woensdag 2 december 2020

Review: Kruidvat kwasten

Goede kwasten zijn de basis voor een mooie make up look. Kwasten zijn er in aller prijscategorieën. Maar een dure kwast wil niet per se zeggen dat het ook een goede kwast is. Andersom geldt dat natuurlijk ook: een goedkope kwast hoeft niet altijd slecht te zijn. De kwasten van Kruidvat zijn hier een mooi voorbeeld van. Ik heb twee van hun kwasten getest en ik ben erg onder de indruk. Waarom? Dat lees je in deze review!

Ervaring make up kwasten Kruidvat
Kruidvat PRO: 01 Kabukikwast 
Ervaring make up kwasten KruidvatDe eerste kwast die ik ging testen was de Kruidvat PRO: 01 Kabukikwast. Dit is wat er op de verpakking staat over de kwast: Ideaal voor het aanbrengen van poeder, bronzer en shimmer op het gezicht en decolleté. Deze kabukikwast heeft een oversized kop en comfortabel handvat voor complete dekking op het gezicht en lichaam. Ook ideaal voor het aanbrengen van minerale make up.  Kruidvat adviseert om de poederproducten met een draaiende beweging aan te brengen. Ook zou deze kwast ideaal zijn voor het verzachten van de lijnen van blush en contouren. Of te wel: perfect om de poeders met jouw huid te blenden! De kwast is van 100% synthetisch haar. Deze kwast is dus perfect voor beautylovers die graag cruelty free producten hebben.

Ervaring make up kwasten Kruidvat

Ik gebruik de Kabukikwast voornamelijk met mijn setting poeder om mijn foundation te setten en voor het aanbrengen van poederfoundation.

Kruidvat PRO: 11 Oogschaduwpenseel Breed

Ervaring make up kwasten Kruidvat

De andere Kruidvat kwast die ik getest heb is de Kruidvat PRO: 11 Oogschaduwpenseel Breed. Dit is wat er op de verpakking over de kwast en het gebruik van de kwast staat:
Ideaal voor het aanbrengen van oogschaduw op de oogleden en rondom de ogen. Het penseel in gebruik: Breng de oogschaduw met lange halen op het ooglid aan voor een royale en egale dekking. Het penseel kan tevens worden gebruikt om aangebrachte kleuren te mengen. Ook deze kwast bestaat uit 100% synthetische haren.

Je kan deze kwast dus ook gebruiken om oogschaduw te blenden. Dat heb ik niet gedaan, omdat ik een ander type kwast gewend ben voor het blenden van oogschaduw. Ik gebruik deze kwast voornamelijk op oogschaduw aan te brengen op het bewegende ooglid.

Ervaring make up kwasten Kruidvat

Mijn ervaring met goedkope kwasten is vaak dat de haren hard en ruw zijn. Daar was ik nu ook bang voor, maar dat is nergens voor nodig! De haren van beide kwasten zijn super zacht en voelen prettig aan op de huid. Iets wat ik met mijn gevoelige huid erg belangrijk vind. Beide kwasten zijn prettig in gebruik en doen wat ze beloven.

Mijn mening
Ik was in het begin wat sceptisch: kunnen budget vriendelijke kwasten wel zacht en goed zijn? In het geval van de Kruidvat PRO kwasten is dat zeker het geval! Ik kan ze daarom ook zeker aanraden als je opzoek bent naar nieuwe kwasten en niet zo'n groot budget hebt.

Heb jij wel eens kwasten van de Kruidvat gebruikt? Zo ja, wat vindt jij van deze kwasten?

Verkrijgaarheid: De Kruidvat PRO 01: Kabukikwast kost €8,99 en de Kruidvat PRO 11: Oogschaduwpenseel Breed kost €2,99

8 opmerkingen:

 1. Ik heb een keer een kwast gekocht bij de Kruidvat en daar was ik tevreden over

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een dure kwastenset waar ik erg blij mee ben en dagelijks gebruik. Maar voor "erbij" ben ik ook tevreden met de Kruidvat kwasten inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb niet zo heel veel make up en dus ook maar een paar kwasten. Het was een set van Douglas. Ik heb die van Kruidvat nooit geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik weinig tot geen make-up. Voor die paar keer dat ik uitpak zijn de kruidvat kwasten prima. Investeer dan liever in kwaliteit make-up, beter voor mijn huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een paar blending oogschaduw kwasten van de Kruidvat en vindt ze erg prettig in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook een paar kwasten van Kruidvat PRO, die zijn ook echt heel erg zacht en fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier geen ervaring met kwasten van Kruidvat. Ik schaf ze meestal bij Douglas aan en laat me dan ook gelijk adviseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor mijn make-up gebruik ik liever de wat duurdere kwasten. Je gezicht is toch best gevoelig

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...