dinsdag 17 augustus 2021

Review: MAC Prep+ Prime Fix Spray

Altijd als ik foundation draag, gebruik ik een
setting of fixing spray om er voor te zorgen dat mijn zorgvuldig aangebrachte foundation, bronzer en blush netjes blijven zitten. Recentelijk kreeg ik de MAC Prep+ Prime Fix Spray. Ik was hier erg blij mee, want ik had veel goede verhalen over deze spray gehoord. Ik kon dan ook niet wachten om er achter te komen of deze Prep+ Prime Fix Spray van MAC zo goed is als iedereen beweerd! 

MAC Prep+ Prime Fix Spray
Review MAC Prep+ Prime Fix Spray
Maar wat is de M
AC Prep+ Prime Fix Spray nu precies? Dit valt er online te lezen op de website van MAC: Een lichte matterende spray die de huid verfrist en tegelijkertijd de glans en olie op het oppervlak regelt zonder de make-up te storen. De innovatieve formule bevat poeders, siliciumdioxide en andere olie-absorberende middelen om de make-up te helpen herstellen, de huid in balans te brengen en te matteren. Ook vermindert het verschijnen van poriën en kalmeert en verfrist het de huid onmiddellijk. De spray is geschikt voor alle huidtypen en is zowel dermatologisch als oogheelkundig getest. Wanneer je een gevoelige huid hebt, kan je deze spray ook gebruik. Het zou geen acne veroorzaken.

De MAC Prep+ Prime Fix Spray komt in een donker blauwe kartonnen verpakking met in witte letters MAC Prep + Prime Fix+. De spray zelf zit in een doorzichtige flacon met in zwart en witte letters MAC Prep + Prime Fix+ en een zwarte dop. Om de spray te gebruiken moet je de dop een stukje draaien.

De MAC Prep + Prime Fix+ is geurloos. Iets wat ik prettig vind. De spray is recht toe recht aan, zonder glans, glitters of een glow op jouw gezicht achter te laten. Sommige sprays hebben een grove verneveling. Dat is bij de MAC spray gelukkig niet het geval. Het is een fijne en aangename verneveling die je op jouw gezicht sprayt. Maar dan nu het belangrijkste: hoe zit mijn make up aan het einde van de dag als ik de  MAC Prep + Prime Fix+ heb gebruikt? De beste manier om dit te testen is, vind ik, op een warme zomerse dag. Gelukkig hadden we afgelopen week zo'n dag. Ik moet zeggen: ik ben onder de indruk. Aan het einde van de dag zat mijn make up nog erg netjes. Alleen rondom mijn neus is mijn foundation iets vervaagd, maar dat gebeurt altijd. Wat ik ook erg fijn vind van deze spay van MAC is, is dat hij er voor zorgt dat mijn foundation, bronzer en blush mooi met elkaar vermengt worden.

Mijn mening
Ik snap helemaal waarom iedereen zo enthousiast is over de  MAC Prep + Prime Fix+ spray! De spray zorgt er voor dat mijn make up mooi met elkaar vermengt wordt én dat het de hele dag netjes blijft zitten. Ja, dit is er eentje die ik zeker op nieuw zal kopen als die op is.

Heb jij de  MAC Prep + Prime Fix+ spray al eens gebruikt?

Verkrijgbaarheid: de MAC Prep+ Prime Fix Spray is te koop in de diverse MAC stores (ik kreeg de mijne tijdens een actie bij MAC Pro op de Leidse Straat in Amsterdam) en bij geslecterede filialen van Douglas en de Bijenkorf. Ook is de spray te koop online bij de genoemde winkels. De spray kost €20

14 opmerkingen:

  1. Fijn dat hij je bevallen is en je zeker nieuwe koopt. Zelf nog nooit zoiets gebruikt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat deze fixing spray je make up ook zo mooi op de plek houdt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi informatief artikel, alles staat erin! Ik merk naarmate ik ouder word, ik minder make-up gebruik, maar ik blijf altijd wel geïnteresseerd, dus: thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn dat je zo blij bent met het make- up product.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat het zo goed werkt en dat je make-up eigenlijk de hele dag goed blijft zitten. Handige review!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik ken het niet maar wordt wel nieuwsgierig nu. dank je

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wellicht dat het aan mij ligt maar ik lees zoveel waar ik niks van snap. Voor mensen die dit soort producten vaker gebruiken zal het vast top zijn. Wel mooi beschreven

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niet deze! Maar ik heb er wel eentje van No7 gekregen (via Boots) om te proberen en dat is er eerlijk gezegd nog niet van gekomen. Nu ik dit zo bij je lees ga ik dat zeker binnenkort doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Niet deze! Maar ik heb er wel eentje van No7 gekregen (via Boots) om te proberen en dat is er eerlijk gezegd nog niet van gekomen. Nu ik dit zo bij je lees ga ik dat zeker binnenkort doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk te lezen, ik ken het eigenlijk niet.. Klinkt ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit product ken ik niet. En om heel eerlijk te zijn, heb ik er geen verstand van. Wel is het handig dat er staat beschreven, hoe deze spray voor gebruikt kan worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik wist niet eens dat dit bestond! Ik gebruik een klein beetje foundation

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Inmiddels heb ik al meerdere flacons Prep + Prime Fix opgemaakt (ook van limited edition geuren enzovoort). En voor mij blijft dit een product die ik altijd opnieuw zal blijven kopen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oke, ik ben enthousiast! Heel fijn dat hij geurloos is, ik heb er wel eens een gehad die echt een nare geur had

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...