vrijdag 26 maart 2021

Review: Note Cosmetique oogschaduw palette

Review Note Cosmetique oogschaduw palette
Sinds oktober 2019 verkoopt Kruidvat een, voor mij, nieuw make up merk: Note Cosmetique. Recentelijk ontving ik het 
Note Cosmetique Love At First Sight oogschaduw palette in de kleur Insta Lovers. Met veel plezier heb ik dit oogschaduw palette uitgeprobeerd en vertel ik jullie in dit artikel wat ik er van vind. Lees je mee?

Note Cosmetique
Voordat ik het ga hebben, vertel ik eerst wat kort over het merk Note Cosmetique. Op de website van Note Cosmetique staat het volgende over het merk geschreven: We aim to make every woman, in every culture and in every stage of her life, feel good in her own skin. We give you the confidence to express your unique beauty and empower you to uncover the best version of yourself.

Review Note Cosmetique oogschaduw palette
Ik vind dit een prachtige en vooral
positieve omschrijving van waar 
Note Cosmetique voor staat. Het merk bestaat sinds 2014 en is inmiddels al in 50 landen wereldwijd te koop.  Inclusiviteit is een belangrijk onderdeel van Note Cosmetique. Zo is de make up van ze niet alleen dierproef vrij en vrij van parabenen, maar ook nog eens Halal gecertificeerd. Dit laatste houdt in dat er ook geen dierlijke ingrediënten in de producten zit en dat er geen alcohol in de producten zit.  Note Cosmetique wil met hun producten dat vrouwen hun beste versie van zichzelf vinden én zich er goed bij voelen. Ongeacht cultuur of leeftijd. Note Cosmetique is meer dan een make up merk: Much more than a beauty brand, our mission is to be your  well-being ally through the positive feelings that makeup and color add to our lives and through sharing our positive NOTES to build each other up.  Spread Beauty because beauty is not only something you have but also something you give. 

Note Cosmetique is in Nederland exclusief te koop in zowel de filialen van Kruidvat als op hun website. Helaas zijn niet alle Note Cosmetique producten hier te koop. Hopelijk komt dat nog. Maar wat kunnen we wel kopen bij Kruidvat? Diverse oogschaduw paletten, foundation, bb cream, concealers, primers, mascara's, wenkbrauw producten, diverse gezichtspoeders, blush, eyeliner en lipsticks. Kortom: alles wat je nodig kan hebben voor een volledige look!

Note Cosmetique Love At First Sight
De oogschaduw palettes van Note Cosmetique heten Love At First Sight. Er zijn in totaal drie verschillende palettes. Zelf heb ik palette 202 Insta Lovers. Op de website van Kruidvat staat het volgende geschreven over het oogschaduw palette: In dit Note Cosmetique Love At First Sight 202 Insta Lovers Eyeshadow Palette vind je een ware kleurexplosie. Dankzij de pigmenten en parels blijft de kleur na het aanbrengen lang mooi. Het oogschaduwpalet bevat twaalf kleuren met een matte, satijnen of metallic finish. De rijke pigmenten zorgen voor een intense kleur. Het eyeshadow palette is dermatologisch getest, parabenenvrij en dierproefvrij.

Het Note Cosmetique Love At First Sight is een vierkant doosje van plastik met een doorzichtige deksel. In witte letters staat Love at First Sight en Note. Rondom staan allemaal kleine stipjes. Op de achterkant van het palette staat de naam van het palette en hoe je de oogschaduw kunt aanbrengen. Het Insta Lovers oogschaduw palette bestaat uit 12 kleuren: 11 tinten bruin (variërend van crème tot donker bruin) en één rode tint. De finishes zijn mat en parelmoer. De pigmentatie van de oogschaduw is erg goed. Al moet je de lichtste kleuren wel wat meer opbouwen, maar dat is bij elk merk vrijwel zo. Ook heeft dit oogschaduw palette maar weinig fall out. De kleuren zijn goed onderling met elkaar te blenden zonder dat je een nieuwe kleur krijgt. De intensiteit van de kleuren in de  pan zijn precies hetzelfde als wanneer je ze aanbrengt.

Mijn mening
Ik vind het Note Cosmetique Love At First Sight Insta Lovers oogschaduw palette een echte aanvulling op mijn collectie. De kleuren zijn prachtig en er is een goede balans tussen lichte tinten bruin en donkere tinten bruin. Het zelfde geldt voor de verhouding matte en parelmoer tinten. Als je van kleurrijke oog make up houdt, dan is dit palette niet wat voor jou. Maar hou je, net zoals ik, van mooie bruine en nude tinten oogschaduw, dan is dit oogschaduw palette van Note Cosmetique echt wat voor jou!

Verkrijgbaarheid: het Note Cosmetique Love At First Sight oogschaduw palette is exclusief te koop bij Kruidvat (zowel in de winkels als online) voor €15,90 Naast het oogschaduw palette Insta Lovers, zijn er nog twee andere oogschaduw paletten te koop: Daily Routine en Freedom To Be. Deze kosten ook €15,90 per stuk

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet*

10 opmerkingen:

 1. Wat leuk gepresenteerd op dat blaadje! De kleuren vind ik meer herfstig en spreken mij daardoor minder aan omdat het lente is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie oogschaduw.ik vind dierenprint vrij echt een toegevoegde waarde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh die middelste bruin kleur vind ik echt prachtig zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi met dat blad eronder, had helemaal mooi geweest als ze die oogschaduw dan helemaal in de vorm van dat blad hadden gedaan. Dan had het helemaal af geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleuren en een mooi voorbeeld waarbij het op je ogen zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik dacht even dat het blaadje onderdeel was van het geheel, en dat vond ik eigenlijk best mooi. Het lijkt me leuke ogenschaduw

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dat het bedrijf een mooie achtergrond heeft. En dat jij dat heel goed hebt verwoord in je artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke foto's! Dit pallet spreekt me enorm aan mooie kleuren en volgens mij goede pigmentie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk palette! Mooie kleurencombinatie ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie schaal! Lekker kitsch door dat goud! De oogschaduwpalette ziet er ook heel fijn uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...