dinsdag 14 september 2021

Make Up Zuster: Foundations en primers

Ik gebruik altijd een primer onder mijn foundation. De primer zorgt er voor dat de foundation mooier aangebracht kan worden, beter en langer blijft zitten. Of toch niet? Ik heb gemerkt dat niet elke primer onder elke foundation past. Als jouw primer en foundation geen goede match vormt, dan blijft jouw zorgvuldig aangebrachte make up niet mooi zitten. Het leek mij daarom handig om voor jullie een overzicht te maken van welke primer een goede match is met welke foundation. Een kleine disclaimer voor af: elke huid is natuurlijk anders. Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaringen met de onderstaande primers en foundations op mijn droge huid. Het kan heel goed zijn dat de combinaties die voor mij wel werken, juist niet voor jou werken. Of juist andersom! Uitgebreide reviews van de primers en foundations zijn te vinden als je op de blauwe namen klikt.

Primers
De volgende primers heb ik in mijn collectie:
The Marshmallow Primer, Shine Killer, Bare With Me
Hydra Touch, Pore Filler, Honey Dew Me Up. Ik heb ook nog twee primers van Benefit, maar die laat ik nog even dicht totdat ik een aantal van de bovenstaande primers op heb gemaakt.

Foundations
Ik heb in verhouding meer primers dan foundations:
Deborah Milano 24 Ore Nude PerfectOlcay Gulsen Beauty Best Skin EverNYX Professional Makeup Born To GlowNYX Professional Makeup Total Drop Pro en NYX Professional Makeup Bare With Me. De foundation van Deborah Milano en die van Olcay Gulsen Beauty zijn mijn favoriete foundations.

Deborah Milano 24 Ore Nude Perfect
Dit is echt een van mijn go to foundations. De perfecte kleur voor mij en de perfecte dekking (medium coverage). Primers die goed samen gaan met deze foundation zijn: 
The Marshmallow Primer, Shine Killer, Bare With Me en de Hydra Touch.


Olcay Gulsen Beauty Best Skin Ever
Dit is ook echt een van mijn favorieten.  Zowel qua kleur als dekking: een lichte tot medium coverage. Het lijkt net alsof je geen foundation op heb. De beste primer match is de Hydra Touch.





NYX Professional Makeup Born To Glow
Een foundation met een mooie glow. De perfecte primer voor deze foundation zijn The Marshmallow Primer, Pore Filler en Bare With Me.




NYX Professional Makeup Total Drop Pro
Een zeer dunne, waterige foundation met een opbouwbare dekking. De beste primers voor deze foundation zijn: T
he Marshmallow Primer, Bare With Me en Hydra Touch.





NYX Professional Makeup Bare With Me
Deze foundation heeft een sheer coverage. Perfect voor de no make up, make up look! Met deze foundation kan je primer wise veel kanten op: 
The Marshmallow Primer, Pore Filler, Bare With Me en Hydra Touch.


Top 3 primers
Er zijn drie primers die perfect matchen met bijna al mijn foundations. En dat zijn: 
Hydra Touch (een vochtinbrengende primer: perfect door de droge huid)The Marshmallow Primer (zoet ruikende primer met vele voordelen waaronder de huidtint egaliseren) en Bare With Me (een primer en dagcreme in één met SPF 30).


En er is één primer die niet de beste keuze is in combinatie met mijn foundations en dat is de Honey Dew Me Up. Met sommige foundations is het wel een aardige combinatie, maar als het gaat om foundations wil je de perfecte combinatie. Vroeger gebruikte ik deze primer met de HD Photogenic foundation van NYX Professional Makeup. Maar helaas is deze foundation uit de collectie gehaald. En de Honey Dew Me Up primer? Die gebruik ik als ik een poeder foundation op heb. Daar is die perfect voor!

Welke primer en foundation gebruik jij?

Verkrijgbaarheid: alle genoemde primers zijn te koop bij Douglas, Etos en Wehkamp en kosten tussen de de €15,31 en €18,36. De foundations zijn, m.u.v. Olcay Gulsen Beauty, ook de te koop bij bovengenoemde winkels. De prijzen liggen tussen de €11,25 en de €17,35. De Olcay Gulsen Beauty foundation kost €19,95 en is online te koop bij Olcay Gulsen zelf.

18 opmerkingen:

  1. Wat een fijn overzichtelijk artikel. Ik vind producten van NYX altijd erg fijn, ze zijn betaalbaar en van goede kwaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik foundation van Vichy, die bevalt me echt super! Een primer gebruik ik niet, wel een spray (ook soort primer) als finishing touch dan blijft mijn make up ook mooi zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn oog valt meteen op die leuke roze fles met marsh mellow erop : )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik gebruik beiden niet maar ik vind de naam Marshmallow Primer wel leuk, die zou ik als eerste proberen alleen om de naam al haha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een goed overzicht, en handige tip welke combinatie niet goed samen gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker overzicht! Ik gebruik eigenlijk nooit primer, maar zou het wel moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Handig blog zeg! Ook al gebruik ik niet zo vaak make-up, goed om te weten allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi overzichtelijk artikel, ik gebruik zelf niet veel make-up. Maar nu weet ik wel waar ik moet zijn voor tips indien ik die nodig heb 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik gebruik geen van beide, eigenlijk alleen een oogpotlood en af en toe mascara.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een mooi overzicht van alle artikelen en heel goed geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Eerlijk, ik gebruik deze producten niet maar ik vind het wel heel verhelderend en heerlijk hoe jij je mening en ervaring steeds omschrijft x

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat heb je dat leuk uitgelegd! Ik gebruik zelf geen primers.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik gebruik eigenlijk weinig make up...hoog uit een oogpotloodje em mascara...Ik vind het altijd zo mooi hoe sommige dames zich kunnen opmaken..zelf heb ik te weinig geduld

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb wel een primer, maar ik heb het merk nu 123 even niet voorhanden. Wat ik mij - los hiervan - afvraag is als ik zo je voorraad zie. Hoe houd je nu allemaal bij wanneer iets open is gegaan (qua houdbaarheid bedoel ik)? Maar meer on topic. Ik gebruik zelfs soms een primer 'los' dus zonder foundation. Op de een of andere manier egaliseert dat mijn huid ook al, lijkt wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb wel een primer, maar ik heb het merk nu 123 even niet voorhanden. Wat ik mij - los hiervan - afvraag is als ik zo je voorraad zie. Hoe houd je nu allemaal bij wanneer iets open is gegaan (qua houdbaarheid bedoel ik)? Maar meer on topic. Ik gebruik zelfs soms een primer 'los' dus zonder foundation. Op de een of andere manier egaliseert dat mijn huid ook al, lijkt wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Thanks voor de tips! Ik wil ook primer gaan gebruiken omdat ik het liefst foundation op heb maar het er zo weer af is.. daarom bespaar ik mezelf altijd de moeite om het op te doen

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...