dinsdag 30 maart 2021

Review: NYX Honey Dew Me Up Primer

Review NYX Honey Dew Me Up Primer
Het is denk ik geen geheim dat ik dol ben op een goede primer. Waarom? Dat lees je hier. Kort gezegd: als je een primer gebruikt voordat je jouw foundation (of oogschaduw) aanbrengt, dan blijft je foundation beter én langer zitten. Bovendien ziet jouw make up er mooier uit. In de loop der jaren heb ik veel primers getest. En vandaag test ik er weer eentje voor jullie: de NYX Professional Makeup Honey Dew Me Up Primer. Benieuwd hoe ik deze primer ervaar? Lees dan vooral verder! 

NYX Professional Makeup Honey Dew Me Up Primer
Als er een prijs is voor de primer met de lekkerste naam en mooiste uiterlijk, dan wint de NYX Professional Makeup Honey Dew Me Up Primer met gemak! Maar wat maakt deze primer zo bijzonder? Dit zeggen ze zelf op de website van Douglas over de Honey Dew Me Up Primer: De Honey Dew Me Up Primer van NYX Professional Makeup helpt verkleuring en roodheid in het gezicht te neutraliseren. De naam en ontwikkeling van het product zijn geïnspireerd door de gouden gloed van honing. Een primer is te gebruiken als basis voor de make-up. Het wordt aangebracht na de dagcrème en voor de foundation. Het maakt dat foundation en andere make-up langer goed blijft zitten. Deze honingzachte primer is transparant, met gouden vlokjes in die licht reflecteren. Dit innovatieve ingrediënt gaat roodheid en andere verkleuringen in het gezicht tegen. Bovendien creëert het een stralende look, de goudvlokken blenden op de huid en de huid ziet er de hele dag egaal en stralend uit.

Review NYX Honey Dew Me Up Primer
Als ik dit zo lees, word ik enthousiast. Ik heb namelijk last van roodheid in mijn gezicht. Vooral mijn wangen en kin zijn regelmatig erg rood. Normaal gesproken gebruik ik een groene primer om de roodheid te neutraliseren. Zou dat met de Honey Dew Me Up Primer ook lukken?

De primer zit in een transparant potje met een zwarte deksel. Op het potje staat in zwarte letters NYX Professional Makeup en Honey Dew Me Up Primer. De primer zelf is goudkleurig en transpart met kleine gouden volkjes. De textuur van de primer is stroperig. Net als echte honing. En dat brengt mij gelijk op het grootste nadeel van deze lekker ruikende primer: het wordt een grote kliederboel! In de dop zitten een spatel waarmee je de primer uit het potje kunt scheppen. Zelf vind ik het niet heel hygiënisch om die spatel op mijn gezicht te gebruiken. Ik schep daarom een klein beetje van de primer uit het potje met de spatel waarna ik dat op een kwast doe. En vervolgens de primer zo over mijn gezicht verdeel. Dit werkt voor mij het beetje. Je kunt natuurlijk het ook een spons aanbrengen of met je vingers. Maar bij die laatste optie wordt alles wel heel rommelig!

Review NYX Honey Dew Me Up Primer
Als je de primer hebt aangebracht,  moet je even wachten met het aanbrengen van jouw foundation. De primer heeft namelijk een paar minuten nodig om op te drogen/in te trekken. Als dat eenmaal gebeurt is, kan je jouw foundation aanbrengen.

Mijn foundation blijft netjes zitten als ik deze primer gebruik en mijn huid heeft ook een mooie, gezonde glow. Maar de roodheid is niet weg. Het is misschien wat minder aanwezig. Ik heb zelf een droge huid en ik heb het idee dat deze primer ook gelijk mijn huid verzorgt en gehydrateerd.

Mijn mening
Ik heb gemengde gevoelens bij de NYX Professional Makeup Honey Dew Me Up Primer. Mijn foundation blijft goed zitten en mijn huid heeft een mooie glow. Wat ik het lastigste aan deze primer vind, is dat het snel een knoeiboel wordt, omdat de primer zo erg vloeibaar en kleverig is.

Verkrijgbaarheid: de NYX Professional Makeup Honey Dew Me Up Primer is te koop bij de NYX Professional Makeup winkels in Amsterdam en Rotterdam. Maar ook bij Douglas, Etos en Wehkamp. De avdiesprijs ligt rond de €17

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet* 

10 opmerkingen:

  1. ik vind het lastig om er iets over te zeggen, ik gebruik nooit foundation en dus ook nooit primer. Voor mij is primer, kleverige grondverf....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Brrr, vloeibaar en kleverig klinkt inderdaad niet zo prettig in het gebruik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vroege me af of je na gebruik je rode vlekken in je gezicht nog zou zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik gebruik een soortgelijke van essence welke helaas limited edition was die vond ik een stuk prettiger dan deze van nyx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. om eerlijk te zijn, ik gebruik nooit een primer, ook FDT gebruik ik niet dagelijks

    BeantwoordenVerwijderen
  6. brr ik krijg nu al de kriebels bij deze primer. Ik kan namelijk niet zo goed tegen vloeibare en plakkerige substanties dus ik denk dat ik deze maar een keer oversla

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oei knoeiboel en kleverig, ik zou er niet zo snel aan beginnen eigenlijk haha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat jammer dat die zo kleverig is. Dan zou ik deze al overslaan

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb niet zo last van roodheid. Maar jammer dat het niet helemaal goed werkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een kleverige primer is ook aan mij niet besteed. Ik denk ook niet dat mijn huid hier goed op reageert.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...