maandag 20 januari 2020

Review: Catrice Hydro Plumping Serum

Catrice Hydro Plumping SerumVanaf 10 februari ligt de halfjaarlijkse collectie update van Catrice in de winkel. Het belooft make up wise een mooie lente en zomer te worden! Enige tijd geleden heb ik een mooi perspakket gekregen met een aantal mooie producten. . Een van de nieuwste producten is een serum. Zou mijn droge én gevoelige huid goed op het Hydro Plumping Serum reageren?



Tegenwoordig heeft Catrice ook huidverzorging in het assortiment zitten. Een van die huidverzorgingsproducten is een serum. Met veel plezier heb ik dit serum voor jullie getest. Maar voordat ik mijn ervaringen deel, vertel ik wat meer over dit serum.




Catrice Hydro Plumping Serum

Skincare- en make-upliefhebbers weten het: huidverzorging is de eerste stap naar een mooiere teint. Het vormt de basis en bereidt de huid voor op een mooie make-uplook. Met drie Beauty Boosters breidt CATRICE haar assortiment voor het eerst uit met pre-make-up huidverzorgingsproducten. De hoofdingrediënten van het Hydro Plumping Serum zijn 1,5% hyaluronzuur, dat de huid hydrateert en zichtbaar volume geeft en panthenol, dat een kalmerend effect heeft. Breng ’s ochtends en ’s avonds twee druppeltjes van het transparante serum aan op een gereinigde huid en masseer het zachtjes in – voor een heerlijk huidgevoel en een gezond uitziende, frisse teint. Dat klinkt veel belovend niet waar?!

Het serum zit in een transparant flacon met een wit/blauw label waar informatie over het product op staat. Het serum, wat voelt aan als een gel, haal je uit de flacon met een glazen pipet. Erg hygiënisch als je het mij vraagt. Plus het ziet er leuk uit. Het doet mij altijd denken aan oude apothekers flessen. Dat zal de zuster in mij wel zijn.

Eerste indruk

Huidverzorging is iets dat je moet testen over een langere periode. Op de dag dat ik het serum ontvangen heb, ben ik het aan het gebruiken.

Het serum breng je zowel in de ochtend als avond aan, op een gereinigd gezicht. Je neemt twee druppels en masseert dit in (neem niet te veel, anders ga je witte schilfers zien). Om een goed beeld te krijgen van de werking heb ik deze week alleen mijn gezicht gereinigd en het serum gebruikt. Om mijn gezicht te reinigen gebruik ik Micellair water van Nivea voor de droge en gevoelige huid.

Het serum voelt aangenaam aan op de huid. Al na de eerste keer aanbrengen, voelde mijn huid glad aan. De keren erna reageerde mijn huid er ook goed op: zacht en gehydrateerd. Maar na een paar dagen begon mijn huid wat trekkerig aan te voelen nadat ik het serum op had gedaan. Iets wat niet erg aangenaam is. Daarom ben ik ook gestopt met het gebruik van het Hydro Pluming Serum. Waarschijnlijk zit er toch een ingrediënt in waar mijn huid niet goed tegen kan. Dit heb ik wel vaker als ik een nieuw huidverzorgingsproduct gebruikt: de eerste paar keer reageer ik er goed op en daarna kan ik er niet meer tegen.

Mijn mening

De eerste paar dagen reageerde mijn huid goed op het Hydro Pluming Serum. Mijn huid voelde zacht en gehydrateerd aan. Helaas na een paar dagen voelde mijn huid trekkerig aan na gebruik van het serum. Ik vind het daarom ook lastig om te zeggen of dit product een aanrader is of niet. Ik denk dat als je normale of droge huid hebt die niet gevoelig is, dat het zeker een aanvulling kan zijn op jouw huidverzorgingsritueel.

Verkrijgbaarheid: het Hydro Pluming Serum (30ml) is vanaf 10 februari 2020 te koop bij onder meer Kruidvat voor €5,99

Benieuwd naar de preview artikelen van de Catrice lente/zomer 2020 collectie update? Je kan ze hier vinden:
Surprise Effects & Colours & Finishes
Strong Preformance
Instant Natural Perfection & Ingredients
Clean & Simple

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet*

6 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat dit serum voor een trekkerig gevoel zorgt, ik heb zelf ook een droge/gevoelige huid ben benieuwd wat het voor mijn huid gaat doen x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop niet dat het zo ook bij mij aanvoelt... maar ik ben 51 dus wellicht slurp ik het op!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop dat ook. het was geen fijn gevoel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer joh! Ik vond hem gelukkig wel fijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: dagje Parijs de voorbereidingen

Vorig jaar ben ik een midweek naar Parijs geweest. Dat was me zo goed bevallen, dat ik dit jaar terug wilde. Nu is het met de Olympische Sp...