woensdag 11 maart 2020

Make up hoarder


make up hoarder
Ik hou van verzamelen. Ik verzamel en bewaar best veel. Sommige zouden mij misschien wel een hoarder noemen. Als een verpakking, en dan bedoel ik de beschermende verpakking van karton om de make up, mooi is, dan bewaar ik die. Is een make up product oud en heb ik er een mooie herinnering aan? Dan bewaar ik het. Heb ik iets gekregen? Je raadt het al, dan bewaar ik het. De gedachte dat een fijn make up product op raakt, vind ik niet fijn. Ik heb daarom ook een voorraad van mijn favoriete foundation die er uit is gegaan. Daarom snap ik heel project pan ook niet. Wat is er zo leuk aan om een oogschaduw palette in zo’n kort mogelijke tijd op te maken? 

benefit hello happy foundationWat ik ook bewaarde (let op: ik gebruik verleden tijd), was dure make up. Zeker als die een mooie, schattige of bijzondere vormgeving heeft. Waarom ik het niet gebruikte? Omdat ik het zonde vond om te gebruiken. Bang dat ze op zouden raken. Maar toen ging ik er over nadenken. Het is toch eigenlijk nog meer zonde om zulke mooie producten niet te gebruiken om ze dan uiteindelijk weg te moeten gooien, omdat ze niet meer bruikbaar zijn?! En als ze op zijn, dan kan ik toch de verpakking bewaren?! Dus vanaf nu gebruik ik echt alles, ook die mooie, dure, schattige producten. Zo heb ik er nog meer plezier van, dan er alleen naar te kijken. En ach, als die dure, maar oh zo fijne foundation op is? Dan koop ik toch gewoon een nieuwe?! Gelukkig hebben veel parfumerieën regelmatig fijne kortingsacties waardoor de hele dure producten iets minder duur worden.

Al mijn mooiste make up producten bewaar als kunstwerken in mijn beautyroom, zodat ik ze elke keer zie als ik mezelf aan het opmaken ben. Ik word daar elke keer blij van. En daar gaat het toch om bij make up en beauty?!

Ben jij ook zo'n verzamelaar of gebruik je gewoon alles?

23 opmerkingen:

 1. It takes one to know one, zeggen ze wel eens. Ik ben ook een hoarder hoor... verzamelen is toch hartstikke leuk! Maar ik gebruik ook wel alles en probeer iets minder aan te schaffen zodat ik palletten en zo wel echt gebruikt en misschien ooit op een dag ook echt op maak :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben echt een verzamelaar haha 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk toch?! IK word helemaal vrolijk als ik mijn collectie zie

   Verwijderen
 3. Leuk artikel! Ik kan niet alles gebruiken, vaak als ik iets niet meer gebruik en het is nog goed geef ik het weg :D ik heb wel me mooiste parfum flesjes op de tafel staan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Dat doe ik ook 2 x per jaar. Ik heb al veel vriendinnen blij gemaakt met mijn make up

   Verwijderen
 4. Ik ben wel zuinig met de duurdere make Up, maar ik verzamel niets, gooi verpakkingen eigenlijk meteen weg en de make up ook als die zo goed als op is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is toch ookook helem niet gek om producten die er quaq design etc mooi uitzien te bewaren?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vroeger verzamelde ik parfumflesjes. Op een gegeven moment liep die verzameling wel wat uit de hand. Nu heb ik alleen nog de mooiste flesjes bijgehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die spaarde ik ook. Heb er heel veel weg gedaan waar ik nu spijt van heb. Veel van die parfums worden nu nl niet meer verkocht

   Verwijderen
 7. Nee, ik geen verzamelaar. Ik heb het liefst zo min mogelijk spullen. En al zeg ik het zelf, de spullen die ik heb zijn mooi en praktisch. Alhoewel ik wel herken wat je zegt over het krijgen van spullen. Die spullen doe ik niet weg. Vind ik lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben echt een verzamelaar. Spullen weg doen vive ik altijd erg lastig

   Verwijderen
 8. Ik gebruik echt alles op. Van oogschaduw heb ik bijvoorbeeld verschillende kleuren, maar parfum of lipstick gebruik ik telkens maar één tegelijk. Als die op is koop ik een nieuwe, snap dat verzamelen niet zo goed...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap hoor! Ik vind het altijd leuk om mijn lipstick en make up te laten matchen met mijn kleding

   Verwijderen
 9. Qua make-up ben ik ook echt een verzamelaar haha. Het is allemaal zo mooi! Maar ondanks dat ik veel met regelmaat gebruik duurt eeuwen voordat dit allemaal op gaat zijn haha. En er komt gewoon weer bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar!! Al ben ik sinds een aantal maanden bezig met een low buy, en dat gaat aardig goed moet ik zeggen

   Verwijderen
 10. Ik ben meer een verzamelaar met mineralen en notitieboekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Notitieboekjes spaar ik ook.Ben een echte verzamelaar

   Verwijderen
 11. Door mijn blog heb ik veel make-up, maar een keer in de zoveel tijd zoek ik het uit en gaat er een doos vol naar mijn zusje of vriendinnen. Producten die niet meer goed zijn gooi ik dan gewoon weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Same here! Twee keer per jaar houd ik een grote opruiming en maak ik vriendinnen blij

   Verwijderen
 12. Wauw wat heb je een hoop! Ik zou het overzicht kwijtraken. Ik ben meer van het minimalistische.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...