vrijdag 24 september 2021

Review: MAC Velvet Teddy Lipstick

Review MAC Velvet Teddy Lipstick
Velvet Teddy van MAC is een van de meest geliefde lipsticks bij beauty lovers. Natuurlijk mag deze kleur dan ook niet ontbreken in mijn make up collectie. Een tijdje geleden was ik in Amsterdam en bezocht ik daar de MAC Pro Store op de Leidse Straat waar ik dit icoon kocht. Benieuwd of ik net zo enthousiast ben als alle andere beauty lovers? Lees dan gezellig verder!

MAC Velvet Teddy Lipstick
De Velvet Teddy matt lipstick van MAC is een echte must have voor alle beauty lovers. De kleur wordt omschreven als een deep tone beige. Of te wel een nude lipstick die bij vrijwel iedereen mooi staat.

Review MAC Velvet Teddy Lipstick
Wat ik fijn vind aan MAC is, is dat ze hun meest geliefde kleuren lipsticks in twee formaten verkopen: het normale formaat (die is 3 gram) en een mini formaat (1,8 gram). Zo'n mini is perfect als je niet gelijk €20 wilt uitgeven voor een lipstick of wanneer je niet zeker weet of de kleur/ textuur wat voor je is. Ook is zo'n mini formaat handig voor als je op vakantie gaat. Qua uiterlijk is er geen verschil tussen de lipsticks: ze hebben allemaal de welbekende bullet vorm. De huls van de lipstick is mat zwart met zilveren details. In het zilver staat ook de naam MAC. Aan de onderkant is een sticker waarop de kleurnaam en de soort lipstick staat. Dit is erg handig als je meerdere MAC lipsticks in jouw collectie hebt. Wanneer je de dop van de lipstick haalt, komt er een zilverkleurig gedeelte te voorschijn waarop in zwarte letters MAC staat.

Review MAC Velvet Teddy Lipstick
Velvet Teddy is een matte lipstick die niet ruw aanvoelt. Sterker nog, de lipstick voelt zelfs een beetje romig aan! De lipstick is gemakkelijk en nauwkeurig aan te brengen. Toen ik deze lipstick kocht, kreeg ik nog een paar handige tips van een van de MUA's: gebruik een lipprimer om jouw lippen zacht te maken en te hydrateren. Hierdoor blijft jouw lipstick ook beter zitten. Ook het gebruik van een bijpassende lipliner is aan te raden. En ik moet zeggen: wanneer je een bijpassende lipliner gebruikt, zien jouw lippen er niet alleen netter en mooier uit, het verlengt ook de levensduur van jouw lipstick! Natuurlijk wilde ik ook de lipliner die past bij Velvet Teddy en dat is de lipliner in de kleur Boldly Bare. Deze past echt perfect bij Velvet Teddy. Binnenkort komt er een uitgebreide review online over deze lipliner. Je kunt ook kiezen voor een iets donderde lipliner. Hiermee krijg je een echte jaren '90 look.

Swatch MAC Velvet Teddy Lipstick
De houdbaarheid van Velvet Teddy is erg goed. De lipstick blijft netjes de hele dag zitten. Na een vette maaltijd is de lipstick in het midden wel een beetje vervaagt. Het is dan aan te raden om jouw lipstick bij te werken.

Mijn mening
Ik snap wel waarom iedereen zo dol is op de Velvet Teddy mat lipstick van MAC! De lipstick is gemakkelijk aan te brengen, de pigmentatie en kleur intensiteit is erg goed. Hetzelfde geldt voor de houdbaarheid. En de kleur zelf is prachtig. Het is voor mij echt de perfecte nude lipstick!

Heb jij Velvet Teddy al in jouw collectie?

Verkrijgbaarheid: de MAC Velvet Teddy is te koop in de diverse MAC stores (ik kocht de mijne bij MAC Pro op de Leidse Straat in Amsterdam) en bij geselecteerde filialen van Douglas en de Bijenkorf. Ook is de lipstick te koop online bij de genoemde winkels. De lipstick is te koop in twee formaten: het normale formaat (€20,50) en als mini (€12,50).

26 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kleur lipstick zeg. De mini is wel handig om in je tas te stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk gedaan weer, ik dacht eerst aan een rode lipstick bij deze naam maar het is dus nude. Mac is ook wel gekend merk. Je aanpak en review is altijd fijn om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijn blog! Het is inderdaad een mooie kleur! Al ben ik zelf meer fan van de lippenstiften van L'Oreal dan van MAC.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een lipstick die romig aanvoelt, je hebt mijn interesse gewekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een liplezen met lipstick vind ik niet altijd een verbetering. Zelf heb ik dit merk niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie kleuren is de lippenstift, deze zou ik zelf ook wel willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vroeger droeg ik heel vaak lipstick. Nu eigenlijk niet meer met het dragen van het mondmasker 🙃

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze lipstick kende ik nog niet! Maar deze ga ik zeker op het lijstje zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zelf draag ik weinig lipstick, maar zo'n mini-formaat lijkt me reuze handig om mee te nemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben natuurlijk een man maar ik kan er niet aan doen... vind de verpakking nogal suggestief :-)
    Maar de kleur ligt me zeker wel dus ik vind het er goed uitzien!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat handig van de twee formaten! Toevallig kreeg ik onlangs van UNG ook een aantal mini's (maar dan echte mini's) en dat vind ik hartstikke handig om uit te proberen maar ook om mee te nemen op reis of op vakantie. Deze kleur is wel heel mooi (al staat deze specifieke kleur niet bij mij. Maakt mijn tanden geliger dan ze zijn). Goed om te lezen over hoe fijn deze lipstick is.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat handig van de twee formaten! Toevallig kreeg ik onlangs van UNG ook een aantal mini's (maar dan echte mini's) en dat vind ik hartstikke handig om uit te proberen maar ook om mee te nemen op reis of op vakantie. Deze kleur is wel heel mooi (al staat deze specifieke kleur niet bij mij. Maakt mijn tanden geliger dan ze zijn). Goed om te lezen over hoe fijn deze lipstick is.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit was zoooooo’n hype he een paar jaar geleden. Maar het staat mij dus niet haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nee, maar je hebt me wel overtuigd en de kleur past precies bij mij! Ik ben om haha

    BeantwoordenVerwijderen
  15. een lippenstift die blijft zitten, dat is altijd fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb laatst mijn eerste 2 Mac lippenstiftjes gekocht, heel blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. en deze is erg mooi, wie weet koop ik hem wel, #doeesgek

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik vind het echt wel een herfstige kleur, dus erg leuk voor nu.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik heb hem inderdaad al vaker voorbij zien komen, en hij staat nog op mijn lijstje. Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Zo'n mini lijkt mij wel wat, dan kun je meerdere kleuren hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Zowel de kleur als de kwaliteit spreken mij aan. Dit is er weer eentje om te onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. wat een prachtig kleurtje en een mini is altijd handig ij de tas.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Mac heeft altijd goede lippenstiften. Deze kleur is ook mijn favoriet.

    BeantwoordenVerwijderen

  24. Mac heeft altijd goede lippenstiften.Deze is echt mijn favoriet.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Van die naam alleen al smelt ik! Hoe leuk! De kleur ziet er ook mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...