ik dat alleen aan als ik er écht top uit wil zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: dagje Parijs de voorbereidingen

Vorig jaar ben ik een midweek naar Parijs geweest. Dat was me zo goed bevallen, dat ik dit jaar terug wilde. Nu is het met de Olympische Sp...