vrijdag 6 december 2019

Make Up en Goede Doelen: Barry M Wildlife Snow leopard en Tiger oogschaduw

Vandaag een gastblog van mijn beauty bestie Berry! Zij kocht onlangs twee prachtige oogschaduw palette waarmee ze gelijk een goed doel steunt. Perfect dus voor de rubriek Make up en goede doelen!


Barry M Wildlife Snow leopard en Tiger oogschaduw
Een tijdje geleden attendeerde Tessa mij erop dat Barry M een schitterend (maar dan ook echt helemaal bij mij passend) oogschaduw pallet had geïntroduceerd met een sneeuwpanter erop. De kleuren variërend van grijs tot koningsblauw passen echt helemaal in mijn straatje. Toen ik op de website van Barry M keek, kwam ik erachter dat er nog een Wildlife pallet is, genaamd Tiger. Ook daar was ik meteen verliefd op, maar ja… het is natuurlijk niet te koop in Nederland. Het duurde echter even voordat ik – ook weer dankzij de oplettende blik van Tessa – de twee doosjes kon bestellen via de website van Barry M Cosmetics, omdat zij wél naar Nederland sturen.

Tot mijn grote verbazing had ik binnen twee dagen de doosjes in huis! Ze waren stevig verpakt in bubbelplastic en karton, zodat ze onbeschadigd de overtocht hadden gemaakt. Bij het openen van de envelop werd ik ook aangenaam verrast met een cadeautje van Barry M, namelijk met Sugar Skull face jewels! Dat is best wel tof eigenlijk. Maar… het ging mij natuurlijk vooral om de oogschaduw!

De artwork op beide verpakkingen is echt schitterend. De beide dieren kijken je superintens aan dankzij het artwork van Emily Lamb. Je wil het doosje gewoon pakken en openen. Doen! Want dan zie je de perfecte kleuren die precies de kern van beide dieren bevat. Snow leopard bevat ijskoude tinten met bijpassende namen als Frost, Himalaya en Ice. Maar ook Wild, Prey, Solitary, Moonlight, Silent en Twilight weerspiegelen het karakter en het leefmilieu van deze prachtige sneeuwpanter. Het pallet bevat twee matte tinten (een beige/roze en een donkerblauwe tint), de rest is voorzien van een glanzende formule.


Tiger is warm, zinderend en tropisch. Het pallet is vooral rood, goud en bruin getint, met Jungle als uitzondering, want dit is tropisch groen. In tegenstelling tot het sneeuwpanterpallet bestaat Wildlife Tiger vooral uit matte tinten zonder glans, namelijk zes stuks. De kleuren hebben prachtige namen als Pounce, Purr, Kingdom, Ferocious, Jungle, Savannah, Prowl, Feline en Snarl. Beide doosjes bevatten een grote vierkante spiegel en als tof detail is ieder oogschaduwblokje voorzien van een kattenpoot.

De kleuren zijn net zo intens als de dieren zelf: vol pigmenten, makkelijk aan te brengen ook en heel fijn om mee te blenden. Bovendien is het echt een ‘what you see is what you get’-pallet, want zoals de kleuren in het doosje zitten, zo zien ze er ook uit op je oogleden. Weinig fall-out en je geniet langdurig van een intense blik. De foto’s op de Barry M website zijn ook zeer representatief voor hoe de kleuren er in het echt uit zien.

De doosjes zijn gemaakt van stevig karton en voorzien van zilveren (sneeuwpanter) en bronzen (tijger) accenten. Op de achterkant lees je het een en ander over de noodzaak van natuurbescherming gericht op deze dieren. Barry M is een vegan merk en geheel dierproefvrij en daarom past deze Wildlife serie zo perfect bij dit merk. Minstens 20% van de opbrengst van deze oogschaduw gaat naar de David Shepherd Wildlife Foundation. Dit goede doel zet zich in voor natuurbescherming en natuurbehoud over de hele wereld. Met de opbrengsten van het tijger en sneeuwpanter pallet gaat de David Shepherd Wildlife Foundation uiteraard deze twee dieren nog meer helpen in het wild. En dat is al een goede reden om deze palletjes te kopen.

Groetjes, Berry
Writing Berries

Berry van Writing Berries is een freelance tekstschrijfster. Op haar website schrijft ze vooral over dagjes uit. Deze twee oogschaduwpalletjes passen perfect bij haar liefde voor oogschaduw, goede doelen, natuurbescherming, dagjes uit en grote katten. Kijk ook eens op Writing Berries
foto's: Berry de Nijs/Writing Berries
6 opmerkingen:

 1. Tiger is een prachtig palette! En wat een mooi doel, die spreekt mij zeker aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he?! Ik vind het altijd goed als een beauty merk maatschappelijk betrokken is

   Verwijderen
 2. Wat een gaaf palette! Die pootjes ook in de pans, zo cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van de verpakking en wat tof dat doel.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Make Up Zuter: Make Up Tag

Op Instagram kwam ik deze beauty tag tegen. Het leek me leuk om al deze vragen op mijn blog te beantwoorden, zodat jullie mijn beauty-wise ...