vrijdag 10 juli 2020

Review: Pixi Makeup Fixing Mist

Als ik een full face look maak, gebruik ik altijd een fixing spray om er voor te zorgen dat mijn zorgvuldig aangebrachte make up de hele dag mooi blijft zitten. Mijn gebruikelijke (of setting) spray is de Dewy Finish gezichtsspray van NYX. Een tijdje geleden heb ik de Makeup Fixing Mist van Pixi gewonnen. Benieuwd of ik deze net zo fijn vind als die van NYX? Als je verder leest, kom je er achter!

Review Pixi Makeup Fixing MistPixi Makeup Fixing Mist
Voordat ik vertel wat ik van de Pixi Makeup Fixing Mist vind, vertel ik wat Pixi zelf zegt over hun mist: De Pixi Makeup Fixing Mist is een setting spray voor het gezicht die ervoor zorgt dat je langer plezier hebt van je make-up en deze niet vervaagt, uitloopt of in de fijne lijntjes trekt. De Pixi Makeup Fixing Mist is voorzien van rozenwater en groene thee extract dat de huid beschermt, hydrateert, balanceert en verfrist en geeft een mooie soft-focus finish.


Dat klinkt goed, niet waar? Ik zie dat er rozenwater en groene thee extract in deze mist zit. Ik ben benieuwd of ik, met mijn gevoelige huid, hier tegen kan. Ik was benieuwd wat de toevoeging van rozenwater en groene thee extract aan deze Makeup Fixing Mist is. En wat blijkt? Beiden hebben veel positieve werkingen op de huid. Zo zorgen rozenwater en groen thee extract voor de volgende zaken: pH waarde van de huid op pijl houden, hydrateerd en revitaliseerd de huid, verfrist de huid en rijk aan antioxidanten. Dat klinkt veel belovend. Ik ben nu helemaal benieuwd hoe mijn huid er op reageert én hoe goed mijn make up blijft zitten!


Review Pixi Makeup Fixing Mist
De Pixi Makeup Fixing Mist zit in een transparante plastic fles met een dop in de iconische pastel groene Pixi tint. Op de fles zelf staat in rosé gouden letters de naam van het product en andere handige informatie, zoals hoe je de spray moet gebruiken, ingrediënten en hoeveel spray er in de fles zit (80 ml). De spray zelf is licht roze.

Voordat je de spray gebruikt, moet je de fles even schudden en dan sprayen maar! De Pixi Makeup Fixing Mist heeft een aangename spray. Het is lastig uit te leggen, maar er komt echt een mist op jouw gezicht. Tijdens het sprayen, ruik je een aangename (en vooral) subtiele rozen geur. Deze geur vervliegt snel weer en is totaal niet overheersend. Mijn gezicht voelt prettig en aangenaam aan. Ik was bang dat mijn gezicht trekkerig zou aan voelen, gaan jeuken of rood worden. Maar dat is gelukkig niet gebeurt. De spray hielt mijn make up de gehele dag mooi en netjes op zijn plaats. 

Mijn mening
Ik vind de Pixi Makeup Fixing Mist een fijne en aangename make up fixing spray die er voor zorgt dat mijn make up de hele dag mooi en netjes blijft zitten. De spray geeft een fijne mist die lichtelijk naar rozen ruikt. De fles bevat veel spray (80 ml), dus je zal lang doen met deze spray. Ik was bang dat mijn huid er niet tegen zou kunnen, gelukkig is dit niet het geval! Ik vind deze fixing mist een prettige aanvulling op mijn collectie fixing sprays en raad deze ook zeker aan. 

Verkrijgbaarheid: De Pixi Makeup Fixing Mist is online te koop bij Pixi zelf en diverse andere webshops voor ongeveer €21. 

25 opmerkingen:

  1. Ik gebruik sinds kort ook een fixing mist en begrijp helemaal wat je schrijft, ik vind het ideaal al ruikt die van mij niet echt, dus volgende keer is deze misschien wel een optie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ideaal zo'n mist, en dat dit je make-up mooi houdt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt zo handig! Ga hem aanraden aan mijn vriendinnen die make-up gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. een dag niets geleerd, een dag niet geleefd. Nog nooit van fixing spray gehoord. nu wel dus !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen ik me net begon te verdiepen in make up, had ik hier ook nog nooit van gehoord. Sterker nog, ik zag er het nut niet van in...

      Verwijderen
  5. Had nog nooit van dit merk gehoord...ziet er wel leuk uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt een cult merk. Ik ben echt fan van dit merk

      Verwijderen
  6. Heel herkenbaar. Zelf gebruik ik alleen dit soort sprays als ik foundation draag

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog nooit van gehoord van dit merk. Overigens ben k wel fan van fixing sprays

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ken dit soort producten helemaal niet, leuk om over te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb nog nooit eerder een fixing mist gebruikt. Heb altijd al willen weten of het eigenlijk zou werken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij is het echt een must om er voor te zorgen dat mijn make up (en dan vooral foundation) netjes blijft zitten

      Verwijderen
  10. Ik ben echt gek op geur van rozen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben heel benieuwd naar de geur geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit merk kende ik nog niet ga het zeker eens wat beter bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een tof merk dat helaas niet op heel veel plekken te koop is

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...