maandag 2 november 2020

Review: Maybelline Color Tattoo 24HR

Review Maybelline Color Tattoo 24HRKennen jullie de Color Tattoo 24HR van Maybelline al? Ik kende deze oogschaduw niet. Totdat ik deze oogschaduw in potje won via een wedstrijd op Instagram. Toen ik de Color Tattoo 24HR binnen kreeg, dacht ik in eerste instantie dat het een concealer was. Ik heb namelijk de kleur Creme De Nude gewonnen. Een hele licht zalm tint die wel wat weg heeft van een concealer kleur. Toen ik er achter kwam dat het een cream oogschaduw was, was ik benieuwd. Over het algemeen zijn cream oogschaduw en ik niet de beste combinatie. Maar misschien bent Color Tattoo 24HR van Maybelline daar verandering in? Let's find out!


Maybelline Color Tattoo 24HR 
Omdat ik niet bekend ben met deze oogschaduw, ben ik eens gaan kijken wat Maybelline over de Color Tattoo 24HR zegt op hun website: Deze ultra dekkende oogschaduw houdt tot 24 uur lang en is sterk gepigmenteerd. Hierdoor heb je gedurende de dag plezier van intense kleurstatements die je creëert. Dankzij de crème textuur is de oogschaduw gemakkelijk met de vingers aan te brengen, zodat je moeiteloos prachtige looks creëert. De formule is waterproof, vlekt niet en trekt daarnaast niet in de fijne lijntjes van de oogleden. Bovendien is Color Tattoo sterk gepigmenteerd waardoor je een intens kleurresultaat krijgt. Zo zorgt deze crème oogschaduw voor een intense, egale dekking, die je in een handomdraai kunt aanbrengen.

Dat klinkt veel belovend niet waar? Vooral het stuk over dat de oogschaduw niet in de fijne lijntjes van de oogleden gaat zitten. Bij mij gebeurt dit altijd als ik een oogschaduw op cream basis gebruik. Je kunt zelf bepalen hoe intens de kleur wordt. 

Review Maybelline Color Tattoo 24HR
Maybelline adviseert om de oogschaduw aan te brengen met een schone vinger (persoonlijk hou ik hier niet heel erg van, maar dat is weer een andere verhaal). Je brengt de oogschaduw al deppend aan. Waarbij je begint aan de binnenkant van jouw ooglid en dept een weg naar de buitenste ooghoek. Wanneer je de kleur nog intensers wil hebben, dan breng je nog een extra laag aan. Wil je het juist wat zachter? Dan kan je het beste de buitenste randjes vervagen met een kwastje.

Review Maybelline Color Tattoo 24HR
De Color Tattoo 24HR zit in een glazen transparante potje met een zwarte deksel. Op deze deksel zit een sticker in de kleur van de oogschaduw waarop ook wat informatie over het product staat. Op de onderkant van het potje staat in het zilver Maybelline New York, Color Tattoo 24HR, Creme De Nude. De oogschaduw is stevig van texuur, maar eenmaal op de huid aangebracht, blend de oogschaduw erg goed met de huid. Er viel mij direct één ding op toen ik de oogschaduw aan had gebracht: de kleur is licht, heel erg licht zelfs. De kleur valt haast weg op mijn oogleden zoals je kunt zien op de foto. De kleur Creme De Nude is perfect voor als je een no make up, make up look wilt maken. Ik denk dat deze tint ook erg geschikt zal zijn als basis voor felle ooglooks. Niet dat ik die maak na het debacle van paar maanden geleden. De houdbaarheid van de cream oogschaduw is goed: hij vervaagt niet en gaat ook niet echt in de fijne lijntjes bij de oogleden.

Mijn mening
Ik heb gemengde gevoelens over de Maybelline Color Tattoo 24HR Creme De Nude. Dat komt vooral door de kleur zelf: deze is zo licht, dat je hem amper op de oogleden ziet. Qua textuur en houdbaarheid heb ik niets op aan te merken. Wel op de manier van aanbrengen: dit kan je het beste met jouw vingers doen. En daar ben ik geen groot voorstander van.

Heb jij de Maybelline Color Tattoo 24HR al geprobeerd? 

Verkrijgbaarheid: De Maybelline Color Tattoo 24HR is onder meer te koop bij Kruidvat en Etos voor €6,99 

17 opmerkingen:

  1. Ik ken deze oogschaduw niet, maar wat je zegt, het is wel heel erg licht, ik wil toch wel dat je mijn make-up ziet zitten als ik deze op doe en ik merk nu ik iets meer betaal aan mijn make-up dat deze ook goed blijft zitten en niet vervaagd of in lijntjes gaat zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig had ik deze gewonnen en niet gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad hij is wel heel licht en het aanbrengen met vinger vind ik ook niet zo prettig, groetjes Corrina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat het tegen valt. Fijne, eerlijke review!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik belangrijk, ook als iets niets goed werkt voor mij, omdat te delen

      Verwijderen
  5. Hij is inderdaad niet goed zichtbaar. Dus veel brengt het dan niet hé?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet echt, ik ga kijken hoe het werkt als basis voor een andere kleur

      Verwijderen
  6. Zonde dat je hem amper ziet...ik draag niet vaak make up..maar alssss ik het draag,wil ik het wel kunnen zien. Ik zou het dus niet aanschaffen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik denk niet dat het iets voor mij zal zijn, hoewel het op zich wel licht is, maar ik vind als ik dan toch make up op heb, dan moet het ook wel zichtbaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mij spreekt dit product ook niet echt aan eerlijk gezegd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad geen aanrader, zal ook niet zo snel een andere kleur geen kopen

      Verwijderen
  9. nee, dit is niet mijn ding afgaand op jou recensie

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...