woensdag 9 december 2020

Review: Naked 3 Urban Decay oogschaduw palette

Urban Decay heeft een aantal beauty cult producten in de collectie, zoals de All Nighter Setting Spray of oogschaduw primer. Maar de meest bekende zijn toch wel de Naked oogschaduw paletten. Zelf heb ik er drie: Naked Cherry Naked Reloaded en Naked 3. Tot mijn verbazing had ik nog helemaal niets over het Naked 3 oogschaduw palette geschreven. Hoogtijd om daar verandering in te brengen! Want het is een palette dat ik graag gebruik. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Urban Decay Naked 3
Het Naked 3 oogschaduw palette van Urban Decay mag met recht een klassieker genoemt worden. Het palette is namelijk al sinds 2013 te koop!  Naked 3 bestaat uit mooie neutrale tinten met een roze ondertoon. Al zijn de laatste paar tinten niet echt roze te noemen. Maar dat vind ik juist prettig, hierdoor kan je veelzijdige looks maken. Dit is wat Urban Decay zelf zegt over Naked 3: Experimenteer met twaalf (ongelofelijk mooie) roze-achtige neutraaltinten die je nog nooit eerder hebt gezien. Van licht, glanzend roze tot mat diepzwart met rozerode fijne glitters. Ontmoet Naked3: de langverwachte opvolger van Naked en Naked2 (twee van de bestverkochte oogschaduw palettes allertijden!), met twaalf volledig nieuwe manieren om Naked te gaan (ja je leest het goed, dit palette bevat 12 totaal nieuwe kleuren!).Kies uit alle finishes die je maar kan bedenken: egaal en mat, een prachtig pareleffect of glanzende metallics. Van het meest lichte glanzende roze tot warm diepzwart – met deze neutraaltinten wil je alleen nog maar Naked. Iedere tint bevat ons Pigment Infusion System™. Deze mix van ingrediënten zorgt ervoor dat iedere tint een fluweelachtige textuur en een rijke kleur heeft, lang blijft zitten en gemakkelijk te blenden is. Daarnaast bevat Naked3 een nieuwe dubbelzijdige make-up kwast om de oogschaduw aan te brengen en te blenden.

Het doosje is uitgevoerd in een prachtige roségouden kleur (een subtiele hint naar de kleuren die erin zitten). Op de bovenkant staat in grote letters ‘Naked3’ gestanst en de coole details smeken om een aanraking. Wij garanderen je vele jaloerse blikken.

Het Naked 3 oogschaduw palette bevat licht en donkere tinten met de eest stoere namen: Strange (satijnachtig mat lichtroze), Dust (metallic lichtroze glans met lichtweerkaatsende fijne glitter), Burnout (satijnachtig lichtroze-perzik), Limit (grauw mat lichtroze), Buzz (metallic glanzend roze met fijne zilveren glitter), Trick (licht glanzend metallic koper-roze met fijne glinstering), Nooner (medium mat roze-bruin), Liar (metallic glanzend mauve), Factory (satijnachtig bruinroze), Mugshot (metallic glanzend taupe met lichtroze glans), Darkside (diep satijn-achtig taupe-mauve) en Darkheart (smoky matzwart met roze-rode fijne glinstering). De verhouding tussen matte tinten oogschaduw en shimmers vind ik goed. Je kunt dankzij de varitatnie aan tinten en afwerkingen vele kanten op qua looks. Qua pigmentatie zijn er wel verschillen te merken: de lichte matte tinten moet je echt goed opbouwen, terwijl de pigmentatie bij de donkere (shimmers) erg goed is. Deze tinten hebben ook net wat meer fall out. De kleuren blenden onderling erg prettig: je kan erg mooie kleurovergangen maken met dit Urban Decay oogschaduw palette.

De vormgeving van Naked 3 vind ik mooi: het is licht bruin plastic verpakking met een golvend patroon er op. Er bovenop ligt er in gouden letters Naked 3 en Urban Decay. De binnenkant van het palette bevat naast de oogschaduw, ook een grote spiegel en een dubbelzijdige kwast waarvan de haren redelijk zacht zijn. Als je op reis gaat is zo'n kwast handig, maar persoonlijk gebruik ik liever mijn eigen kwasten.

Mijn mening
Ik vind het Urban Decay Naked 3 palette een erg prettig oogschaduw palette dat ik met grote regelmaat pak om dagelijks looks te maken. Hou je meer van heftige kleurrijke looks, dan kan je beter een ander oogschaduw palette kiezen.

Wat is jouw favoriete Urban Decay oogschaduw palette?

Verkrijgbaarheid: het Urban Decay Naked 3 oogschaduw palette is ondermeer te koop bij geselecteerde Ici Paris filialen en online bij Ici Paris en bij Urban Decay zelf. Het palette kost rond de €55

14 opmerkingen:

  1. Naakte make up, ik vind het nog steeds geweldig. Nu lees ik bij jou dat er van alles in de oogschaduw zit waardoor het beter blend enzo. Maar zitten en er dan niet ook heel veel plastics in? Daar hoor je de laatste tijd heel veel over

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog nooit een palette van dit merk gebruikt, maar wat een prachtige kleuren zeg! Lijkt mij ook hele fijne oogschaduw.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ken deze paletten niet maar vind deze kleuren prachtig, het zijn ook echt de kleuren die ik zelf ook draag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ken de naam niet, de kleuren lijken me een beetje flets.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De naked 3 zijn ook wel mijn kleuren. Alhoewel ik niet vaak oogschaduw gebruik. Ben meer van alleen oogpotlood en mascara.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb de eerste 2 maar eigenlijk al een hele tijd geleden dat ik ze nog gebruikt heb. Zijn wel allemaal prachtige kleurtjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik vind het altijd leuk om te zien hoeveel variaties op een kleur er mogelijk zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, mooi palette. Prachtige kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb het paletje ook maar gebruik het niet vaak, eigenlijk heel jammer

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik gebruik weinig make up...maar deze pallettes heb ik wel...en blijvem favoriet...zijn ook gebruikt voor mn bruids make up

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ken het merk niet maar vind het erg mooi
    Corrina

    BeantwoordenVerwijderen
  12. mooi hoor, ik ken ze wel zelf gebruik geen oogschaduw meer dus ik koop dat ook niet, maar ik denk als dat wel zou zijn dat deze wel hoog op mijn lijstje zou staan ihhi

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb hem wel, maar heb hem denk ik slechts 1 keer gebruikt...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Met het pallet kan je vele mooie look maken van casual tot chique

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: dagje Parijs de voorbereidingen

Vorig jaar ben ik een midweek naar Parijs geweest. Dat was me zo goed bevallen, dat ik dit jaar terug wilde. Nu is het met de Olympische Sp...